9.1.12

Οι τελευταίες δημιουργίες του 2011...

Κι ενώ η ίωση καλά κρατεί κι εγώ παραμένω εσώκλειστη στο σπίτι μου, είπα να κλείσω τους λογαριασμούς μου με τη χρονιά που μας πέρασε και να σας δείξω τα τελευταία εορταστικά χειροποιήματά μου!! Όσα δηλαδή πρόλαβα να βγάλω φωτογραφίες, γιατί πολλά έφυγαν από τα χέρια μου πριν τα φωτογραφίσω. Αυτά θα είναι και τα τελευταία χειροποιήματα αυτού του τύπου γιατί αφενός οι γιορτές τελείωσαν και μάλιστα για πρώτη φορά από τότε που με θυμάμαι ζήτησα ΕΓΩ να μαζευτούν τα χριστουγεννιάτικα από τόσο νωρίς (τί ζήτησα;! μαζεύτηκαν σήμερα κιόλας!! δεν ξέρω αν φταίει η ίωση ή το γεγονός οτι στολίσαμε από τις 26.11!!) και αφετέρου έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να ασχοληθώ επιτέλους το επόμενο διάστημα με τα αγαπημένα μου κοσμήματα που τόσο έχω παραμελήσει όλον αυτόν τον καιρό...

Τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, στις 26 του μήνα, κάναμε το πρώτο μας επίσημο τραπέζι στο καινούριο μας σπίτι!! Από πέρυσι καθιερώσαμε με τα δύο ζευγάρια των κουμπάρων μας και τα μικρούλια τους να τρώμε μαζί τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και να κόβουμε τη βασιλόπιτα τότε, μιας κι εμείς φεύγουμε για Χανιά και δεν είμαστε μαζί τις μέρες της Πρωτοχρονιάς. Φέτος όμως είπαμε να μεγαλώσουμε λίγο την παρέα και καταλήξαμε να κάνουμε τραπέζι 14 ατόμων συν 2 πιτσιρικιών!! Το άγχος που τράβηξα δεν το συζητώ, όχι τόσο για τα φαγητά και το τί θα φάμε (αφού μια άνεση στα της κουζίνας την έχω... χαχαχαχα...) όσο για το πώς θα βολευτούμε και θα είμαστε όλοι άνετα στο τραπέζι... Με τη βοήθεια των αγαπημένων μας κουμπάρων και της καλής μας γειτόνισσας όλα έγιναν όπως τα είχα σκεφτεί!! Ή μάλλον σχεδόν όλα, γιατί στο μυαλό μου είχα άπειρα πράγματα που ήθελα να κάνω αλλά δεν είχα το χρόνο που χρειαζόμουν.

Αυτός ήταν ο στολισμός των πιάτων μου:
 

Με τη βοήθεια ενός χάρακα, ενός ψαλιδιού, κόλλας, λεπτού χαρτονιού και της διακοσμητικής κορδέλας έφτιαξα από έναν κρίκο για κάθε σετ μαχαιροπίρουνων. Με απλό και κομψό τρόπο το κάθε πιάτο πήρε αμέσως μια εορταστική νότα!!



Η βασιλόπιτά μου λίγα λεπτά πριν... εξαφανιστεί:


Το στεφάνι που κέρδισε ο τυχερός του φλουριού:
 


Μπουκαλάκια με τσικουδιά για το καλό των ημερών:


Και η πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω χειροποίητη κάρτα:



Αυτό που θα ευχηθώ είναι να είμαστε και του χρόνου καλά και να έχουμε τη διάθεση να δοκιμάσουμε νέα πράγματα!! Πριν κλείσω όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τη Μαρία από το Marie-meraki για την πολύ όμορφη κίνηση που έκανε και μου έστειλε μια καρτούλα με ευχές κι ένα γουράκι!! Σε ευχαριστώ πολύ-πολύ :)

18 σχόλια:

  1. Αχ, Ειρήνη, φανταστικά τα πραγματάκια που ετοίμασες για τους καλεσμένους σου!Τους περιποιήθηκες τέλεια!Πραγματική οικοδέσποινα, χεχε!Άντε, λοιπόν, τι κάθεσαι;Περιμένω τα μπιζουδάκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά Ειρήνη και περαστικά!!! Μπράβο για το τραπέζι που ετοίμασες...ή να πω καλύτερα γλέντι;;;;;; η κάρτα σου είναι πολύ όμορφη!!! ΦΙλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλορίζικο το καινούριο σπιτικό όλα πανεμορφα και τελευτάια στιγμή άρπαξα τα μπουκαλάκια σου για το τέλος του πανηγυριού και του χρόνου γλυκειά μου φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή χρονιά, δημιουργική, με πολλά χαμόγελα κι ευτυχισμένες στιγμές! Όλα πανέμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλορίζικο και καλότυχο το νέο σου σπίτι Ειρήνη μου!!! Όσο για το πως θα βολευτούν οι καλεσμένοι, χίλιοι καλοί χωράνε!!Ότι ετοίμασες είναι τέλειο!!!
    Περαστικά σου,και καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ!!!!!!!!
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΠΟΛΥ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ!!!
    ΑΝΤΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΙΟΛΑΣ! ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλορίζικο το σπιτάκι σου! Πανέμορφα όλα! Αχ πολύ ζήλεψα που ο τυχερός είχε και δωράκι εκτός από το φλουρί..! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλορίζικο το νέο σας σπίτι! Μου αρέσουν πολύ όλα όσα ετοίμασες!Είμαι σίγουρη και ότι οι καλεσμένοι σας θα έμειναν εντυπωσιασμένοι! Περαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να πω καταρχήν περαστικά. Κατά δεύτερον τι να πρωτοσχολιάσω απο τις υπέροχές και κομψές δημιουργίες σου!!!! Υπεροχα κομψό και διακριτικό το "δαχτυλίδι" για τα μαχαιροπήρουνα! Η πρώτη αποπειρα κάρτας εκπληκτική. Τα μπουκάλια εξαιρετικά, Η βασιλόπιτα είναι λογικό να εξαφανίστηκε και πολύ τυχερός όποιος πήρε το στεφάνι.....αλήθεια ποιος????? χα χα χα Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραίο και φροντισμένο το γιορτινό σου τραπέζι... γεια στα χεράκια σου!!! Καλορίζικο και το καινούριο σου σπίτι, να είστε καλά να το χαρείτε....
    Περαστικά σου, Ειρήνη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ!!ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΑΣ ΣΠΙΤΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΧΑΡΕΣ!!!
    ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΣΤΟΛΙΣΕΣ ΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ !!ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ !!ΜΠΡΑΒΟ!
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΩΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι όλα φανταστικά, ειδικά το στεφανάκι μου άρεσε πάρα πολύ, και η καρτούλα που έφτιαξες επίσης!
    Περαστικά εύχομαι και καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τί όμορφος τρόπος να ξεκινάει κανείς τη μέρα του;! Σας ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σας σχόλια και τις ευχές σας!! Α! Maria Z, το στεφανάκι το κέρδισε ένας αγαπημένος φίλος και πολύ χάρηκα γι' αυτό ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όταν βλέπω τα δικά σας ντρέπομαι να δείξω τα δικά μου! Μόλις πριν λίγο τελείωσα τα πρώτα μου σκουλαρίκια!!!Θα σας τα δείξω αύριο αν και ..κοπμπλάρω μπροστά στα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωραία τα μπουκαλάκια, ωραία και η τσικουδιά,αλλά το στεφανάκι καταπληκτικό. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλέ τελευταία στιγμή πήρα τα μπουκαλάκια σου ήταν το καλό ποδαρικό του 2012 συγχαρητήρια λοιπόν στειλε email να τσεκάρουμε την διέυθυνση αλλη μια φορά φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλορίζικο το καινούριο σπίτι να είναι γεμάτο ευτυχία καί γέλια! Οι κατασκευές υπέροχες όλες!!! Περαστικά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή