30.3.11

Σκουλαρίκια με υγρό γυαλί!!


Μετά από τις απορίες της Χριστίνας, της Ιωάννας και της el.mar, σε προηγούμενη ανάρτησή μου, σκέφτηκα να σας δείξω πώς εφαρμόζω την τεχνική του υγρού γυαλιού στα κοσμήματά μου!! Είναι διαδικασία που δεν έχει ιδαίτερη δυσκολία, αρκεί να γίνει προσεκτικά ώστε να έχει ένα όμορφο τελικό αποτέλεσμα. Ας σας δείξω, λοιπόν, πώς κάνω ένα ζευγάρι σκουλαρίκια...

Υλικά:
φύλλο μετάλλου
εποξική ρητίνη (υγρό γυαλί)
το σχέδιο μας
ψαλίδι
ατλακολ και πινέλο
τρυπανάκι
κρεμαστάρια σκουλαρικιών


Διαδικασία:
Εκτυπώνουμε το σχέδιο που διαλέξαμε σε μία κόλλα χαρτί Α4, σε δύο αντίγραφα και κόβουμε το περίγραμμά του με το ψαλίδι.


Κόβουμε το μέταλλο, στην προκειμένη περίπτωση χαλκός, σε μέγεθος ελάχιστα μεγαλύτερο από το μέγεθος του σχεδίου, ώστε να προεξέχει λίγο και να φαίνεται σαν περίγραμμα.


Προαιρετικά απλώνουμε μία στρώση ατλακόλ στο σχέδιό μας και από τις δύο του όψεις και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Αυτο γίνεται για να προστατευτεί το χαρτί από το υγρό γυαλί και να μη δημιουργηθούν στίγματα στο σχέδιο.


Στερεώνουμε στο κέντρο του μετάλλου το σχέδιο μας, εφαρμόζοντας ελάχιστη κόλλα, για να είναι πιο σταθερό.


Παίρνουμε την εποξική μας, ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα σε ένα πλαστικό δοχείο και ανακατεύουμε με την πλαστική σπάτουλα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να πέσει ίση ποσότητα και από τα δύο σωληνάρια, ώστε να ενεργοποιηθεί καλά το υλικό.


Αφού ανακατέψουμε αρκετά τα υλικά μας, προσέχοντας να μη δημιουργήσουμε πολλές φυσαλίδες κατά το ανακάτεμα, απλώνουμε επάνω στο σχέδιο μας. Αφήνουμε να στεγνώσουν καλά και για αρκετές ώρες (χωρίς να τα ακουμπήσουμε) σε καθαρό μέρος, ώστε να μην "καθίσει" σκόνη στην επιφάνειά τους.



Με το τρυπανάκι κάνουμε μία τρυπούλα στο καθένα, βάζουμε τα κρεμασταράκια κι αν θέλουμε καμία χαντρούλα για στόλισμα κι έτοιμα να φορεθούν!!!




Κορίτσια ελπίζω να βοήθησα λιγάκι... Αν έχετε κι άλλες απορίες δείτε και αυτό το βιντεάκι στο youtube που βρήκα: http://www.youtube.com/watch?v=BAEKnv0OU08&feature=related κι ελπίζω να δω σύντομα και τις δικές σας δημιουργίες!!

129 σχόλια:

  1. καμια απορια,τελεια η περιγραφη σου...εγω ομως που δεν εχω ασχοληθει με κοσμημα εχω μια απορια...το τρυπανακι ειναι ειδικο για το κοσμημα??εχεις καμια φωτο να μας δειξεις??και αν ναι,ειναι ακριβο??πολυ ομορφα τα σκουλαρικια σου,αγαπημενος ο μικρος πριγκηπας,!!!και πολυ ευκολο φαινεται...α ,και κατι ακομη...η εποξικη ρητινη δεν ειναι κατι που το προμηθευεσαι και απο χρωματοπωλεια η κανω λαθος??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υ.γ. μου αρεσε που ειπα πως δεν εχω καμια απορια αλλα τωρα συνειδητοποιησα βλεποντας τα ερωτηματικα πως ειχα τελικα αρκετες...χιχιχιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχαχαχαχα!! Δίκιο έχεις!! Λοιπόν, μία-μία οι απορίες...
    Για τις τρυπούλες χρησιμοποιώ ένα μηχάνημα στο οποίο προσαρμόζονται διάφορες κεφαλές, ανάλογα με την εργασία που θέλεις να κάνεις (τρυπανάκια, γυαλόχαρτα, φρέζες κτλ). Τα εργαλειάκια αυτά είναι ειδικά για το κόσμημα και τα προμηθεύεται κανείς από τα καταστήματα με είδη αργυροχρυσοχοϊας...
    Το μηχανηματάκι το βρίσκεις είτε στα ίδια καταστήματα είτε στα πολυκαταστήματα με εργαλεία και έχουν πολύ μεγάλη αυξομείωση στις τιμές τους. Πάντως για οικιακή χρήση δε χρειάζεται να πάρει κανείς κάτι πολύ ακριβό!!
    Θα σου βγάλω μία φωτογραφία το δικό μου για να παρεις μία ιδέα.
    Για την εποξικη δεν κάνεις λάθος, τη βρίσκεις και εκεί!!
    Ελπίζω να σε κάλυψα... Ότι άλλο θέλεις ρώτησέ με!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τέλεια τέλεια! σε ευχαριστώ πολύ!!!! ^_^ εγώ ρώτησα σε ένα μαγαζί με χόμπυ εχθές και μου είπαν οτι η εποξική κόλλα κιτρινίζει, ενώ το υγρό γυαλί όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, το ξαναδιάβασα αυτό... Δεν ξέρω τί να σου πω!! Πρώτη φορά χρησιμοποίησα εποξική πέρυσι τέτοιον καιρό και μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο... Αν έχεις αμφιβολία χρησιμοποίησε το υγρό γυαλί και τελειώνει εκεί το θέμα!! Την επόμενη φορά πάντως θα το δοκιμάσω κι εγώ σαν υλικό, για να έχω δική μου άποψη και να συγκρίνω τα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όχι! θα πάω κόντρα στις προβλέψεις! θα χρησιμοποιήσω κόλλα και αν δε μείνω ευχαριστημένη θα πάρω υγρό γυαλί! και πάλι ευχαριστώ! ^_^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ !ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!
    ΦΙΛΙ Χ 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σας ευχαριστώ πολύ-πολύ!!
    Ιωάννα περιμένω τα αποτελέσματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είσαι φοβερή!!!Σε ευχαριστούμε πολύ!!!!!
    Τόσο αναλυτικά....ωραία!!!!!!!!!!!
    Α στο μπλόγκ μου (*αριστερά) έχω έναν διαγωνισμό....μπές αν θέλεις!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειρήνη τέλειες οι οδηγίες!!! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ψήνομαι και εγώ για υγρό γυαλί!
    Λέω την Τετάρτη να φέρω υλικά στο μάθημα και να έχουμε και τις συμβουλές της Μαρίας ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν είχατε κάνει πέρυσι στο μάθημα;! Εμάς μας είχε δείξει στο δικό μου τμήμα... Αν θες οτιδήποτε, ρώτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραίες οι οδηγίες!
    Μια απορία:Το υγρό γυαλί δεν είναι βαρύ για σκουλαρίκια;
    καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σ' ευχαριστώ Βιολέτα!! Δεν είναι καθόλου βαρύ υλικό και εξάλλου είναι τόσο λεπτό το τελικό πάχος της επίστρωσης, που δε δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τέλεια απλά! και αναρωτιόμουν πως γίνετε αυτή η τεχνική! Ευχαριστούμε πολυ!!!
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να 'σαι καλά!! Περιμένω να δω και τις δικές σας δημιουργίες ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οχι Ειρηνούλα δεν κάναμε πέρυσι στο μάθημα!
    Εποξική χρησιμοποιώ αλλά θέλω υγρό γυαλί για μεγαλύτερες επιφάνειες. Θέλω να βυθίσω μέσα πράγματα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ελήφθη!! Αλλά επειδή εγώ θα λείπω την Τετάρτη, κάνε εσύ την πρώτη απόπειρα και μου λες την εμπειρία σου όταν επιστρέψω ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα και καλό μήνα!!
    Καταπληκτική δημιουργία ,μικρός πρίγκιπας πάντα αγαπημένος,και ευχαριστούμε για τις οδηγίες ήταν κατατοπιστικές.
    Κάνεις πολύ όμορφα πράγματα και μου αρέσουν πολύ.
    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλό και δημιουργικό μήνα σε όλους!!
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου :)
    Μόλις τώρα συνειδητοποίησα οτι δεν έβαλα φωτογραφία από τα σκουλαρικάκια στην τελική τους μορφή... Μόλις επιστρέψω σπίτι θα επανορθώσω!! Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπράβο Ειρήνη!!! Ευχαριστούμε για τις οδηγίες!!
    Χαίρομαι που έλαβες μέρος στο pay it forward μου και περιμένω να μου στείλεις την ταχ. δ/νση σου για να σου στείλω το δωράκι σου! Το e-mail μου είναι
    marie-meraki@hotmail.gr
    Φιλιά και καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Tα σκουλαρίκια σου είναι φοβερά! Ευχαριστούμε για τις οδηγίες, είναι πολύ αναλυτικές!Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τέλεια ανάρτηση!Ευχαριστούμε πολύ!Φιλάκια!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ειρήνη καλησπέρα. μπορώ να σε ρωτήσω κάτι; αν δεν περάσεις το χαρτι με ατλακολ, θα χαλασει; εγω που χρησιμοποιω φωτογραφικο χαρτι;; το ιδιο; φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τί να σου πω βρε κούκλα;! Το θέμα είναι μη δημιουργηθούν στίγματα στο χαρτί όταν "βραχεί". Δεν ξέρω αν στο φωτογραφικό χαρτί θα υπάρχει αυτό το πρόβλημα... Κάνε μία δοκιμή να μας φύγει η απορία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Επιτέλους μάθαμε πως φιάχνονται αυτά τα τέλεια σκουλαρικάκια!!Και ο μικρός πρίγκηπας,απίστευτος!!
    Μπράβο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ειρηνη,ευχαριστω για την φωτο που αναρτησες με το τρυπανακι!!!Λοιπον,τωρα που ξαναβλεπω την αναρτηση με αλλο ματι,εχω μια ακομη απορια...χιχιχιχι....γιατι ειναι επτασφραγιστο μυστικο για πολλους η διαδικασια και οχι μονο δεν την περιγραφουν,αλλα δεν λενε και το υλικο που εβαλαν??ειναι κατι σαν το μυστικο του κρατους???εσυ που μας το εδειξες θα μπεις στην μαυρη τους λιστα???χιχιχιχιχι...καλημερα και καλη εβδομαδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΕς ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!
    ΕΧΩ ΤΟ ΤΡΥΠΑΝΑΚΙ ( ΑΠΟ ΑΥΤΕς ΤΙς ΑΓΟΡΕΣ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!)
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ειρηνάκι
    για την κάλυψη με το υγρό γυαλί της φωτό χρησιμο ποιείς πινέλο ή κάτι άλλο για να απλωθεί;
    Κατά τ άλλα είσαι περιγραφικότατη και αναλυτικό τατη.Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημέρα Χαρά!!
    Για να απλωθεί το υγρό γυαλί στην επιφάνεια της εικόνας που έχουμε επιλέξει χρειάζεται κάποιο αντικείμενο (πλαστικό ή ξύλινο) σαν αυτό που φαίνεται στη φωτογρφία με την εποξική. Είτε χρησιμοποιήσεις εποξική είτε υγρό γυαλί θα υπάρχει μέσα στη συσκευασία.
    Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιήσεις πινέλο γιατί αφενός θα δημιουργηθούν ραβδώσεις και δε θα είναι λεία η τελική επιφάνεια και αφετέρου θα σου κολλήσει καμία τρίχα και θα γίνει χάλια!!
    Καλές δημιουργίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ειρήνη, γειά σου!!Θα έλεγα οτι μου έλυσες όλες μου τις απορίες σχετικά με το υγρό γυαλί!Μένει να το δοκιμάσω κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. τελειες οδηγιες..μπραβο ειρηνακι..να σαι καλα τις χρειαζομουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κορίτσια να μην το σκέφτεστε καθόλου!! Προσπαθήστε να φτιάξετε ότι έχετε στο μυαλό σας!! Μια παρατήρηση μόνο: δοκίμασα και το υγρό γυαλί ως υλικό και έχω να δηλώσω πως είναι λίγο πιο εύκολο στη χρήση του κι εάν αφού το απλώσει κανείς στην επιφάνεια που θέλει να καλύψει το φυσήξει με ένα καλαμάκι, ελαχιστοποιούνται (αν όχι εξαλείφονται) οι φυσαλίδες που μένουν στο τελικό αποτέλεσμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. καλησπερα!Πολυ καλες οι οδηγιες σου. Ηθελα ομως να ρωτησω αν μπορω να βαλω πανω στην εικονα γκλιντερ η διαμαντακια, ισως αυτα τα πολυ λεπτα που βαζουμε στα νυχια, πιστευεις οτι θα υπηρχε καποιο προβλημα?Κι αν μπορω, υποθετω θα μπει μετα την κολλα σωστα?το υγρο γυαλι και τα φυλλα μεταλλου γνωριζεις απο που μπορω να τα προμηθευτω στο κεντρο της Αθηνας? Ευχαριστω πολυ και συγχαρητηρια για το μπλογκ. Ειναι υπεροχο, οπως κι αυτα που φτιαχνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλησπέρα Κυριακή!!
    Δεν έχει τύχει να χρησιμοποιήσω ούτε γκλίτερ ούτε διαμαντάκια, δε νομίζω όμως οτι θα υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα... Αν τα βάλεις αμέσως αφού απλώσεις την κόλλα/το υγρό γυαλί το αποτέλεσμα θα είναι πολύ όμορφο πιστέυω!!
    Όσο για τις διευθύνσεις που αναφέρεις, είναι δύσκολο να σου πω κάτι συγκεκριμένο καθώς μένω Θεσσαλονίκη και δε γνωρίζω καθόλου τί να σου απαντήσω... Σε καταστήματα με είδη χόμπυ, με χάντρες και είδη αργυροχρυσοχοϊας θα βρεις σίγουρα αυτό που ψάχνεις. Ρίξε μια ματιά στο διαδίκτυο και θα βρεις κάτι!!
    Περιμένω τα νέα σου και να μου πεις τα αποτελέσματα της ενασχόλησής σου με το υγρό γυαλί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Eυχαριστω πολυ για την απάντηση. Σημερα προμηθευτηκα υγρο γυαλι και καλουπια για κοσμηματα, μιας και το μαγαζι που βρηκα να πουλαει φυλλα μεταλλου ειναι πολυ μακρυα μου και δεν εχω ευκολη προσβαση.Γνωριζεις μηπως αν στα καλουπια ριχνω απέυθειας το υγρο γυαλι ή αν πρεπει πρωτα να τις επαλειψω με κατι για να μην κολλησουν? και τελος θα σου ηταν ευκολο να μου πεις περιπου το παχος του φυλλου και τις διαστασεις που το κοβεις για σκουλαρικια και για μενταγιον? αλήθεια αν κοβεται με ενα απλο ψαλιδι τοτε δεν ειναι πολυ μαλακο ωστε να λυγιζει ευκολα?
    Αυτααααα.....! Σορυ για τις πολλες ερωτησεις αλλα πρωτη φορα ασχολουμαι με κατι αλλο περα απο τα σαπουνακια μου! Ελπιζω να επανελθω με εικονες απο τις δημηουργιες μου πλεον :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γειά σου και πάλι Κυριακή!!
    Και τα έτοιμα καλούπια κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους, οπότε μην ανησυχείς καθόλου!!
    Δεν κατάλαβα, όμως, ακριβώς την πρώτη σου ερώτηση... Τί φοβάσαι μην κολλήσει; Αν είναι να βάλεις κάποια εκτυπωμένη εικόνα, όπως αναφέρω και στην ανάρτησή μου, είναι καλό να την περάσεις μία στρώση ατλακόλ για να την προστατεύσεις. Αν ανησυχείς για το μέταλλο του καλουπιού, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!!
    Το μέταλλο που έχω χρησιμοποιήσει στην συγκεκριμένη ανάρτηση είναι χαλκός πάχους 0.20, αλλά αν θες να μπορείς να κόβεται με ψαλίδι το μέταλλο που θα πάρεις, καλό είναι να ρωτήσεις εκεί που θα το προμηθευτείς τί σου προτείνουν. Η αλήθεια είναι οτι σε αυτό το πάχος το μέταλλο είναι λίγο μαλακό, αλλά με το υγρό γυαλί δε θα 'χεις κανένα θέμα... Τα μέταλλα μεγαλύτερου πάχους χρειάζονται πιο εξειδικευμένα εργαλεία (πχ σέγα), που δεν υπάρχει λόγος να μπεις στη διαδικασία να αγοράσεις, αν δεν ασχολείσαι πολύ με το κόσμημα...
    Οι διαστάσεις, τέλος, δεν είναι συγκεκριμένες, είναι υποκειμενικές και εξαρτώνται καθαρά από το αν σου αρέσουν τα μικρότερα ή τα μεγαλύτερα κοσμήματα. Αυτό που προτείνω είναι να κόψεις μία κόλλα χαρτί στο μέγεθος που σκέφτεσαι να κάνεις το κόσμημά σου, για να δεις περίπου πώς θα είναι.
    Σου εύχομαι καλή επιτυχία με τις δημιουργίες σου κι ελπίζω να βοήθησα λιγάκι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. τα καλουπια που πηρα ειναι πλαστικα για πολλες χρησεις. Μπορεις να τα δεις εδω: http://www.zorzosae.gr/index.php?target=categories&category_id=186
    ειναι τα 2 πρωτα. αυτο που φοβαμαι ειναι μηπως το καλουπι με το υγρο γυαλι κολλησουν και γινουν ενα σωμα. Γιαυτο λεω μηπως πριν ριξω το υγρο γυαλι πρεπει να αλλειψω με κατι την φορμα πρωτα (βαζελινη ισως??. Δεν ρωταω αλλα..τελος! Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Χαχαχαχαχα :) Μην αγχώνεσαι,ρώτα οτι θες!!
    Τα καλούπια αυτά τα βλέπω πρώτη φορά για να είμαι ειλικρινής. Νόμιζα οτι αναφερόσουν σε μεταλλικά καλούπια μίας χρήσης. Αν δεν αναγράφει κάτι στη συσκευασία κι αν δεν σου είπαν κάτι τέτοιο στο κατάστημα, δε νομίζω να χρειάζεται κάτι. Δε μπορώ να σκεφτώ και κάποιο υλικό που θα μπορούσες να έβαζες... Δοκίμασε με μια μικρή ποσότητα υλικού σε ένα από τα μοτίβα που έχουν οι παλέτες. Πάντως για οτι απορία έχεις, να ρωτάς στα καταστήματα απ' όπου αγοράζεις τα υλικά συνήθως έχουν διάθεση να βοηθήσουν. Ενημέρωσέ με σε κάθε περίπτωση για το αποτέλεσμα, να ξέρω κι εγώ τί παίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ειρήνη είσαι κατατοπιστικότατη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τέλειο!!Τα υλικά μπορείς να τα βρεις σε κάποιο site??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @Ελένη: Ελπίζω να σου φάνηκαν χρήσιμες οι οδηγίες μου ;)
    @Nelly: Φαντάζομαι οτι εάν κάνεις μία έρευνα στο διαδίκτυο θα βρεις κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα. Προσωπικά τα προμηθεύομαι από καταστήματα της περιοχής μου, οπότε δεν είμαι σε θέση να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πολύ αναλυτικές και πάρα πολύ χρήσιμες οι οδηγίες σου!! Ευχαριστούμε πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. καλώς σε βρήκα!!!υπέροχη ανάρτηση!!!φοβερά τα σκουλαρίκια!!!!ήμουν φαν στη σελίδα σου στο facebook τώρα έγινα και αναγνώστριά σου!!! και χαίρομαι πολύ γι'αυτό!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλώς ήρθες maya μου!! Χαίρομαι που σου άρεσε η ανάρτησή μου!! Εύχομαι να τα λέμε συχνά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. μα γίνεται να μη μου αρέσουν;;;; :)) έχω κι εγώ σπιτάκι!!!θα χαρώ να περάσεις!!!φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Να' σαι καλά!! Όσο για το σπιτάκι σου, το ξέρω και το παρακολουθώ ήδη ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. geia sas koritsia prosfata arxisa kai gw to igro giali kai den mporw eukola na vrw fotografies...an exete kamia kali idea steilte tin!euxaristw!kales dimiourgies!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλημέρα από Κρήτη!Ειρήνη, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω κι εγώ για την τόσο αναλυτική περιγραφή της συγκεκριμένης διαδικασίας!Σήμερα μάλιστα προμηθεύτηκα όλα τα υλικά για να ξεκινήσω κι εγώ τις δημιουργίες!!!Καλή συνέχεια κι ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ειρήνη καλησπέρα και συγχαρητήρια!! Θα προσπαθήσω και γω να ακολουθήσω τις οδηγίες σου! Είμαι και γω από Θεσσαλονίκη- μπορείς να μου πεις που βρίσκεις τα φύλλα μετάλλου? Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλημέρα κορίτσια!!
    @Ανώνυμος: δεν είναι και τόσο δύσκολο να βρει κανείς εικόνες... Μία αναζήτηση στο google αρκεί για να βρεις χιλιάδες εικόνες για τα κοσμήματά σου :)
    @Ρία: Κι εσύ από Κρήτη Ρία μου;! Σου εύχομαι καλές και όμορφες δημιουργίες!!
    @Μαρία: Είναι πολύ εύκολο να βρεις φύλλα μετάλλου είτε σε ένα κατάστημα με είδη χόμπυ είτε σε ένα κατάστημα με είδη αργυροχρυσοχοϊας. Εγώ προσωπικά έχω πάρει από διάφορα μαγαζιά, όπως είναι ο Κάρλας στην Παπαναστασίου 77, ο Παναγιωτίδης στη Βηλαρά 1 και το Perle στη Φιλίππου 17 στην Πυλαία. Ελπίζω να βοήθησα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Τα λατρεψα αυτα τα σκουλαρικια (εχω και μια αδυναμια στον μικρο πριγκηπα) και οι οδηγιες πολυ κατατοπιστηκες. Το κανεις να φαινεται τοσο ευκολο!! Συγχαρητηρια για το ωραιο σου Blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Να ρωτήσω κατι?τι ειναι η/το ατλακόλ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Η ατλακόλ είναι μία κόλλα, που μπορείς να βρεις πολύ εύκολα σε οποιοδήποτε χρωματοπωλείο ή πολυκατάστημα και η οποία έχει την ιδιότητα να γίνεται διάφανη όταν στεγνώσει. Ελπίζω να βοήθησα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. καλησπέρα και απο εμένα...μια ερώτηση και εγώ? βάζεις υγρο γυαλί και στην πίσω μεριά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. καλησπέρα και απο εμένα...μια ερώτηση και εγώ? βάζεις υγρο γυαλί και στην πίσω μεριά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Γειά σου kalli και καλώς ήρθες στο ιστολόγιό μου!! Το υγρό γυαλί το εφαρμόζεις στην πλευρά που υπάρχει το σχέδιο, ώστε να το προστατέψεις και να δώσεις την ψευδαίσθηση οτι βρίσκεται κάτω από μια στρώση γυαλιού... Δεν υπάρχει λόγος να βάλεις και στην πίσω μεριά!! Καλές δημιουργίες σου εύχομαι κι οτι χρειαστείς, εδώ είμαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Γεια σου ειρηνη κ καλη χρονια.Θελω να σου ρωτηω κατι. εκανα μαθηματα αρκετο καιρο για να μαθω τεχνικες κοσμηματων αλλα δυστυχως η δασκαλα δεν ηθελε να προχωρησουμε κ πολυ για να μην της κλεψουμε τη δουλεια κ ετσι εμειναν μερικα κενά. Η δική μου δουλειά δεν έχει καμια σχέση με τα κοσμηματα, αλλά πάντα μου άρεσε να ασχολουμαι και να δημιουργώ πραγματα δικά μου.(εγώ δημιουργώκ φτιαχνω αριστουργηματα σε μικρές ψυχουλες στο σχολείο). Λοιπόν αυτό που δεν θυμάμαιείναι όταν παίρνουμε το χαλκο κ κανουμε το καλουπιμετά το καλυπτουμε γυρω γυρω με αυτοκόλλητη ταινια ειδική από μπρούτζο κ μετά το περνάμε με στρώση από καλάι , με ηλεκτρόλυση;Δηλαδη , αν δεν πάρω έτοιμο καλούπι, πώς μπορώ να κανω το καλούπι που θα φτιάξω μονη μου από χαλκο, στεγανό, ώστε να μην χυθεί το υγρό γυαλί από τα ενώματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλησπέρα και καλή χρονιά!! Το βρίσκω πολύ τραγικό να αναλάβει κάποιος να σε διδάξει και να μη σου δώσει οτι περισσότερο μπορεί και γνωρίζει... Εγώ ήμουν ευτυχώς πολύ τυχερή και είχα μια καταπληκτική δασκάλα!! Παρόλο που φέτος διέκοψα τα μαθήματα (θα τα συνεχίσω την επόμενη χρονιά) έχω την άνεση να ρωτήσω οτιδήποτε τη δασκάλα μου και ξέρω πως οτι και να χρειαστώ θα με βοηθήσει!! Λοιπόν στην ερώτησή σου τώρα: στην τεχνική που περιγράφω δε χρειάζεται πουθενά καλάι. Κόβεις το χαλκό στο μέγεθος και το σχήμα που επιθυμείς, τοποθετείς την εικόνα και το περνάς με το υγρό γυαλί (συνοπτικά). Το υγρό γυαλί είναι σχετικά παχύρευστο και δεν κινδυνεύει να χυθεί γύρω-γύρω!! Αυτό που περιγράφεις με τη χαλκοταινία και το καλάι το έχω εφαρμόσει σε αυτό το κόσμημα http://eirinixeiropoihmata.blogspot.com/2011/09/blog-post_13.html όπου έχω χρησιμοποιήσει κομματάκι πραγματικού γυαλιού κι όχι υγρό γυαλί!!
    Ελπίζω να σε βοήθησα λιγάκι, αλλά αν έχεις κι άλλες απορίες να με ρωτήσεις ότι θες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Γεια!!! Ο τροπος που περιγραφεις τη διαδικασια με το υγρο γυαλι το κανει να μοιαζει πολυ ευκολο! ειμαι και εγω απο χανια και εχω ψαχτει λιγο να βρω δασκαλα για κοσμηματακια αλλα τιποτα .. :( θελω να κανω μια προσπαθεια τωρα με το υγρο γυαλι να δω πως θα παει. Μπορεις σε παρακαλω να μου πεις απο πιο μαγαζι θα προμηθευτω αυτα που χρειαζονται. μονο τις εικονες εχω για την ωρα :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Γειά σου κι από 'μενα συντοπίτισσα!! Εγώ μένω Θεσσαλονίκη και δεν ξέρω να σου πω και πολλά για το τί παίζει κάτω, αλλά να έχεις το νου σου γιατί αν μάθω κάτι θα στο γράψω εδώ!! Πάντως όλο και κάτι θα υπάρχει από μαθήματα... Για τα υλικά πήγαινε και ρώτα στον "ΚΥΒΟ", το βιβλιοπωλείο στη Δημοκρατίας, νομίζω οτι έχει και είδη χόμπυ. Ίσως βρεις εκεί ή τουλάχιστον ίσως ξέρουν να σε κατατοπίσουν. Αν χρειαστείς οτιδήποτε να μου πεις κι αν απ' την πλευρά μου μάθω κάτι θα σου γράψω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. γεια και παλι!! χτες εκανα την πρωτη μου -εντελως αποτυχημενη- προσπαθεια για να φτιαξω σκουλαρικακια με υγρο γυαλι. μετα από 24 ωρες οι φωτογραφιες μεσα απο το γυαλι εχουν αλλοιωθει εντελως. ο χαλκος εχει μαυρισει γυρω γυρω αλλα το χειροτερο ειναι οτι το υγρο γυαλι δε στεγνωνει με τιποτα. τωρα ειδα οτι και στα δυο μπουκαλακια πανω γραφει καταλυτης. λετε να εκαναν βλακεια στον κυβο και να μου εδωσαν δυο ιδια μπουκαλακια;; πωωω.. ψιλοεχω απογοητευτει τωρα.. :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιγόνη μου σκέτη καταστροφή δηλαδή, ε;! Δε μπορώ να καταλάβω γιατί... Οι εικόνες αν δεν είναι σε φωτογραφικό χαρτί, χρειάζονται μια στρώση από ατλακόλ για να τις προστατέψει!! Γιατί αλλιώς "βρέχεται" η εικόνα και αφήνει σημάδια... Το χαλκό τρίψτε τον, στα σημεία που μπορείς τουλάχιστον, μ' ένα σφουγγαράκι κουζίνας από τη σκληρή του μεριά. Τα μαύρα που βγάζει μάλλον οφείλονται στην οξείδωση που παθαίνουν τα μέταλλα και με λίγο τρίψιμο θα φύγουν. Αυτό με το υγρό γυαλί δε μπορώ να το καταλάβω!! Δηλαδή είναι ρευστό ακόμα; Αν ναι δύο είναι τα πιο πιθανά σενάρια: είτε δεν ανακάτεψες ακριβώς την ίδια ποσότητα υλικών είτε σου έδωσαν κατά λάθος δύο φορές το ίδιο μπουκαλάκι!! Τελικά από πού τα βρήκες τα υλικά; Μήπως να πας να τους ρωτήσεις αν έχουν κάνει λάθος εκείνοι; Ενημέρωσέ με όπως και να 'χει γιατί με προβλημάτισες...

      Διαγραφή
  63. οι φυσσαλιδες φεύγουν αν περάσουμε από πάνω αναμμενο αναπτήρα υπάρχει βιντεο στο youtube της aneraidas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι φυσαλίδες φεύγουν είτε φυσώντας την επιφάνεια με καλαμάκι (με προσοχή να μην πέσουν σταγονίδια στο υγρό γυαλί) είτε χρησιμοποιώντας αναπτήρα ή φλόγιστρο...

      Διαγραφή
  64. Ευχαριστώ πολύ πολύ για τη βοήθειά σου! Τελικά είχανε κάνει λάθος στον κύβο και μου είχαν δώσει 2 βαζάκια με καταλύτη. 'Εκανα ξανά προσπάθεια και μου βγήκαν σχετικά όμορφα για πρώτη φορά. Τα περισσότερα υλικά τα πήρα από τον κύβο και το φύλλο μετάλλου από την Παπαδάκη (είναι μαγαζί με σιδερικά). Ο χαλκός συμφέρει καλύτερα γιατί μια μεγάλη επιφάνεια την πλήρωσα 5 ευρώ το ίδιο είδα και για το αλουμίνιο. Αντίθετα, έκανα το λάθος να πάρω και αλπακά και μου το χρέωσαν ένα μικρό κομμάτι στύλ Α4 μέγεθος 8,30 ευρώ (!!!) τρυπανάκι δανείζομαι από έναν φίλο μου γιατί δεν έχω βρει κάτι προσιτό. κάποιοι, σε διάφορα μαγαζιά με σιδερικά, προσπάθησαν να μου πουλησουν τρυπάνια με 100 ευρώ. Κάτι άκουσα ότι ίσως βρω φτηνά στα λιντλ όμως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην το συζητάς καθόλου!! Ότι άλλο χρειαστείς να με ρωτήσεις!! Ο αλπακάς είναι πιο ακριβό μέταλλο και κάτι ενδιάμεσο είναι ο μπρούτζος. Το αλουμίνιο δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, οπότε δεν έχω άποψη!! Το δικό μου τρυπανάκι το πήρα από το σούπερ μάρκετ που αναφέρεις και προς το παρόν με καλύπτει... Τα 100 ευρώ που σου είπαν είναι υπερβολικά πολλά νομίζω!! Έχε το νου σου και θα βρεις πιστεύω το επόμενο διάστημα!!

      Διαγραφή
  65. ta sugxarithria mou!!!8a h8ela na se rwthsw kati...apo pou exeis parei to trupanaki k poso kostizei??euxaristw!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. egw pali...phra thn apanthsh m apo thn antigonh ki esena!!euxaristw!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!! Φαντάζομαι και το προηγούμενο σχόλιο είναι από 'σενα, οπότε απαντάω εδώ... Επειδή δεν θυμάμαι αν το έχω αναφέρει πιο πάνω, τα λεπτά μέταλλα (όσα δηλαδή έχουν πάχος που κόβεται με ένα απλό ψαλίδι) μπορούν να τρυπηθούν με τη βοήθεια ενός απλού καρφιού. Αν το χτυπήσεις με ένα σφυρί στο σημείο που θες και με λίγη υπομονή θα κάνεις την τρυπούλα που θέλεις... Σίγουρα βέβαια το τρυπανάκι είναι πιο εύχρηστο!! Αν χρειαστείς οτιδήποτε άλλο, να μου στείλεις ;)

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. exw asxolh8ei me to ugro guali se daxtulidia alla auto mallon einai ligaki duskolotero..!!!euxaristw polu!!!

      Διαγραφή
    4. Μην το φοβάσαι καθόλου!! Είμαι σίγουρη οτι θα γίνου σούπερ τα σκουλαρικάκια σου :)

      Διαγραφή
  67. Καλησπερα και συγχαρητηρια για την βοηθεια που προσφερεις!!!Δεν έχω ξεκινήσει ακόμη τισ δημιουργίες αλλά με ενδιαφέρει πολύ!Διάβασα παραπάνω ότι είσαι από θεσ/νικη και ότι παρακολουθούσες μαθήματα από δασκάλα!Μπορείς να με κατατοπίσεις σχετικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου κι από 'μενα!! Τα μαθήματα που έκανα εγώ τα διοργανώνει ο Δήμος Πυλαίας και η δασκάλα είναι απλά καταπληκτική!! Πρέπει να γίνονται και σε άλλους δήμους, αλλά σε αυτό το θέμα δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες...
      Οι εγγραφές γίνονται τον Σεπτέμβρη και τα μαθήματα διαρκούν από Οκτώβρη μέχρι τέλη Μάη. Η συνδρομή ήταν στα 20 ευρώ τον καιρό που πήγαινα, αλλά νομίζω πως φέτος διπλασιάστηκε!! Για του χρόνου δεν ξέρω τί θα ισχύσει, αλλά θα έχω το νου μου όταν βγει η σχετική ανακοίνωση από το δήμο.
      Δεν ξέρω αν σε κάλυψα, οτι άλλο θέλεις στείλε μου να με ρωτήσεις!! Πάντως σε πρώτη φάση και για τα πιο απλά πραγματάκια μπορείς στο διαδίκτυο να βρεις πολλές ιδέες και συμβουλές για το πώς να τα φτιάξεις ;)

      Διαγραφή
  68. Ευχαριστώ για την ενημέρωση!Εγλω ενδιαφέρομαι κυρίως για κοσμήματα από υγρό γυαλί και πολυμερικό πηλό.Ενώ το πρώτο φαίνεται εύκολο..τον πήλο δεν νομίζω να μπορέσω να τον καταφέρω χώρις να με βοηθήσει κάποιος με εμπειρία!Και ενώ ψάχνω στο internet για σχετικά μαθηματα δεν βρίσκω πουθενά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως δε γνωρίζω κάτι για τον πολυμερικό πηλό, αλλά δεν το έχω ψάξει κιόλας για να είμαι ειλικρινής... Αν είσαι από Θεσσαλονίκη πάντως και το ψάξεις λίγο παραπάνω, όλο και κάτι θα βρεις!!

      Διαγραφή
  69. Μπράβο και από εμένα!Οι συμβουλές σου είναι τέλειες!!! Ξεκίνησα να φτιάχνω και εγώ αλλά έχω κολλήσει λίγο και θέλω τη βοήθειά σου!!! Έχω ήδη κολλήσει φωτογραφίες πάνω σε αλουμίνιο και τις έχω περάσει και μια στρώση ατλακόλ από πάνω για σιγουριά! Τώρα όμως θέλω να περάσω το υγρό γυαλί και δεν ξέρω που να τα ακουμπήσω μέχρι να στεγνώσει??? Σκέφτηκα να τα βάλω πάνω σε λαδόκολλα (αυτό το χαρτί που βάζουμε και στο φούρνο) αλλά αν τρέξει το υγρό γυαλί πάνω του δεν θα κολλήσει???πως θα τα βγάλω μετά??? τι να κάνω???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγελική σου στέλνω την απάντηση στο mail σου, μιας και μου έστειλες μήνυμα και μέσω mail ;)

      Διαγραφή
  70. καλησπερα!!κανεις φοβερη δουλεια πραγματικα!!!Μηπως θα μπορουσες να μου πεις απο που πηρες το τρυπανακι?tour αν δεν κανω λαθος το λενε ε?και ποσο?ευχαριστω πολυ!και παλι μπραβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ!! Το δικό μου εργαλειάκι δεν είναι tour, αλλά ένα πολυεργαλείο τύπου dremel που για τη χρήση που του κάνω μέχρι τώρα με καλύπτει... Το σωστό εργαλείο είναι το tour, αλλά κοστίζει αρκετά περισσότερο απ' όσο γνωρίζω!! Το δικό μου το πήρα από το lidl πριν δυό χρόνια περίπου και δε θυμάμαι καθόλου την τιμή του, αλλά δεν ήταν κάτι το εξωφρενικό... Ελπίζω να σε κάλυψα!!

      Διαγραφή
  71. Καλησπέρα, να σου πω και εγω οτι οι οδηγιες ήταν πολύ καλές με βοήθησαν πολύ , και το δοκίμασα αλλα έχω μία απορία ματά απο μέρες και αφού έχει στεγνώσει κολλάει όταν το πιάνεις, τι μπορει να φταιει σ'αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμμμ... μάλλον έχεις κάνει κάτι λάθος με τις αναλογίες!! Το υγρό γυαλί για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει να αναμειχθεί σε ακριβώς ίσες ποσότητες των δύο συστατικών του!! Αν κάποιο απ' τα δύο είναι περισσότερο, νομίζω πως δε θα πήξει ποτέ σωστά... Κανονικά θέλει 18-24 ώρες για να αποκτήσει τις τελικές του ιδιότητες!!

      Διαγραφή
    2. ειναι οι συσκευασίες των 50 ml η αναλογία ειναι απ'ότι μου ειπε η κυρία απο το κατάστημα που το αγορασα είναι ίδια ποσοτητα κ απο τα δυο. σωστα? Αν είναι θα το ξαναδοκιμάσω και θα τα μετρησω με συριγγα.

      Διαγραφή
    3. Έτσι ακριβώς!! Δεν έχει σημασία ποιά συσκευασία έχεις, αρκεί η ποσότητα των δύο υλικών που θα αναμειχθούν να είναι ακριβώς η ίδια... Μάλλον κάτι θα σου ξέφυγε στις ποσότητες νομίζω!! Καλό θα είναι πάντως αφού το απλώσεις το υλικό να το αφήσεις για μια μέρα να πήξει σε ένα μέρος καθαρό και όσο γίνεται προστατευμένο από σκόνες!! Ενημέρωσέ με αν ξαναδοκιμάσεις πάντως :)

      Διαγραφή
  72. Ποσο κοστιζει το υγρογυαλι? και που μπορω να βρω κατω στην αθηνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το υγρό γυαλί κοστίζει γύρω στα 15 ευρώ το σετ των δύο υλικών και μπορείς να το βρεις σε οποιοδήποτε κατάστημα με είδη χόμπυ... Κάνε μία αναζήτηση στο διαδίκτυο αν θέλεις να συγκρίνεις τιμές στα διάφορα καταστήματα της Αθήνας!!

      Διαγραφή
  73. πολυ ωραια τα σκουλαρικια μπραβο.....εχω κολλησει κι εγω με το υγρο γυαλι και θελω να φτιαξω τα παντα σκουλαρικια - δαχτυλιδια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όντως το υγρό γυαλί είναι υλικό που σου δίνει πολλές δυνατότητες!! καλές δημιουργίες λοιπόν ;)

      Διαγραφή
  74. Κι εγώ έχω πάθει κόλλημα με το υγρό γυαλί. Με πιάνει τρέλα και θέλω να βάλω παντού!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Γεια σου Ειρήνη! Συγχαρητήρια για το blog σου και για τις υπεροχες δημιουργίες σου! Καιρό έψαχνα να ανακαλύψω αυτήν την τεχνική... Έχω δύο απορίες λοιπόν... Είμαι κι εγώ απο Θεσσαλονίκη, μπορείς να μου πεις από που προμηθεύεσαι τα υλικά σου? Και κάτι ακόμα... Πού μπορώ να ακουμπήσω τα φύλλα μετάλλου ώστε να μην τρέξει αλλά και να μην κολλήσει? Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να χρησιμοποιήσω καλούπια...
    Ευχαριστώ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου κι από 'μενα Βαγιαλένα!! Σου απαντάω καθυστερημένα, μιας κι έλειπα εκτός πόλης κι έχω σχεδόν 1 μήνα να μπω στο ιστολόγιό μου... Εύχομαι να δεις την απάντησή μου και να σου φανεί έστω λίγο χρήσιμη!! Τα υλικά μου τα προμηθεύομαι είτε από τα διάφορα μαγαζάκια του κέντρου, μεταξύ Βενιζέλου και Ίωνος Δραγούμη είτε από ένα μαγαζί της γειτονιάς μου (το οποίο και προτιμώ και για λόγους ευκολίας) το οποίο μπορείς να δεις εδώ: http://www.perle-ele-ilika.blogspot.gr/
      Για καθαρά είδη αργυροχρυσοχοΐας επιλέγω και το http://www.bjp.gr/gr/homepage.asp
      Για το δεύτερο που με ρωτάς, προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου καλούπια!! Τοποθετώ τα φύλλα μετάλλου επάνω σε φελλό ή σε ένα επίπεδο κομμάτι ξύλου που έχω σα βάση για τις κατασκευές μου. Θα μπορούσες ίσως να βρεις και κάποια σταθερή επιφάνεια μικρότερη από το μέταλλό σου, απλά φοβάμαι μη σου τουμπάρει και γίνουν όλα χάλια, γι' αυτό και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ!! Τοποθέτησέ το καλύτερα σε μία επιφάνεια που να μη σε πειράζει αν λερωθεί και λιγάκι και ρίξε προσεχτικά το υγρό γυαλί ώστε να μην πέσει γύρω-γύρω!! Αν παρόλα αυτά πέσει μία μικρή ποσότητα, προσπάθησε να μετακινήσεις λίγο το μέταλλό σου ώστε να μη στεγνώσει εκεί και δε μπορείς να το ξεκολλήσεις... Για να το κάνεις αυτό σπρώξε το μέταλλο με μία οδοντογλυφίδα προσπαθώντας να μην ακουμπήσεις το
      υγρό γυαλί!! Κάνε την πρώτη σου δοκιμή και μετά θα βρεις μόνη σου τί σε βολεύει και τί όχι!!
      Ελπίζω να σε βοήθησα λιγάκι και να κάνεις σύντομα τα δικά σου χειροποιήματα!! Καλή σου επιτυχία και για ότι άλλο χρειαστείς, να μου ξαναστείλεις ;)

      Διαγραφή
  76. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Αχ σας παρακαλώ...Εγώ δεν είμαι τόσο ταλαντούχα ουτε εχω χρήματα να πάρω φύλλα μετάλλου και εξαρτήματα επεξεργασίας τους.. Βάσεις δαχτυλιδιών βρήκα, όπως και κάποιες για σκουλαρίκια στρόγγυλες.. Δεν υπάρχουν κάπου έτοιμες ορθογώνιες σαν αυτές που έχετε φτιάξει εσείς εδω πάνω;Εχω φάει τον τόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και η απάντηση έρχεται αρκετά καθυστερημένα, δυστυχώς δεν έχω ψάξει καθόλου το τί υπάρχει σε έτοιμες βάσεις για σκουλαρίκια... Πιστεύω όμως πως αν το ψάξετε καλά, όλο και κάτι θα υπάρχει σε ορθογωνικό σχήμα!! Ελπίζω να τις έχετε ήδη βρει :)

      Διαγραφή
  78. Γεια σου Ειρήνη! Παρακολουθώ το blog σου αρκετό καιρό, συγχαρητήρια για τη δουλειά σου. Μέχρι στιγμής δεν έχω δοκιμάσει το υγρό γυαλί, αλλά με ώθησες να το προσπαθήσω - οι οδηγίες σου είναι πολύ κατατοπιστικές. Απορία: προμηθεύτηκα εποξική ρητίνη 2 συστατικών από γνωστό πολυκατάστημα. Βρήκα δύο: η μία λέει ότι στερεοποιείται σε διάστημα 24 ωρών και είναι διαφανής και η άλλη σε 1,5 ώρα, αλλά το ένα συστατικό έχει καφέ απόχρωση. Πήρα και τις δύο, θεωρώντας ότι αν χρησιμοποιήσω την καφέ απόχρωση σε κάποια υλικά, ίσως φαίνεται ενδιαφέρον. Τι λες εσύ; Επίσης, τα υλικά που πήρα είναι τα σωστά; (όπως καταλαβαίνεις, είμαι ερασιτέχνης).
    θα χαρώ να επισκεφθείς το blog μου http://funkymonkey-handmadecreations.blogspot.gr/ και να τα λέμε και από εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου φάνηκαν χρήσιμες οι οδηγίες μου!! Όσο για το ότι είσαι ερασιτέχνης που λες, αυτό είναι που μ' αρέσει κι εμένα ότι ασχολούμαι από επιλογή κι όχι από υποχρέωση. Λογικά το ένα υλικό που πήρες είναι το υγρό γυαλί και το άλλο η εποξική κόλλα... Και τα δύο δίνουν διάφανο αποτέλεσμα, απλά λένε ότι η εποξική με το πέρασμα του χρόνου "κιτρινίζει". Σε 'μενα δεν έχει συμβεί ακόμα, αλλά έτσι έχω ακούσει. Επομένως, πιστεύω πως τα υλικά που πήρες είναι μια χαρά και θα περιμένω να δω τί όμορφα πραγματάκια θα φτιάξεις!!

      Διαγραφή
  79. Ειρήνη Καλησπέρα, πρώτη φόρα χρησιμοποιήσα υγρό γυαλί διαβάζοντας το μπλογκ σου και τις οδηγίες σου και ξετρελλάθηκα... Όλα έγιναν εκπληκτικά αλλά μου δημιουργήθηκε ένα μικρό πρόβλημα... Σε ένα κομμάτι το υλικό κολλούσε ελάχιστα ενώ είχε σταθεροποιηθεί όλο και στο ένα έβαλα ασετόν (μην κοροϊδέψεις) σκέφτηκα μηπως λειτουργεί σα το τζελ στα νύχια αλλά έκανε κουκίδες σα φουσκαλίτσες σκασμένες και στο άλλο λίγο νερό με το ίδιο αποτέλεσμα!!! Μήπως ξέρεις τι ανοησία μπορεί να έκανα και να κολλούσαν ελάχιστα και μόνο σε ένα σημείο??? Σκέφτηκα μήπως έφταιξε η ατλακόλ την οποία σημειοτέων δεν αραίωσα και δουλευόταν πολύ δύσκολα!!!(όλα αυτά έγιναν γύρω στις 30 ώρες μετά)
    Σε ευχαριστώ πολύ για το υπέροχο μπλόγκ και τις ιδέες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου κι από 'μενα Δήμητρα!! Δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα ακριβώς το πρόβλημα που παρουσιάστηκε... Δεν έπηξε ομοιόμορφα το υγρό γυαλί; Σίγουρα το νερό και το ασετόν είναι λάθος επιλογές!! Αυτό που φαντάζομαι είναι ότι δεν αναμείχθηκαν καλά τα δύο υλικά με αποτέλεσμα σημειακά να μη μπορούν να λάβουν την τελική υφή τους. Αν θέλεις σε παρακαλώ ξαναστείλε μου να μου πεις τί έγινε τελικά με τα κοσμήματά σου, σώθηκαν ή τα ξανάκανες απ' την αρχή;

      Διαγραφή
  80. Καλησπέρα Ειρήνη!
    το tutorial και το αποτέλεσμά σου είναι εξαιρετικά!Δεν έχω καιρό που χρησιμοποιώ τη συγκεκριμένη τεχνική και ψάχνοντας να βρω λύσεις σε κάποια προβληματάκια, βρήκα το μπλογκ σου. Εγώ έχω χρησιμοποιήσει έτοιμα φύλλα μετάλλου και εικόνες από έντυπα (πχ περιοδικά) τουλάχιστον για αρχή για πειραματισμό. Την πρώτη φορά δεν χρησιμοποίησα ατλακόλ και η εικόνα είχε πάρει "υγρασία" γύρω-γύρω. Τη δεύτερη φορά, κάλυψα την εικόνα με caparol μια κόλλα που χρησιμοποιείται στις αγιογραφίες και μοιάζει με την ατλακόλ. Πάλι το ίδιο πρόβλημα όπου είχα δουλέψει με μέταλλο. Αντίθετα, δοκίμασα το ίδιο και σε εικόνα στερεωμένη σε χαρτόνι ή σε πλαστικό και δεν μου παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα. Τι λες να έχω κάνει λάθος πέρα από την κόλλα; Πήρα και ατλακόλ, μπας και φτιάξω τίποτα της προκοπής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου κι από 'μενα Εύα και σ' ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου!!
      Η αλήθεια είναι ότι όταν μετά από αρκετό καιρό που είχα να ασχοληθώ με το υγρό γυαλί ξαναμπήκα σε αυτή τη διαδικασία είχα κι εγώ κάποια προβλήματα... Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι δύο λόγοι επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση ή μη αυτής της "υγρασίας":
      1) το πόσο λεία είναι η επιφάνεια στην οποία "ακουμπάει" η εικόνα μας και
      2) η ποσότητα του υγρού γυαλιού που την καλύπτει.
      Αυτό που θα σου πρότεινα, λοιπόν, είναι την επόμενη φορά να φροντίσεις όσο μπορείς να είναι λεία η επιφάνεια του μετάλλου σου και να απλώσεις την ελάχιστη ποσότητα που χρειάζεται ώστε να καλυφθεί η εικόνα σου.
      Δεν ξέρω αν αυτό θα λύσει το πρόβλημά σου... Κι εγώ κάνω ακόμα δοκιμές και το ψάχνω μιας και το πρόβλημα μου εμφανίστηκε μετά από κάποιον καιρό που δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα με την όλη τεχνική!!
      Ελπίζω να σε βοήθησα λιγάκι και σου εύχομαι καλή και δημιουργική συνέχεια :)

      Διαγραφή
  81. καλησπέρα
    καταρχήν συγχαρητήρια που βοηθάς και απαντάς σε τόσο κόσμο. Θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να σε ρωτήσω το εξής. έχω κόψει με σέγα μια μπαλαρίνα από μπρούντζο. Αυτό που θέλω να κάνω τώρα είναι να χρωματίσω ένα κομμάτι της, το φόρεμά της για την ακρίβεια και μετά να το περάσω με ψυχρό γυαλί. το πρόβλημά μου είναι πώς θα καταφέρω να περάσω το ψυχρό γυαλί μόνο στο φόρεμα, δηλ. σε ένα συγκεκριμένο μέρος του μετάλου? Σκέφτηκα να καλύψω το υπόλοιπο με μια μονωτική ταινία, αλλά μήπως αν πάω να την αφαιρέσω μετά, έχει κολλήσει με το γυαλί?
    Δεν έχω χρησιμοποιήσει το υλικό και δεν ξέρω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κι από 'μενα!! Ζητώ συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά για κάποιον λόγο το μήνυμά σου είχε καταχωρηθεί στα ανεπιθύμητα και το βρήκα τυχαία σήμερα... Λοιπόν, στο θέμα μας τώρα!! Δεν ξέρω αν σε πρόλαβα ή αν το έχεις ήδη ολοκληρώσει, θα σου πω όμως πως θα το χειριζόμουν εγώ: δε θα χρησιμοποιούσα μονωτική ταινία γιατί το πιο πιθανό είναι πως θα αφήσει σημάδια από την κόλλα στο μέταλλο... Το υγρό γυαλί είναι αρκετά παχύρρευστο, οπότε νομίζω πως αν το απλώσεις με προσοχή δε θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα!! Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα!! Ελπίζω να βοήθησα, έστω και καθυστερημένα...

      Διαγραφή
  82. Χαίρετε, χαίρετε!Ακολούθησα τις συμβουλές σου και σε συνδυασμό και με την ατλακόλ που δοκίμασα το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό!
    Εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου καλή συνέχεια σε όλα τα χειροποιήματά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι ειλικρινά που μπόρεσα να βοηθήσω!! Καλές δημιουργίες, λοιπόν κι ότι άλλο χρειαστείς μη διστάσεις να ξαναστείλεις!!

      Διαγραφή
  83. Γεια σου!!!!να σου κανω μια ερωτηση?που μπορω να βρω ολα τα υλικα απο ενα μαγαζι και στο κεντρο αν γινεται?αν ξερεις με σωζεις γιατι σημερα εφαγα πικρα.αγορασα απο το Internet σκουλαρικια και δεν ειχαν καμια σχεση με αυτα που εβλεπα στην φωτογραφια(ηταν τοοοοσο μικρα)..κριμα και τα περιμενα πως και πως!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και χρόνια πολλά!! Ήμουν σίγουρη πως σου είχα απαντήσει, αλλά τώρα βλέπω ότι δεν υπάρχει απάντησή μου κάτω από το σχόλιο σου... Δεν ξέρω σε ποιά πόλη μένεις, αλλά νομίζω ότι αν πας σε ένα μαγαζί με είδη χόμπυ ή υλικά για κοσμήματα θα βρεις όλα τα υλικά που θα χρειαστείς!! Καλές δημιουργίες σου εύχομαι!!

      Υ.Γ. Για τις παραγγελίες μέσω διαδικτύου να προσέχεις πολύ τις διαστάσεις που γράφουν οι συσκευασίες ;)

      Διαγραφή
  84. οντως θελει μεγαλη προσοχη..απο Θεσσαλονίκη ειμαι!Αμα εχεις καμια ιδεα για κανενα μαγαζι στο κεντρο που να πουλαει υγρο γυαλι...Εισαι πολυ καλη και ευγενικη..Απο τον τροπο τουλαχιστον που απαντας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και πάλι!! Προσωπικά αγοράζω από ένα κατάστημα με υλικά στην Πυλαία, μιας και με βολεύει επειδή είναι κοντά στο σπίτι μου, αλλά είμαι σίγουρη πως θα βρεις σε οποιοδήποτε κατάστημα με είδη χόμπι στο κέντρο, όπως είναι π.χ. το art time στη Γεωργίου Σταύρου 3-5 στο κέντρο... Αν δε βρεις εκεί ρώτα σε κάποιο από τα χαντρομάγαζα του κέντρου (φαντάζομαι θα έχεις κάποια υπόψη σου) και σίγουρα θα σε κατατοπίσουν για το πού να απευθυνθείς!!

      Υ.Γ. Δεν έχω κανέναν λόγο να μην είμαι ευγενική, όταν κι ο άλλος μου απευθύνεται με ευγένεια :)

      Διαγραφή
  85. το μεταλλο απο που μπορουμε να το προμηθευτουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από μαγαζιά με είδη χόμπυ ή με είδη αργυροχρυσοχοΐας... Φαντάζομαι ότι όλο και κάποιο τέτοιο μαγαζί θα υπάρχει στην περιοχή που μένεις!!

      Διαγραφή
  86. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Καλησπέρα! Πολύ όμορφες δημιουργίες! Θα ήθελα να ρωτήσω τι πάχους θα πρέπει να είναι το μέταλλο που χρησιμοποιούμε. Επίσης, πόσο περίπου θα κοστίσει μία συσκευασία υγρού γυαλιού. Και τέλος, αν δεν διαθέτουμε τρυπανάκι, πως αλλιώς μπορούμε να κάνουμε τις τρυπούλες στα σκουλαρίκια?? Ευχαριστώ πολύ και σόρρυ αν σε κούρασα με τις πολλές μου ερωτήσεις!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου κι από 'μενα και σ' ευχαριστώ πολύ!! Δεν έχει μεγάλη σημασία το πάχος του μετάλλου για το τελικό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι για τα συγκεκριμένα έχω χρησιμοποιήσει 0,20... Το υγρό γυαλί κάνει γύρω στα 8-15 ευρώ, ανάλογα το μέγεθος της συσκευασίας με μια μικρή έρευνα αγοράς είμαι σίγουρη ότι θα βρεις σε λογική τιμή. Για το τρύπημα χωρίς τρυπάνι, δοκίμασε με ένα καρφάκι απλά αυτό προϋποθέτει όχι πάρα πολύ παχύ μέταλλο!!
      Ελπίζω να σε κάλυψα... Αν έχεις κι άλλες απορίες ευχαρίστως αν μπορώ να βοηθήσω!! Πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  88. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ..ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕς ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ...ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΑΛΠΑΚΑ (0.2) ΤΟ ΕΚΟΨΑ ,ΤΟ ΚΟΛΛΗΣΑ ΕΒΑΛΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟ ΥΓΡΟ ΓΥΑΛΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΤΕΓΝΩΣΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΕΣΩ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ ΓΥΡΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ Η ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ..ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ;; ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΧΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΒΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ ΠΟΣΟ ΚΟΒΕΙΣ ΤΟ ΦΥΛΛΟ; ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΛΛΑΣ;Η ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΛΟΥΠΙ;;;ΚΑΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΓΙΑ ΥΓΡΟ ΓΥΑΛΙ;ΑΥΤΑ ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ;;;ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΗ..:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και καθυστερημένα, επιτέλους σου απαντώ!! Λοιπόν, ας τα πάρουμε απ' την αρχή... Αν έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο κρικάκι για να συνδέσεις το μέταλλο με το γαντζάκι ενδέχεται να φταίει αυτό για το γεγονός ότι στρέφεται το σχέδιο ανάποδα. Δες την πρώτη μου εικόνα, νομίζω πως αν το συνδέσεις απευθείας στο γαντζάκι δεν θα έχεις αυτό το πρόβλημα!! Όσον αφορά στο στραβό κόψιμο που λες η λύση είναι μία: ΚΑΛΟ ΜΕΤΡΗΜΑ!! Θα πρέπει να υπολογίσεις πόσο είναι το μέγεθος της εικόνας που θα χρησιμοποιήσεις και να προσθέσεις όσο θες να είναι το επιπλέον περίγραμμα του μετάλλου σου και να το κόψεις με πολλή προσοχή!! Προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει έτοιμα καλούπια, αλλά πηγαίνοντας σε ένα κατάστημα με είδη χόμπυ είμαι σίγουρη πως θα βρεις εκεί... Σε αυτή την περίπτωση τυπώνεις την εικόνα στο μέγεθος που ταιριάζει στο καλούπι σου, ρίχνεις το υγρό γυαλί, το αφήνεις να στεγνώσει και είναι έτοιμο!! Αν δεν τα πας καλά με το κόψιμο του μετάλλου, ίσως το καλούπι να είναι μια καλύτερη λύση για 'σενα!!
      Ότι άλλο χρειαστείς, ευχαρίστως να βοηθήσω!!

      Διαγραφή
  89. καλησπερα και απο μενα!
    εχω φτιαξει κι εγω σκουλαρικια απο υγρο γυαλι και εχω ενα προβλημα.
    ειτε βαλω κολλα ντεκουπαζ πανω απο την εικονα ειτε οχι μου την σκουρενει απο τις ακρες προς το κεντρο με αποτελεσμα να εχει αλλο χρωμα η εικονα απο εξω προς τα μεσα. δεν μπορω να καταλαβω τι κανω λαθος, μηπως μπορεις να με βοηθησεις? ευχαριστω, Βικυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Βίκυ!!
      Αυτό το πρόβλημα το έχω συχνά κι εγώ... Δοκίμασε να ρίξεις μικρότερη ποσότητα υγρού γυαλιού, την ελάχιστη ώστε να καλύψεις όμορφα και ομοιόμορφα την εικόνα σου, νομίζω πως ενδεχομένως η αλλαγή χρώματος να οφείλεται στο γεγονός ότι η εικόνα "μουλιάζει" από το υγρό γυαλί. Κάνε μια δοκιμή και πες μου αν είχες καλύτερα αποτελέσματα, γιατί κι εγώ το ψάχνω ακόμα!!

      Διαγραφή
  90. Ειρήνη ,γεια σου
    Πολύ αναλυτικες και κατανοητες οι οδηγίες σου.¨Εχω χρησιμοποιήσει υγρό γυαλί σε καπακια αλλα ποτέ σε φύλλο μετάλλου.Τώρα με τις οδηγίες σου θα το δοκιμάσω!Μου αρέσει πολύ το blog σου !!!¨Αργησα να το ανακαλυψω γιατί είμαι καινουργια στο χώρο των bloggers( 2 μηνών).
    Νίκη

    nikiad.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Πολύ ωραίο tutorial!! Θα ήταν τιμή μας να το αναρτήσουμε και στην σχετική στήλη της πύλης χειροποίητης τέχνης και δημιουργίας www.kosmimamou.gr (με links και κείμενο για σ'ενα και τις δημιουργίες σου) και σε προσκαλούμε να γίνεις μέλος της κοινότητας και να προωθήσεις τις δημιουργίες σου χωρίς μεσάζοντες και προμήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Καλησπέρα σας..Κάνω χρόνια υγρό γυαλι αλλά πρώτη φορα μου συνέβει μετα απο το στέγνωμα τους μερικά να κολλάνε..Υπάρχει κάποιος τρόπος να τα επαναφέρω ή είναι πολύ αργα; Κολλάνε τρίχες απο τα μαλλιά επάνω..Δεν μπορόυν να φορεθούν έτσι..Έχεις κάποια λύση,γιατί λυπαμαι και να τα πετάξω..Ευχαριστώ πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Γεια σας. Να κάνω μια ίσως χαζη ερώτηση.. Αν τα αντικειμενα με υγρό γυαλί τοποθετηθούν μέσα σε νερό και μείνουν εκεί, θα χαλάσουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Ο σύζυγός μου και εγώ είμαστε παντρεμένοι εδώ και περίπου οκτώ χρόνια. Wereμασταν ευτυχισμένοι με δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. πριν από πέντε μήνες, άρχισα να παρατηρώ κάποια περίεργη συμπεριφορά από αυτόν και μερικές εβδομάδες αργότερα ανακάλυψα ότι ο άντρας μου βλέπει κάποιον. Άρχισε να γυρίζει σπίτι αργά από τη δουλειά, δεν ενδιαφέρεται πια για μένα ή τα παιδιά, Μερικές φορές βγαίνει έξω και δεν επιστρέφει στο σπίτι για περίπου τρεις-έξι ημέρες. Έκανα ό, τι μπορούσα για να διορθώσω αυτό το πρόβλημα, αλλά όλα χωρίς αποτέλεσμα. Ανησυχώ πολύ και χρειαζόμουν βοήθεια. Καθώς περιηγούμουν στο Διαδίκτυο μια μέρα, συνάντησα έναν ιστότοπο που πρότεινε ότι το DR WALE μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση συζυγικών προβλημάτων, στην αποκατάσταση των διαλυμένων σχέσεων και ούτω καθεξής. Έτσι, αισθάνθηκα ότι έπρεπε να επικοινωνήσω μαζί του αφού τον επικοινώνησα, του είπα τα προβλήματα που αντιμετώπιζα στο γάμο μου, μου είπε ότι θα μου κάνει ένα ξόρκι. κάτι που μου έκανε καλά. Σε μερικές εβδομάδες αργότερα ο άντρας μου ήρθε σε μένα και ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη που έκανε και υποσχέθηκε ότι δεν θα το ξανακάνει. Από τότε, όλα επανήλθαν στο φυσιολογικό. Εγώ και η οικογένειά μου ζούμε ξανά ευτυχισμένοι .. Όλα χάρη στο DR WALE. Εάν χρειάζεστε ένα ξόρκι ορθογραφίας που μπορεί να κάνει ένα ξόρκι που λειτουργεί πραγματικά, σας προτείνω να επικοινωνήσετε μαζί του. Δεν θα σε απογοητεύσει. Αυτό είναι το WhatsApp/Viber: +2347054019402 ή E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Όντας σε κακό γάμο για μερικά χρόνια λόγω του ότι το σκέφτομαι, χάνω και τη δουλειά μου, έκλαιγα μέρα νύχτα και κόντεψα να τρελαθώ. Αλλά τώρα είμαι ξανά στα πόδια μου, ευχαριστώ και τον DR WALE που μου επανέφερε την ευτυχία. Αφού διάβασα για όλα τα καλά πράγματα που έχει κάνει ο DR WALE για τους ανθρώπους, επικοινώνησα γρήγορα μαζί του και του είπα τι περνάει. Ο σύζυγός μου τότε πάντα με χτυπούσε χωρίς λόγο, πάντα προσβάλλει οτιδήποτε κάνω. Αφού είπε στον DR WALE όλα αυτά, μου έκανε ένα ξόρκι βουντού και ανακάλυψε ότι ο σύζυγός μου έβλεπε κάποιον άλλο εκτός γάμου μας, γι' αυτό γυρίζει σπίτι και έψαξε για ελαττώματα. Αλλά όλα χάρη στον DR WALE που έχει αποκαταστήσει τα πάντα ξανά στο κανονικό. Ο σύζυγός μου ζήτησε συγχώρεση από εμένα και το αφεντικό μου στον εργασιακό μου χώρο μου ζήτησε να επιστρέψω στη δουλειά. Συνιστώ επίσης τον DR WALE σε όποιον χρειάζεται βοήθεια. WhatsApp/Viber: +2347054019402 Ή E-Mail: drwalespellhome@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή