9.12.11

Σε εορταστικούς ρυθμούς!!!

Κάθε χρόνο μου αρέσει να στολίζουμε από νωρίς το σπίτι μας για τις γιορτές και να τα μαζεύουμε τελευταίοι... Φέτος λοιπόν, πρώτη χρονιά στο καινούριο μας σπίτι, η διάθεση είναι ακόμα μεγαλύτερη ποιός ξέρει, ίσως και για να ξορκίσουμε λίγο την όλη κατάσταση γύρω μας!!! Με το που γυρίσαμε από το ταξίδι μας, στα τέλη Νοεμβρίου, ξετρυπώσαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχαμε πάρει την περυσινή χρονιά και όλα τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά μας. Στολίδια όμως δεν είχαμε ούτε για δείγμα, αφού μέχρι το καλακαίρι μέναμε σε σοφιτούλα και δε χωρούσε με κανέναν τρόπο το δέντρο που είχαμε αγοράσει!!! "Θα τα φτιάξω εγώ τα στολίδια του δέντρου" ανακοίνωσα από νωρίς στον καλό μου, ο οποίος δεν αντέδρασε μεν, είχε όμως μια κρυφή ανησυχία για το τί στλίδια θα αντικρύσει... Η απόφαση είχε ληφθεί από την προηγούμενη χρονιά : στολίδια από ζύμη!!! Μπήκα στην κουζίνα μου, ανακάτεψα τα υλικά μου : 
2 κούπες αλεύρι,
1 κούπα αλάτι και
1 κούπα νερό,
έφτιαξα ένα ζυμαράκι, το άνοιξα με τον πλάστη, έκοψα τα σχεδιάκια με κουπ πατ, με ένα καλαμάκι έκανα τρύπες για να μπορούν να κρεμαστούν και τα άφησα να στεγνώσουν στο φούρνο στους 50-70 ⁰C για τρεις ώρες περίπου. Στη συνέχεια άπλωσα τις τέμπερες και τα πινέλα μου και άρχισα να τα βάφω, με τη βοήθεια του καλού μου που ενθουσιάστηκε με το αποτέλεσμα, καθώς από μακρυά τα στολίδια φαίνονται σαν κεραμικά!!! 


Επόμενο βήμα τα μελομακάρονα!!! Την προηγούμενη Παρασκευή ήρθε η καλή παιδική μου φίλη από τα Χανιά Ελένη, που μένει κι εκείνη Θεσσαλονίκη, να φτιάξουμε παρέα τα μελομακάρονά μας. Αποφασίσαμε να κάνουμε τρεις δόσεις, κάτι που δεν το συνιστώ αφού μας πήρε η νύχτα κι εμείς ακόμα ξεφουρνίζαμε... Περιττό να πω οτι έγιναν πεντανόστιμα και μύρισε όλη η οικοδομή όμορφες μυρωδιές!!! Μια εβδομάδα μετά έχει μείνει μόνο μία πιατέλα και είμαι πολύ χαρούμενη που θα χρειαστεί σύντομα να κάνω κι άλλη δόση!!!

Μέσα σε όλη αυτή τη διάθεση την Τρίτη το πρωί, που έτρεχα να προλάβω τις ετοιμασίες για το βράδυ για την ονομαστική γιορτή του καλού μου βρήκα στο γραμματοκιβώτιό μας τρεις φακέλους για 'μενα!!! Χαμογέλασα, πριν καν τους πιάσω στα χέρια μου, γιατί ήξερα τους αποστολείς :
ο ένας ήταν από την Κάτια από το stars and icicles για τη συμμετοχή μου στο χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό της και είχε μέσα μια όμορφη καρτούλα και μια πιάστρα με χριστουγεννιάτικα σχέδια,


ο δεύτερος ήταν από τη Ρένα από το δια χειρός Ρένας Χριστοδούλου για τη μεταμόρφωση της κρεμάστρας σε πεταλούδα στη γνωστή σε όλους μας πρό[σ]κλησή της και έκρυβε μια καρτούλα-στολίδι για το δέντρο με τα γνωστά αλουμινοκαπάκια της,


και ο τρίτος ήταν από την Αχτίδα από το Έγινα 59! Ε! και... ένα δωράκι, έτσι για το καλό : μια καρτούλα αγαπησιάρικη κι ένα πανέμορφο γουράκι.


Θέλω να τις ευχαριστήσω πάρα πολύ και τις τρεις για την πολύ όμορφη κίνησή τους και για τις ευχές τους και να ευχηθώ υγεία και αγάπη για εκείνες και τις οικογένειές τους!!! Όσο για τα δωράκια και τις καρτούλες; Έχουν ήδη βρεί τις θέσεις τους στο σπίτι μας :)))


16 σχόλια:

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ !!!!!!!!!!!
    ΜΕ ΓΕΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!!
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τέλεια τα στολιδάκια σου..καθόλου δεν φαίνονται ότι είναι από ζυμάρι..και τα δωράκια σου υπέροχα..φιλάκια και καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΣΤΟΛΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΕΙΡΗΝΗ!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ , ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα στολίδια σου είναι υπέροχα!! Καλές γιορτές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε φαντάζομαι να τρέχεις στο γραμματοκιβώτιο...τι χαρά όταν βρίσκεις όχι μόνο ένα φάκελο αλλά τρεις...ουάου...με την φωτεινή εξαίρεση του φακέλου της Ρένας ότι έρχεται πλέον είναι τέλη, ασφάλειες, ετακ και έκτακτες εισφορές...παρεπιπτόντως τα στολίδια πανέμορφα...φιλιά πολλά Andria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ειρήνη μου να μαι και σε αυτην την αναρτηση που κολλησα λίγο να χαζεύω τα ωραία σου στολίδια!! Δεν μοιαζουν καθόλου οτι ειναι απο ζυμαρι.. Εκπληκτική δουλεια εκανες!!!

    Οσο για τα δωρακια σου να τα χαρεις κοριτσι μου!!!

    Καλη σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα !!! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Πολύ όμορφα τα δωράκια σου . Σου εύχομαι καλά Χριστούγεννα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολυ ομορφα τα στολιδια σου!! και του χρονου!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΙΡΗ ΝΗ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΠ!!!!!!!ΠΟΣΑ ΔΩΡΑ ΠΗΡΕΣ ΒΡΕ ΘΗΡΙΟ; ΑΝΤΕ ΝΑΝΑΙ ΓΟΥΡΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειρήνη μου σε ευχαριστώ πάρα πολυ με συγκίνησες με την τιμή που μου έκανες , να χάιρεσαι τον καλό σου και βεβαια τα ζυμαροστολιδάκια θα τα βάλουμε στο καινούριο 10ημερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ολα ειναι πολυυυυυ ωραια!!!καλες γιορτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΑ ΣΤΟΛΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!ΜΕ ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΟΥ!!!ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φοβερά τα νέα σου στολίδια Ειρήνη!!Το δέντρο σας φέτος θα έχει προσωπικότητα!!!
    Όσο για τα μελομακάρονα είναι τα αγαπημένα μου!!Προσπάθησα την προηγούμενη βδομάδα να φτιάξω για πρώτη φορά!!Ήταν γευστικότατα αλλά λίγο μου διαλύθηκαν στην όψη!!Την επόμενη φορά ελπίζω να τα πετύχω!!
    Με γεια τα δωράκια!!!
    Καλή βδομάδα να έχεις!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα στολίδια σου πανέμορφα....θέλω να δω και το δέντρο σου!! Τα μελομακάρονα τα φαντάζομαι μόνο...Μπράβο πάντως για όλα!! Σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου στο διαγωνισμό και σου εύχομαι καλή τύχη και καλές γιορτές στο καινούργιο σας σπιτάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. με γειά τα όμορφα δώρα!!τα στολίδια σου είναι αξιολάτρευτα!!!love them!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι ωραία τα στολιδάκια σου Ειρήνη μου!!!!!!!!!!
    Μεγειά τα δωράκια σου,πολύ ωραία!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή