24.12.12

Φέτος ας κάνουμε τις γιορτές μας... αλλιώς!!!

Και να που έφτασαν τα Χριστούγεννα... Το πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός με τρομάζει καμιά φορά!! Δεν ξέρω αν τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι τα ίδια με τα περσινά για τους περισσότερους, ελπίζω τουλάχιστον να μην είναι δραματικά χειρότερα για μια μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας... Και σ' αυτό μπορεί να βάλει ο καθένας το χεράκι του για να βοηθήσει!!

Φέτος, για δεύτερη χρονιά, η ομάδα του περιοδικού "Παράλλαξη" και του "Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς" διοργάνωσε "Τα Χριστούγεννα Αλλιώς", μια γιορτή προσφοράς κι αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης (ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) που θα μοιραστούν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Παράλληλα με τη συλλογή των προϊόντων διοργανώθηκαν στην περιοχή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης εκδηλώσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά με μεγάλη συμμετοχή και πολύ μεγάλη επιτυχία!! Το αποτέλεσμα όλων αυτών των δράσεων ήταν η συγκέντρωση πεντέμιση τόνων ειδών πρώτης ανάγκης και αμέτρητα χαμόγελα σε όσους βρέθηκαν εκεί και ιδίως στους μικρότερους της παρέας!! Σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό έπαιξε η συμμετοχή και βοήθεια των εθελοντών του "Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς" που σε κάθε δράση είναι εκεί και προσφέρουν με όποιον τρόπο μπορούν...


Σίγουρα έτσι δεν αλλάζει η ζωή των ανθρώπων που υποφέρουν και σίγουρα θα πρέπει η βοήθεια να είναι συνεχής και αδιάλειπτη καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου... Και φυσικά αυτό που θα πρέπει να μας απασχολεί ως πολίτες είναι το πως θα εξαλειφθούν οι κοινωνικές διαφορές και αδικίες στο σύνολό τους, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη για τέτοιες κινήσεις!! Μέχρι τότε όμως, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον τις γιορτές να βοηθήσουμε όσους και με όποιον τρόπο μπορούμε...

Εύχομαι σε όλους και σε όλες σας καλές γιορτές και να περάσετε πολύ-πολύ όμορφα αυτές τις μέρες!! Οι μεγαλύτερες ευχές μου είναι να έχετε υγεία εσείς κι όσοι αγαπάτε και να νιώθετε γύρω σας την αγάπη όσων σας περιβάλλουν!! Ελπίζω να επανέλθω πριν αλλάξει ο χρόνος κι ως τότε σας δείχνω ένα γουράκι από αλπακά που έφτιαξα για τον καλό μου τον γιατρό την προηγούμενη εβδομάδα :)


Υ.Γ. Προχθές ανακάλυψα ότι για έναν περίεργο λόγο τα περισσότερα σχόλιά σας μου τα στέλνει στα ανεπιθύμητα μηνύματα, με αποτέλεσμα να μην έχω δει πολλά από αυτά... Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, θα το ανακαλύψω και θα το διορθώσω!!

25 σχόλια:

  1. Καλές γιορτές, ευτυχισμένα Χριστούγεννα με υγεία και χαρά!!! Να περάσετε όμορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειρηνούλα σωστά σκέφτεσαι και συμφωνώ σε όλα μαζί σου.Καλές γιορτές να περάσεις κούκλα μου.Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά Χριστούγεννα Ειρήνη μου!!! Με αγάπη, υγεία και ευτυχία! Αυτές τις Αγιες Μέρες, εύχομαι να αφήσουμε όλοι μας πίσω τα προβλήματα και να περάσουμε υπέροχα! Φιλιά!

    ΥΓ. Πέρνα από το "σπίτι" μου, κάνουμε ανταλλαγή δώρων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ!!!!!!
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΑΥΤΟ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλές γιορτές με υγεία και χαρά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο ο ένας βοηθάει τον άλλον, υπάρχει....ελπίδα.
    Καλά χριστούγεννα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτού του τύπου τα νέα με κάνουν να χαίρομαι ειλικρινά, Ειρήνη μου... είμαστε περίεργος λαός τελικά, έχουμε τα στραβά μας, αλλά ο Έλληνας πάντα στα δύσκολα είναι εκεί για το συνάνθρωπο, τον νοιάζεται, με όσα μέσα έχει και μπορεί. Αυτή είναι η μαγεία με μας. Σου εύχομαι Χαρούμενα Χριστούγεννα, με Υγεία και Αγάπη, να περάσετε υπέροχα. Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είπαμε , όλοι μαζί τα καταφέρνουμε καλύτερα! Αυτό είναι άλλωστε και το moto της γειτονιάς μας!Να'σαι καλά, Ειρήνη μου, να περάσεις πολύ πολύ όμορφα ! Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα! Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια Πολλά Ειρήνη!...Υγεία και χαρά σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια Πολλά γεμάτα υγεία και ευτυχία μαζί με τους αγαπημένους σου και το μωράκι που έρχεται!!!Χαίρομαι ιδιαίτερα για όλες αυτές τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και ελπίζω πράγματι μέσα από αυτή την κρίση να βγούμε όλοι πιο άνθρωποι...!!!Φιλιά!!
    Υ.Γ. Το γούρι πολύ όμορφο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ!!!!!ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!!!!!ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια Πολλά. Η γέννηση του Χριστού να φέρει σε όλους αγάπη,χαρά,ευτυχία και υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ειρήνη μου,Χρόνια πολλά και καλές γιορτές!Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να περάσεις τις γιορτές με αγάπη και υγεία!!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια πολλά και καλά, με υγεία, χαμόγελο, αισιοδοξία και καλύτερες μέρες...με όνειρα -κεντημένα με αστέρια- κι ευτυχισμένες στιγμές...με μαγεία και δημιουργικότητα.! Καλή χρονιά να έχετε, εσύ και τ΄αγαπημένα σου πρόσωπα! Πολλά-πολλά φιλιά!
    Υ.Γ. Το γουράκι σου ΤΕΛΕΙΟ!!! Περιμένουμε κι άλλα...κοίτα, μην τεμπελιάζεις..χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ καλή μου!! Νομίζω πως με κατάλαβες... φέτος είναι τα πιο τεμπέλικα χριστούγεννα που έχω περάσει ;)

      Διαγραφή
  15. Ευχαριστώ για την επίσκεψη στο μπλογκ μου και για τις ευχές! Εγώ θα σου ευχηθώ Καλή Πρωτοχρονιά και ο καινούριος χρόνος να σου φέρει ό,τι επιθυμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ όμορφο το γούρι σου!!!!Χρόνια πολλά και τις καλύτερες ευχές μου για αυτές τις γιορτές και μια υπέροχη νεα χρονιά!!! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ειρηνη μου καλες γιορτες να εχεις και καλη χρονια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρόνια πολλά Ειρήνη μου και δημιουργικά!!!! Καλή πρωτοχρονιά καλή μου!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένη-τυχερή Πρωτοχρονιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία και πολλή αγάπη!
    Να περνάτε καλά και να έχετε όλα όσα επιθυμείτε!
    Και του χρόνου!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γλυκό μου κορίτσι να περάσεις πολύ πολύ όμορφα με τους αγαπημένους σου...με το καλό ο νέος χρόνος να σου φέρει υγεία και ότι μα ότι επιθυμείς!!!!Φιλάκια πολλά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλή χρονιά σου εύχομαι με υγεία αγάπη και χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή