11.12.12

Το πρώτο μου καστόνι κι ένα αναπάντεχο δώρο!!

Το ότι αποφάσισα φέτος να επιστρέψω στα θρανία, μετά από έναν χρόνο απουσίας, δεν το μετάνιωσα ούτε μια στιγμή... μου είχαν λείψει και τα μαθήματα και η δασκάλα μου!! Και δεν είναι ότι δε μπορούσα να δουλέψω στο σπίτι μιας και το χώρο μου έχω και τα εργαλεία μου. Απλά μου έλειψε αυτή η μιάμιση ώρα που μόνη έννοια και ανησυχία μου είναι το τί θα φτιάξω σήμερα κι αν κατάφερα να εφαρμόσω σωστά την τεχνική που έμαθα...

Κάτι που είχα αποφύγει να δοκιμάσω πρόπερσι, στο 2ο έτος των μαθημάτων, ήταν το να φτιάξω κάποιο κόσμημα με καστόνι, παρόλο που η δασκάλα μας μας είχε δείξει την τεχνική... Το καστόνι για όσους δε γνωρίζουν είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται για να στηριχτεί μια πέτρα σ' ένα κόσμημα και για πιο επιστημονική επεξήγηση δείτε τον ορισμό που δίνει η σελίδα jewelpedia. Επομένως, με την επιστροφή μου είπα να κλείσω τις εκκρεμότητες και να φτιάξω ένα κρεμαστό με αλπακά, ορείχαλκο και την πέτρα μου με το καστόνι. Η πέτρα δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο ή μάλλον ήταν ένα απλό γυαλάκι, το μόνο που βρήκα στο κατάστημα υλικών της γειτονιάς μου λίγο πριν ξεκινήσει το μάθημα, αλλά δεν έχει καμία σημασία!! Το πόσο παιδεύτηκα, πόσες αναποδιές προέκυψαν και πόσα μαθήματα πάλευα με αυτό το κόσμημα δε μπορώ να σας το εξιστορήσω, στο τέλος όμως τα κατάφερα και είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό!! Αφού, λοιπόν, τη γλίτωσε από κάποιες στιγμές απελπισίας που κινδύνευσε να βρεθεί πεταμένο στους δρόμους από το παράθυρο της αίθουσας μας, είπα να σας το δείξω...


Πριν από σχεδόν ένα μήνα έλαβα ένα αναπάντεχο δωράκι το οποίο μου έφερε ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη!! Η συμμαθήτριά μου στο μάθημα και θεία του λατρεμένου μου βαφτισιμιού Deppy Boop αποφάσισε να κάνει το δικό της χώρο δημιουργίας, ένα εργαστήριο κοσμημάτων που όσοι είστε από Θεσσαλονίκη αξίζει σίγουρα να επισκεφτείτε... Μέσα στην όλη χαρτούρα και τα αμέτρητα γραφειοκρατικά που χρειάστηκε ήταν και μία βεβαίωση μηχανικού για το χώρο που στεγάζεται το εργαστήριο κι έτσι προθυμοποιήθηκα να τη βοηθήσω με τα σχετικά. Σαν "ευχαριστώ", λοιπόν, για τη βοήθειά μου, βρήκα μία τσαντούλα γεμάτη με καλούδια να με περιμένει στο γραφείο μου!! Το πόσο ενθουσιάστηκα δεν περιγράφεται!! Τί λέτε κι εσείς;; Δεν είναι τέλειο το δωράκι μου;!


16 σχόλια:

  1. Κι έγινε πολύ όμορφο Ειρηνούλα! Άξιζε ο κόπος σου...την επόμενη φορά θα παιδευτείς λιγότερο σίγουρα.Τι ωραία που είναι τα αναπάντεχα δωράκια!!! Και όταν ο άλλος διαλέγει μόνο για σένα...είναι τέλεια!Φιλιά πολλά κούκλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει αρκετές ατέλειες το καστονάκι μου, αλλά δε με πειράζει καθόλου γιατί παρόλες τις αναποδιές το ολοκλήρωσα!! Και τα δωράκια, όταν έχουν να κάνουν με κάτι που αγαπάς πολύ, είναι δυο φορές πιο ιδιαίτερα!! Πολλά φιλιά :)

      Διαγραφή
  2. Ειρήνη μου καλησπέρα! Πολύ μου άρεσε το κόσμημά σου - μην υποτιμάς την πέτρα, έχει τέλειο χρώμα!! Και μη το σκέφτεσαι για τις αναποδιές: εκτός του ότι σε βοηθούν να βρίσκεις τρόπους να βελτιώνεσαι, σε κάνουν να αγαπάς ακόμη πιο πολύ αυτό που έχεις φτιάξει... μετά από όλα αυτά που πέρασες!! Καλό βράδυ να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι!! Συμφωνώ απόλυτα!! Κι όπως και να 'χει είναι το πρώτο μου καστόνι, οπότε το αγαπώ διπλά ;)

      Διαγραφή
  3. Μπράβο βρε ειρήνη μου!!!πολυ όμορφο...φιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πανέμορφο και το κολιέ και το δωράκι!! Η πιο καλή μαθήτρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υπέροχο υπέροχο και το ένα και το άλλο σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Ειρηνούλα!!!
    Πολύ όμορφο το χειροποίητο σου. Εγώ ομολογώ ότι αυτή την τεχνική δεν τη γνώριζα!! Και εγώ λατρεύω όταν μοναδική μου έγνοια γίνεται το τι θα φτιάξω εκείνη τη στιγμή,χι,χι. Μακάρι να'ταν η ζωή μας μόνο τέτοιες έγνοιες!!
    Με γεια το δωράκι.
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το χρώμα της πέτρας είναι υπέροχο ! Το καστόνι μου φαίνεται πολύ καλό! Μάλλον κι εγώ θα αρχίσω και πάλι να ασχολούμαι με την πρώτη μου αγάπη που είναι το κόσμημα!!
    Το ..αναπάντεχο δωράκι σου να το χαίρεσαι και πάντα τέτοια όμορφα να έχεις στη ζωή σου! Φιλάκια και να περνάς καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το κόσμημα Ειρήνη μου είναι υπέροχο, καλοδουλεμένο, η πέτρα έχει πολύ ωραίο χρώμα και μπράβο σου που μπορείς και παρακολουθείς τέτοια μαθήματα.
    Να χαίρεσαι το δωράκι σου.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το δώρο σου τέλειο και σίγουρα θα το χαρείς... είναι τόσο χρήσιμο!!!
    Αλλά και το κόσμημα σου εξαιρετικό! Ωραίο σχέδιο, πολύ καλή δουλειά.... Μπράβο σου που τα κατάφερες. Άξιζε ο κόπος
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το δωράκι τέλειο!Πολύ χρήσιμο και να το χαίρεσαι!Αλλά και το κόσμημα μου άρεσε πάρα πολύ!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και η δουλεια σου μου αρεσε κ τα δωρακια σου υπεροχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μικρο κοριτσι μου να εισαι καλα και να χαιρεσαι με τα απλα να δημιουργεις οτι εχεις μεσα σου και ολα θα ερθουν στην ωρα τους δλδλ να λαμψεις σαν καλλιτεχνιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πού καλή η πρώτη σου δουλειά με την πέτρα και φυσικά να χαρείς το δωράκι σου!!! Να περάσεις τα πιο ευτυχισμένα Χριστούγεννα της ζωής σου σου εύχομαι!!! Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλώς σε βρίσκω Ειρήνη στο υπέροχο blog σου!Μετά από μαθήματα ενός χρόνου και βάλε, χθες ασχολήθηκα πρώτη φορά με καστόνι που το'χα μεγάλο καημό.Το δικό σου πρώτο κόσμημα με καστόνι είναι φανταστικό!Άξιζε τον κόπο που παιδεύτηκες, σημασία έχει να είσαι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα! Θα χαρώ να τα λέμε! Καλή χρονιά με υγεία και δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή