12.10.11

Ένα βραβείο και κάτι για 'μενα...

Εξαφανίστηκα λίγες μέρες, λόγω προβλημάτων με το laptop μου (το οποίο μάλλον είναι στα τελευταία του) και μόλις κατάφερα να το ξανανοίξω διαπίστωσα ότι με έχουν επιλέξει οι φίλες από τα blogs Ηandmade by Αndria και Decoupage creations για να σας πω κι εγώ με τη σειρά μου επτά πράγματα για 'μενα... Λοιπόν, ένα - δύο - τρία... ξεκινάμε:

1. Έχω τρελή... μα τρελή αδυναμία στο βαφτισιμιό μου, το μικρό Νικόλα, που είναι τώρα 14 μηνών!! Αν και έχω γίνει πλέον θεία και περιμένουμε και ανιψάκι από τον αδερφό μου κι αν και έχω κι άλλα πολύ αγαπημένα μου μωρουλίνια ο Νικόλας είναι για 'μενα κάτι το ξεχωριστό, γιατί εκτός από το γεγονός ότι είμαι η νονά του, είναι το πρώτο μωράκι που το έζησα από τόσο κοντά, από τη τότε που μεγάλωνε μέσα στη μανούλα του!! 

2. Λατρεύω τη θάλασσα και τον ήλιο, τρελαίνομαι για βόλτες στην παραλία, δεν αντέχω για πολλές μέρες μακριά από το υγρό στοιχείο και  τις μέρες που έχει συννεφιά "αρρωσταίνω"... Όταν συμπλήρωνα το μηχανογραφικό μου ένα από τα βασικά κριτήρια ήταν οι πόλεις που δηλώνω να έχουν γύρω τους θάλασσα!! Δε λέω πως δε μ' αρέσουν όλες οι εποχές του χρόνου βέβαια, αλλά έχω και τις αδυναμίες μου ;)

3. Ζω ανάμεσα σε δύο πόλεις που αγαπώ εξίσου: στα Χανιά, που είναι και ο τόπος καταγωγής μου και στη Θεσσαλονίκη, όπου μένω πλέον μόνιμα μετά το τέλος των σπουδών μου εδώ... Θέλω διαρκώς να βρίσκομαι και στα δύο μέρη ταυτόχρονα, πράγμα αδύνατο, καθώς μου λείπουν οι δικοί μου άνθρωποι, η οικογένειά μου και οι αγαπημένοι μου φίλοι, παρόλο που προσπαθώ να τους επισκέπτομαι όσο πιο συχνά μπορώ!!

4. Μου αρέσει να δημιουργώ και να μαθαίνω νέα πράγματα, να πειραματίζομαι με νέα υλικά και τεχνικές και να βλέπω τα αντικείμενα αν μεταμορφώνονται!! Ιδιαίτερη αδυναμία έχω στην ανακύκλωση και στην επανάχρηση των υλικών με νέους τρόπους… Θα ήμουν πολύ χαρούμενη αν θα μπορούσα να βγάζω όλη αυτή τη διάθεση και στο αντικείμενο εργασίας μου (είμαι πολιτικός μηχανικός βλέπετε…), σχεδιάζοντας βιοκλιματικά κτήρια και εφαρμόζοντας τρόπους δόμησης πιο φιλικούς προς το περιβάλλον, αλλά δυστυχώς γεννήθηκα σε λάθος χώρα :(

5. Είμαι απελπιστικά αναβλητική!! Έχω συνέχεια χιλιάδες πράγματα στο μυαλό μου που θέλω να κάνω, αλλά τα μεταθέτω για κάποια άλλη στιγμή... μέχρι να με στοιχειώσουν στον ύπνο μου και να αναγκαστώ να τα κάνω για να μπορώ να κλείνω μάτι τη νύχτα!! 

6. Ονειρεύομαι έναν αλλιώτικο κόσμο, πιο δίκαιο για όλους τους ανθρώπους αυτού του πλανήτη… Ονειρεύομαι μια κοινωνία αγάπης, αλληλοσεβασμού και κατανόησης, μια κοινωνία χωρίς διαχωρισμούς και παρωπίδες, μια κοινωνία όπου οι γνώσεις και η υψηλή τεχνολογία θα είναι προσιτή σε όλα τα μέλη της… Ονειρεύομαι… μα αλήθεια… μήπως ονειρεύομαι;! Πήρα φόρα!! Κι όμως, πιστεύω στη δύναμη που κρύβουμε οι άνθρωποι μέσα μας, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί σα σύνολο και ελπίζω ότι κάποτε θα το συνειδητοποιήσουμε ως οντότητες και θα αποφασίσουμε να ζήσουμε αρμονικά με τους συνανθρώπους μας και με τη φύση που μας περιβάλλει… Αυτό φυσικά δε γίνεται με όνειρα, αλλά με πράξεις, γι’ αυτό ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε λίγο τους εαυτούς μας και ας αγωνιστούμε για να αλλάξουμε τον τόπο που ζούμε…

7. Μόλις έκλεισα εισιτήρια για Νέα Υόρκη!! Είχαμε πει με τον Νίκο ότι το ταξίδι του γάμου μας θα είναι στη Νέα Υόρκη κι όλο λέγαμε να κλείσουμε τα εισιτήρια κι όλο το αναβάλαμε... Η όλη κατάσταση μας είχε προβληματίσει για το αν είναι η κατάλληλη στιγμή να μπούμε σε ένα τέτοιο έξοδο... Αποφασίσαμε τελικά να πάμε με κάποια χρήματα που μαζέψαμε από τα δώρα αγαπημένων ανθρώπων, τώρα που υπάρχουν ακόμα και να τα κάνουμε αναμνήσεις... πριν μας τα φάνε οι τράπεζες και οι λοιποί φαταούλες... χαχαχαχαχα!!

Πωπωπω!! Σας ζάλισα, ε;! Λοιπόν, δε μπαίνω στη διαδικασία να προτείνω κάποια συγκεκριμένα άτομα για να μας πουν τα δικά τους επτά πράγματα για τον εαυτό τους, αφενός γιατί δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιες από εσάς και αφετέρου πολλές έχετε ήδη προσκληθεί να απαντήσετε από άλλες της παρέας… Θα ήθελα πολύ πάντως να δω τις νεότερες από εμάς να γράφουν κάποια πράγματα για εκείνες, ώστε να τις γνωρίσουμε καλύτερα!!

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την Andria για το πολύ όμορφο βραβείο της και θα χαρώ να το δω σε όποια επιθυμεί να στολίσει το σπιτάκι της με αυτό :)

 
Σας αφήνω γιατί σήμερα έχουμε τη συνάντηση στο σπίτι της Αχτίδας κι έχω να κάνω ένα σωρό δουλειές για να προλάβω να πάω… Να μην ξεχνάτε την κλήρωση που θα γίνει σε λίγες μέρες για κάποιο δωράκι-έκπληξη, όσες δε δηλώσατε συμμετοχή τρέξτε εδώ για να προλάβετε 
:)

22 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για τα βραβεία σου Ειρήνη! Μοιάζουμε σε πολλά! Νέα Υόρκη ε;; ΤΕΛΕΙΑ!!! Καλά να περάσετε!! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και καλα θα κανετε να πατε το ταξιδι αυτο,να ζησουμε το τωρα πρεπει ολοι μας και να παρουμε δυναμεις για τις δυσκολες χρονιες που ερχονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό ταξίδι!!! Εύχομαι να γυρίσετε με γεμάτες βαλίτσες, καινούργιες εικόνες αξέχαστες εμπειρίες...και γιατί όχι...και ένα σποράκι στην κοιλιά....μόνο η Παναγιωτοπούλου (η Μαριλένα καλέ!!!) θα λέει ότι συνέλαβε στο Ντουμπάι...Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειρήνη μου με συγκίνησες με την εξομολόγησή σου!! Είσαι πολύ γλυκός άνθρωπος!! Εύχομαι να περάσετε όμορφα στην Νέα Υόρκη!! Είχαμε πάει πριν 7 χρόνια και ήταν φανταστικά!! Μη ξεχάσεις να ψωνίζεις Mac, μου εχουν πει ότι είναι φτηνά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλεια ανάρτηση ειρηνη μου! Να είσαι πάντα έτσι αληθινή!!! Ότι μπορούμε να κάνουμε σε αυτο το χρονικό διάστημα με αύτα που μας έχουν μείνει είναι καλο! Καλο ταξίδι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειρήνη μου, γλυκύτατό μου παιδί, να περάσετε υπέροχα!!!Χάρηκα που γνώρισα από κοντά τόσες blogoφίλες , και μαζί και σένα!!! σ'ευχαριστούμε Αχτιδα μου!Μας έκανες πολύ μεγάλο δώρο!φιλάκια και στις δυό σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια για το βραβείο!!!
    Να περάσετε ένα αξέχαστο και υπέροχο ταξίδι!!!
    Α φυσικά είδα τι κουκλίτσα είσαι:)..στην Αχτίδα..χιχι!!!Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ.ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητήρια για το σπιτακι σου ! Καλώς σε βρήκα! Να περάσετε πολύ καλά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Zeta, τελικά λίγο ή πολύ όλοι σε κάποια πράγματα μοιάζουμε, έτσι δεν είναι;
    @vasilikoula, αυτό λέω κι εγώ: αφού δεν ξέρουμε τί μας περιμένει ας κάνουμε οτι μπορούμε τώρα και για όσο ακόμα μπορούμε...
    @Andria, χαχαχαχα... γέλασα πολύ με το σχόλιό σου!! πολλά φιλιά :)
    @Mania, σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου!! εύχομαι κι εγώ να είναι ένα αξέχαστο ταξίδι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @sophia, να 'σαι καλά!! έτσι πιστεύω κι εγώ...
    @Φανή Παπαγεωργίου, ευχαριστώ πολύ!! κι εγώ χάρηκα πολύ που σας γνώρισα όλες κι εύχομαι να τα ξαναπούμε σύντομα από κοντά :)
    @el.mar, κουνελάκι μου γλυκό σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ :))
    @Νάσια, θα τα λέμε συχνά από τα blog μας!!
    @Pepi, καλώς ήρθες και σ' ευχαριστώ πολύ!! μόλις ανακάλυψα κι εγώ το δικό σου σπιτάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μπράβο!!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα από εμένα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ουπς αργησα λίγο μάλλον...σου έχω δώσει και εγω ενα βραβείο...φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα! πολύ μου άρεσε το blog σου ,έγινα αναγνώστης σου , θα χαρώ να σε δω και στο δικό μου ,καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. να πατε τωρα που μπορειτε οχι μονο απο αποψη χρηματων αλλα απο πολλες αποψεις .να περασετε καλα, να μαζεψεις φωτο, να παρεις υλικα , να δειτε θεατρα, και οτι αλλο κανετε να εχεις την αγαπη σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το νουμερο τρία στις απαντήσεις σου Ειρήνη και το όμορφο μπλόκ σου με έκανε να σου γράψω!!!
    Εσύ είσαι στην πατρίδα μου και εγώ στην Κρήτη ..το ίδιο συναίσθημα έχω και εγώ για της δύο μου παρίδες και τις δυό της αγαπώ πολύ... και αυτό ήθελα να στο γράψω με δύο μαντινάδες....

    Δύο αγάπες μ έβαλαν
    μες του καυμού τη ζάλη
    Μακεδονία ειναι η μιά
    και Κρήτη ειν η άλλη

    Να μην το κάνεις μοίρα μου
    καμιά απ τση δυό να χάσω
    τη μια ν αφήσω δεν μπορώ
    την άλλη να ξεχάσω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΧΑΝΙΑ! ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ! ΣΟΥΠΕΡ! ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΥΠΕΡΟΧΑ! ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ , ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ ΖΩΗΣ!!!!!
    ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ!!!!!!!!!! ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ!!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ο μαθητευομενος μου μαγος σε επελεξε!!!!
    κερδισες μια χειροποιητη κουκλιτσα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πάρα πολύ χάρηκα με αυτό το βραβείο που κέρδισες γιατί έμαθα ένα σωρό πράγματα για σένα που τόσες ώρες που είμασταν δίπλα δίπλα στο εργαστήριο δεν είχα μάθει!
    Είσαι ένα ξεχωριστό πλάσμα και εύχομαι να πάνε όλα καλά για εσένα και τον φρέσκο φρέσκο σύζυγο!!
    Καλό ταξίδι να έχετε γεμάτο μέλι!!!!!
    Εγώ εδώ είμαι και αυτό το καφεδάκι περιμένει με λαχτάρα :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σας ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σας!! Ραμπέα μου είσαι πολύ γλυκιά!! Αυτός ο καφές όμως πρέπει να έχει κόκαλα, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται το οτι το συζητάμε τόσο καιρό... Πολλά φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή