13.9.11

Ανακύκλωση γυαλιού... για το λαιμό σας!!!

Είναι εκπληκτικό το πόσο πολλά και διαφορετικά αντικείμενα μπορεί να δημιουργήσει κανείς με υλικά που προορίζονται για τους σωρούς των σκουπιδιών μας... Σήμερα σκέφτηκα να σας δείξω το ακόλουθο κρεμαστό που έφτιαξα, όταν ήμουν στο πρώτο έτος των μαθημάτων κοσμήματος που παρακολουθώ, με την καθοδήγηση της αγαπημένης μου δασκάλας!!! Είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα μου κομμάτια κι εύχομαι να το βρείτε ενδιαφέρον :)

Τα υλικά που χρειάστηκαν είναι τα εξής:
ένα κομματάκι σπασμένο γυαλί,
εικόνες από εφημερίδα ή περιοδικό,
φύλλο μετάλλου,
χαλκοταινία,
σύρμα,
πενσάκια,
ψαλίδι,
καλάι,
κολλητήρι,
σμάλτο και πινέλο (προαιρετικά).

Διαδικασία:
Αρχικά βρίσκουμε ένα κομματάκι από σπασμένο γυαλί στις διαστάσεις που μας βολεύουν και κόβουμε το φύλλο μετάλλου στην ίδια ακριβώς διάσταση, ώστε να αποτελέσει την "πλάτη" του κοσμήματος. Επάνω στο φύλλο μετάλλου δημιουργούμε το κολλάζ της επιλογής μας με εικόνες από περιοδικά και εφημερίδες και στοιχεία μετάλλου, τα οποία αν επιθυμούμε τα χρωματίζουμε με σμάλτο και εφαρμόζουμε το γυαλί.
Κόβουμε ένα κομμάτι χαλκοταινία, ίσο με την περίμετρο του γυαλιού και το εφαρμόζουμε περιμετρικά. Με το κολλητήρι και τα καλάι φροντίζουμε ώστε να σταθεροποιηθούν οι δύο επιφάνειες μεταξύ τους (γυαλί-μέταλλο) και κολλάμε τον κρίκο απ' όπου θα κρεμιέται το κολιέ και εάν θέλουμε διακοσμούμε με κομματάκια από σύρμα σε διάφορα σημεία.

Αυτά εν ολίγοις και πολύ συνοπτικά... Αν υπάρχει οποιαδήποτε απορία, θα χαρώ να σας απαντήσω!!! Καλή και δημιουργική συνέχεια σε όλους ;)

14 σχόλια:

  1. ωχ και χτες εσπασα κατι,κριμα που πεταξα τα γυαλια.φανταζομαι οτι αυτος ειναι ενας εναλλακτικος τροπος του υγρου γυαλοιου,μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ έξυπνη ιδέα γιατί όσο και αν μ'αρέσει το αποτέλεσμα του υγρού γυαλιού με εκνευρίζει αφάνταστα η όλη διαδικασία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να είστε καλά κορίτσια!!
    Vasilikoula πραγματικά κρίμα, γιατί θα μπορούσες να φτιάξεις πολλά και διαφορετικά πραγματάκια με αυτά!! Μπορείς βέβαια να ζητήσεις από κάποιον τζαμά από τη γειτονιά σου να σου δώσει κομματάκια από τη "φύρα" που έχουν... Εγώ νομίζω ότι αυτός ήταν ο αρχικός τρόπος, πριν ανακαλυφθούν υλικά, όπως το υγρό γυαλί ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ έξυπνο!!!!! Και να φανταστείς ότι σπάζουμε όλη την ώρα γυάλινα!!!!! Θα προσπαθήσω να το κάνω την επόμενη φορά που θα έχουμε κάποιο ''ατύχημα''.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οχι απλά ενδιαφέρον είναι υπέροχο! Μπράβο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειρήνη μου καλώς σε βρήκα στο μπλογκοσπιτάκι σου.Οιδημιουργίες σου είναι πολύ όμορφες και με μεγάλη φαντασία μπράβο!!!φιλάκια θα τα λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟ!!!!!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαριτωμένο και με πολύ καλές οδηγίες! Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ !!!ΜΠΡΑΒΟ!! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σας ευχαριστώ όλες σας για τα όμορφα λόγια σας!!! Θα χαρώ πολύ να δω και τις δικές σας εκδοχές από αυτόν τον τύπο κοσμημάτων!!! Σας φιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πολύ ενδιαφέρουσα κι έξυπνη ανάρτηση!!ευχαριστούμε πολύ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή