23.8.11

τα προσκλητήρια του γάμου

Μετά από ένα υπέροχο καλοκαίρι με πολλά μπανάκια και πολύ καλή παρέα, επιστρέφουμε σιγά-σιγά στους ρυθμούς μας... Συνεχίζω λοιπόν με τα του γάμου, όπως είχα υποσχεθεί!!

Αφου λοιπόν πέρασαν ώρες επί ωρών και ημέρες επί ημερών μέχρι να καταλήξω στα σχέδια και τα υλικά που θα χρησιμοποιούσα, έφτασε η στιγμή που θα έπρεπε να προμηθευτώ τα υλικά μου για να ξεκινήσω σιγά-σιγά το δημιουργικό κομμάτι.

Ξεκίνησα με τα υλικά των προσκλητηρίων μας και αυτά που χρειαζόμουν ήταν: μπουκαλάκια με φελλό, ποντικοουρά και κορδελίτσες σε τυρκουάζ χρώμα, άμμος, κόλλες Α4 και αστερίες σε φυσικό χρώμα... Τα μπουκαλάκια και οι αστερίες ήταν αυτά που με παίδεψαν πάαααρα πολύ, για διαφορετικούς λόγους το καθένα!! Για να μη σας κουράζω θα σας τα αναλύσω στην επόμενη ανάρτησή μου...
 
Το πρώτο μέρος της δουλειάς που είχα να κάνω αφορούσε στο σχεδιασμό του κειμένου του προσκλητηρίου και στην αναζήτηση του κατάλληλου τύπου χαρτιού. Αφού, λοιπόν, έκανα το σχεδιασμό του κειμένου (με τη βοήθεια του σχεδιαστικού προγράμματος που χρησιμοποιώ στη δουλειά μου) τυπώθηκε σε κόλλες Α4 120γρ. (2 κειμενάκια/σελίδα) και στη συνέχεια κόπηκε η κάθε σελίδα στη μέση. Το αποτέλεσμα είναι περίπου αυτό που φαίνεται στην εικόνα:


Αφού κόπηκαν όλα τα κειμενάκια, έπρεπε να τυλιχθούν σε πολύ μικρά παπυράκια, ώστε να χωρούν από το στόμιο του μπουκαλιού και να δεθούν με κορδελίτσα η οποία θα χρησίμευε τόσο για το "ψάρεμα" του κειμένου από το μπουκάλι, όσο και για να κρεμαστούν στην άλλη άκρη τα ταμπελάκια με τα ονόματα των καλεσμένων.
Επόμενο βήμα το μάζεμα της άμμου, το καθάρισμα και το κοσκίνισμά της και η τοποθέτηση μίας μικρής ποσότητας στο κάθε μπουκαλάκι. Τα παπυράκια μοιράστηκαν στα μπουκάλια, που ταπώθηκαν με τους φελλούς τους και στη συνέχεια ντύθηκε ο λαιμός των μπουκαλιών με ποντικοουρά  τυρκουάζ χρώματος.


 Τελευταίες πινελιές τα καρτελάκια των καλεσμένων και οι διακοσμητικοί αστερίες... και ιδού τα προσκλητήριά μας:


14 σχόλια:

  1. αγαπη μου πρωτα να ζησετε και παλι να σε πω μετα να περνας πιο συχνα απο το σπιτακι μου να σε θυμισω και πιο μετα να σε ευχαριστισουμε για την τεχνη που γεμισαν τα ματια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. love2love σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, αν και σε βρίσκω λίγο παραπονιάρα ;)
    το περισσότερο καλοκαίρι μου το πέρασα εκτός πόλης, οπότε η πρόσβαση στο διαδίκτυο ήταν πολύ περιορισμένη!! τώρα που επιστρέφουμε σιγά-σιγά θα τα λέμε συχνότερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χιχι ε καλα μωρε λιγο ειμαι σιγα μωρε τι ωραια που τα εκανες ολοα μπραβοοοοοο
    αχα ωστε ησουν σε μυστικες διακοπες χωρις υπολογιστη ε; χμμμμμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ BLOG ΣΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ!!! ΤΡΟΜΕΡΑ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΟ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!! ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΑΠΟΜΕΣΗΜΕΡΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ευχαριστώ πολύ Βάσω!! Έριξα μία ματιά και στο δικό σου κι είδα οτι φτιάχνεις πολύ όμορφα πράγματα!! Καλό μεσημέρι και σε 'σενα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. AAA! Στα μέρη μας έγινε ο γάμος! Τι ωραία! Το χειροποίητο στο γάμο δεν συγκρίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρωτότυπος σχεδιασμός προσκλητηρίων. Μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ-πολύ!! Η αλήθεια είναι ότι παιδεύτηκα πολύ μέχρι να καταλήξω στο τελικό σχέδιο, αλλά το αποτέλεσμα με αποζημίωσε απόλυτα!!

      Διαγραφή
  8. I get it makes you not look at my rеflectiοn.
    Frοm height аnd wеight concerns reаch the attentiοn that they get
    elongateԁ.
    Look into my webpage :: botox sydney

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. You have made some good points there. I looked on the net for more
    information about the issue and found most people will go along with your
    views on this web site.

    my website - discuss

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Hi there would you mind sharing which blog platform you're using? I'm planning to start my
    own blog in the near future but I'm having a hard time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I'm looking for something unique.
    P.S My apologies for getting off-topic but I had to ask!


    Feel free to surf to my web-site Resources

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. My family all the time say that I am killing my time here at
    net, except I know I am getting familiarity every day by reading such pleasant content.


    Also visit my web page; www.wearticles.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή