22.4.13

Καλώς ήρθες στη ζωή μας μικρούλα μας!!!

Είναι τόσο πολλά αυτά που αισθάνομαι κι όμως δεν ξέρω πώς να ξεκινήσω και τί να γράψω σε αυτή την ανάρτηση... Πριν από ένα μήνα έζησα την πιο γεμάτη και την πιο συγκινητική στιγμή της ζωής μου!! Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, στις 18.00 το απόγευμα ήρθε στη ζωή η μικρή μπεμπούλα μας, ένα μωράκι 3.720 γραμμάριων και 52,5 εκατοστών... Μετά από πολλές ώρες αναμονής και προσπάθειας, μέσα από μια πολύ επώδυνη διαδικασία και για 'μενα και για τη μικρούλα, ακούσαμε για πρώτη φορά το κλάμα της και την πήραμε αγκαλιά!! Ο τοκετός δεν εξελίχθηκε ιδανικά, αλλά αφού είμαστε κι οι δύο μας καλά προσπαθώ να μην το σκέφτομαι καν... Η μικρούλα ήταν πολύ δυνατή, αγωνίστρια όπως λέω εγώ και παρ' όλη την ταλαιπωρία της κατάφερε να συνέλθει γρήγορα. 


Τις μέρες που ακολούθησαν στην κλινική τα πράγματα επίσης δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενα... Μεγάλη μου επιθυμία ήταν να θηλάσω αποκλειστικά τη μικρούλα μου, γι' αυτό και είχα προσπαθήσει να ενημερωθώ όσο περισσότερο μπορούσα πάνω στο θέμα αυτό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η στήριξη όμως από το προσωπικό της κλινικής ήταν ανύπαρκτη!! Κι όχι απλά δεν υπήρξε στήριξη, αλλά θεωρώ ότι οι παρεμβάσεις τους με μπέρδεψαν, με γέμισαν ανασφάλεια και με έβαλαν στη διαδικασία να αμφιβάλλω για κάτι που πίστευα ως αυτονόητο και δεδομένο... Μοναδικό στήριγμα σε όλο αυτό ο άνθρωπός μου, ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσα να έχω επιλέξει για το παιδί μου, ο οποίος ήταν δίπλα μου κάθε στιγμή σε όλο αυτό κι οποίος δεν άφησε να με επηρεάσει αρνητικά τίποτα και κανένας!!

Ένα μήνα μετά, είμαστε όλοι μαζί στο σπίτι μας και προσπαθούμε να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο κάθε μέρα και περισσότερο... Έχουμε πλέον δυναμώσει κι εγώ κι η μικρούλα, έχουμε καταφέρει να μην έχουμε ανάγκη συμπληρώματα από ξένο γάλα (πέρα από ελάχιστη ποσότητα που της δόθηκε στην κλινική) κι αφήνουμε τις μέρες να περνάνε χωρίς να το παίρνουμε χαμπάρι, απολαμβάνοντας η μία την άλλη!! Αυτό που νιώθω είναι -πέρα από την κούραση και τη νύστα- πληρότητα και ευτυχία και δε χορταίνω να λέω όλη την ώρα: "καλώς ήρθες στη ζωή μας μικρούλα μας"!!


30 σχόλια:

  1. Γλυκό μου, κοριτσάκι!!!
    Να σας ζήσει το μικράκι σας!!!
    Να είναι γερή, δυνατή κ' ευτυχισμένη κ' εσείς πλάι της να την καμαρώνετε!!!
    Στα ευχάριστα να μένεις!!! Όχι στα αρνητικά!!! Όχι στα στενάχωρα!!!
    Μόνο γέλια τώρα!!!
    Σε φιλώ πολύ-πολύ, Ειρηνάκι!!!
    Μάκια-μάκια σε όλους σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να χαίρεσαι το μωρακι σου!! Τελικά κάθε γέννα ειναι διαφορετική και μπορεί να τύχουν και αναποδιες αλλά τις προσπερνάμε... Κι εγω περιμένω το αγοράκι μου απο μέρα σε μέρα, ελπίζω να μην περάσω τα ίδια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα νέα σου είναι υπέροχα!!!!!Να σας ζήσει η μπουμπούκα σας !!!!Να είστε καλά και να χαίρεστε κάθε στιγμή της!!!!!Πολλά πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σας ζήσει να την χαίρεστε και να είναι καλότυχη και γερή Ειρήνη μου!!!!! Ξέχνα τα πάντα και απολαύστε αυτό που ζείτε είναι οτι ωραιότερο στην ζωή μας!!!! Να μου την γεμίσεις φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. na zhsei,nanai gemath ygeia,kalotyxh ki eseis eftyxismenoi na thn kamarwnete.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να σας ζησει μεσα απ΄την καρδια μου!!!αυτο δεν ειναι νεογεννητο, ειναι θηριο!!!να την δειτε να μεγαλωνει οπως ποθειτε και κατι που ευχομαι παντα:να παρει ολες σας τις αρετες!!!
    ....αντε, με συγκινησατε παλι!!!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να σας ζήσει, να είναι ένα γερο και καλότυχο παιδάκι! Είναι συγκλονιστική αυτή η περίοδος που ένα μικρό πλασματάκι εξαρτάται αποκλειστικά από σένα και σου εύχομαι να την χαρείς όσο μπορείς περισσότερο!
    Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να σας ζήσει το μικρό σας πλασματάκι! Ό,τι καλύτερο εύχομαι για σας! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να σας ζήσει το μπεμπάκι και να είναι πάντα γερό και τυχερό στη ζωή του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να σας ζήσει η μικρούλα,να΄ναι γερή και καλότυχη στη ζωή της! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειρήνη μου να σας ζήσει! Γερό κι ευτυχισμένο να είναι το κοριτσάκι σας!
    Καταλαβαίνω αυτά που λες, μικρές τέτοιες περιπέτειες έχουν νομίζω να αφηγηθούν όλες οι μανούλες, όταν όλα όμως πάνε καλά προσπαθούμε να τις ξεχνάμε, η ανταμοιβή είναι τόσο μεγάλη! Και τα μαιευτήρια δυστυχώς δε βοηθούν καθόλου στο θέμα του θηλασμού -τυχαίο;- παρόλα αυτά αξίζει η προσπάθεια, είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στο πλασματάκι σου και στον εαυτό σου!
    Φιλιά πολλά, να είστε καλά και να χαίρεστε κάθε μέρα και κάθε στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ω καλώς ήρθε η μικρούλα σας Ειρηνούλα μου..Εύχομαι να'ναι πάντα γερή και η ζωή της μόνο ρόδινη..Να τη χαίρεστε..
    Ξέχνα τα δύσκολα και ότι σε στεναχώρησε! Δεν αξίζει μπροστά στο θαύμα που' χεις μπροστά σου.
    Σε φιλώ και σενα και τη μικρή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτές οι στιγμές που ζείτε τώρα και οι 3 μαζί είναι αυτές που αξίζουν!! Αυτές να σου μείνουν κοριτσάκι και αυτές να θυμάστε μόνο. Γερή, τυχερή, καλότυχη, μ΄έναν ήλιο φωτεινό να λάμπει πάντα για εκείνη και να φωτίζει το δρόμο της! Να είστε όλοι καλά και πολύ-πολύ ευτυχισμένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ειρήνη μου καλησπέρα ,όλες τις γλυκές ευχές του κόσμου θέλω να σου γράψω για την μικρή σας μπεμπούλα Ας γίνουν όλες οι ευχές για τη γέννησή της , αέρας , να ταξιδέψουν στων αγγέλων τα μέρη και κείνοι να στήσουν χορό γύρω της .
    Να είστε καλά και σεις οι γονείς , να προστατεύετε και να μεγαλώσετε το μωρό σας.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να σας ζήσει η μικρούλα σας! Να είναι γερή και καλότυχη και να την καμαρώνετε!

    Μη σκέφτεσαι τι έγινε πριν, σκέψου τα καλύτερα που έρχονται... Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλώς ήρθε η μικρή σας..να σας ζήσει Ειρήνη μας... και να την καμαρώσετε οπως θελει η καρδια σας.. αυτή την μικρή ψυχουλα ...αυξύθηκε η μπλοκογειτονια μας με αν μωρακι..τι ομορφότερο απο αυτό..!!!! καλοτυχο να ειναι.. γεματο υγεία... και ξεχασε τα ολα τα δυσκολα απολαυσε αυτες τις στιγμές.. Νικη μου.. οσο μπορείς...φιλακια σε σενα και στην μπέμπα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να σας ζήσει σαν τα ψηλά βουνά η κούκλα σας! Να την καμαρώνετε , να είναι καλότυχη στη ζωή της! Γεμάτη υγεία, χαρά και ευτυχία!
    Αντε, και του χρόνου, θα της φτιάξω και σαγιοναράκια ίδια με της μαμάς της!!
    Φιλάκια πολλά και σε σένα και στα..πατουσάκια της μικρούλας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 21 Μάρτη, Εαρινή Ισημερία, Πρώτη Μέρα της Ανοιξης! Τι καλοτυχη μέρα βρήκε να γεννηθεί η μικρή!!!
    Μια ατέλειωτη Ανοιξη εύχομαι νάναι η ζωή της,Ειρήνη μου,ΝΑ ΤΗ ΧΑΙΡΕΣΤΕ!!!
    Φιλιά πολλά και απόλαυσε την κάθε στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να χαίρεστε την μπεμπούλα σας Ειρήνη μου!!! Να έχει υγεία, τύχη και αγάπη στην ζωή της! και να ξεχάσεις την ταλαιπωρία και τις δύσκολες στιγμές. Τώρα είναι οι καλύτερες στιγμές σας!
    Φιλάκια πολλά και στις δύο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να σου ζήσει η μπεμπούλα σου να είναι πάντα δυνατή τυχερή και ευτυχισμένη.Όλη η ταλαιπωρία σε λίγο θα είναι παρελθόν και θα θυμάσαι τα όμορφα πράγματα.Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται με λέξεις..Φιλάκια πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να σας ζήσει η κορούλα σας! Γερή και καλότυχη! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να σας ζήσει η ζουζούνα...να είναι πάντα υγιής και χαρούμενη!!
    .....όσο για τις δυσκολίες του τοκετού .....πιστέψετε.....σε λίγο καιρό θα φαντάζουν τόσο μακρινές!!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να σας ζήσει το αγγελούδι σας να είναι γερό και καλότυχο!!!!Σε νιώθω απόλυτα μιας κι εγώ το ένιωσα πριν 3 μήνες το θαύμα και τώρα τα ξεχάσαμε όλα,κούραση, νύστα. Ολα θα περάσουν με τον καιρό θα δυναμώσετε και θα πάνε όλα καλά!!!Χαρείτε την κάθε στιγμή!!!!
    Πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Να σας ζήσει..υγιές , καλότυχο και ευτυχισμένο να είναι..να το δείτε όπως επιθυμείτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αχ Ειρηνούλα μου, ταλαιπωρήθηκες κοριτσάκι μου αλλά τώρα σίγουρα θα τα'χεις ξεχάσει όλα! Η κούραση των πρώτων ημερών με το νεογέννητο είναι δεδομένη, αλλά να'σαι σίγουρη πως δεν θα είναι για πάντα (εγώ έτσι πίστευα...χαχα). Θα ξανακοιμηθείς και θα ξεκουραστείς σύντομα. Μέρα με τη μέρα θα βρείτε τους ρυθμούς σας και θα απολαμβάνετε όλο και περισσότερο το κοριτσάκι σας. Να σας ζήσει κούκλα μου!!! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να κρατάς αγκαλιά αυτά τα πλασματάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πω πω τι ομορφα νεα! Καλως ηρθε στην ζωης σας λοιπον η μικρη σας και ευχομαι να είναι καλότυχη και ευτυχισμενη!!
    Φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ειρηνάκι μουυυυ!!!!! Να σας ζήσει το αστεράκι σας!!!!! Εύχομαι καμία δυσκολία πια να μην βρεθεί μπροστά σας και μιας και ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια είμαι σίγουρη πως τώρα θα απολαμβάνετε τη ζωή οι τρεις σας τρισευτυχισμένοι!!!! Σε λίγο περιμένω κι εγώ το μεγάλο ερχομό του μικρού μου βασιλιά και μπορώ να κατανοήσω όλη σου την ευτυχία!!!! Σας εύχομαι τα καλύτερα!!! Να μου την φιλήσεις!!!!! Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Να σας ζήσει γλυκιά μου!!!Να είναι πάντα γερή και ευτυχισμένη!!!Απόλαυσε κάθε μέρα...κάθε ώρα...και προσπάθησε να ξεκουράζεσαι όταν η μικρή κοιμάται!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ, ΗΡΘΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ!!!
    ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΑΥΤΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!!!!
    ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΑΣ!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΜΑΡΩΣΕΤΕ ΟΠΩΣ ΕΠΙΘΥΜΗΤΕ!!!!
    ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χρόνια πολλά εύχομαι και του χρόνο υμε υγεία. Να είστε όλοι γεροί κι ευτυχισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή