28.9.12

Η λογική του copy-paste και η ηθική ανάμεσα μας...

Λίγο βαρύς κι ασήκωτος ο σημερινός μου τίτλος... Αυτή η ανάρτηση είναι στο μυαλό μου πάνω από ένα μήνα, αλλά είπαμε ο υπολογιστής ήταν σχεδόν απαγορευμένος τον προηγούμενο καιρό. Ίσως και να ήλπιζα να μη χρειαστεί να τη γράψω τελικά, αφού όμως πέρασε ένα εύλογο διάστημα, να 'μαι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μου να σας γράφω.

Ο λόγος ύπαρξης, λοιπόν, αυτής της ανάρτησης είναι ένα μήνυμα που δέχτηκα στο facebook από φίλη-δημιουργό όμορφων κοσμημάτων (την οποία δεν αναφέρω, γιατί δεν ξέρω αν το θέλει η ίδια) στις 21 Αυγούστου σχετικά με ένα ιστολόγιο που έχει δημοσιευμένη με copy-paste μια από τις αναρτήσεις μου, χωρίς έναν σύνδεσμο παραπομπής στην αρχική ανάρτηση ή στο ιστολόγιό μου. Συγκεκριμένα πρόκειται για την ανάρτηση Σκουλαρίκια με υγρό γυαλί!!, ίσως την πιο δημοφιλή ανάρτησή μου, μιας κι έχει οδηγίες βήμα-βήμα για την τεχνική του υγρού γυαλιού, που κι εγώ η ίδια δεν περίμενα ότι θα έβρισκε τόση ανταπόκριση όταν την έγραφα στο ξεκίνημα του blog μου. 


Η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκε πολύ περίεργο να βλέπω μία από τις αναρτήσεις μου αυτούσια σε κάποιο άλλο ιστολόγιο... Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα να κάνω ήταν να επικοινωνήσω με τη διαχειρίστρια Epi Trimi του ιστολογίου Χειροποίητες δημιουργίες κοσμημάτων, αξεσουάρ, εποχικών αντικειμένων, διακόσμηση εσωτ. χώρων για να της επισημάνω το πρόβλημα. Η μόνη απάντηση που έλαβα ήταν ότι δεν υπήρχε δόλος, χωρίς να μπει κανείς στη διαδικασία να μου πει μια συγγνώμη ή έστω να προσθέσει ένα link!! Και η αναφορά στο τέλος της ανάρτησης ότι "Οι οδηγίες είναι της Ειρήνης", χωρίς να μας εξηγήσει σε ποιά Ειρήνη αναφέρεται, λες κι είμαι καμιά κολλητή της που της έστειλα τις οδηγίες προς δημοσίευση, ήταν αυτό που με εξόργισε περισσότερο!!

Τα σχόλια που της έστειλα κάτω από τη δική της ανάρτηση και η απάντησή της (τα οποία φυσικά δε δημοσιεύτηκαν ποτέ) είναι τα ακόλουθα:
"Καλησπέρα!!
Μόλις μου έστειλε μια φίλη μήνυμα με το link αυτής της copy-paste ανάρτησης από το ιστολόγιό μου... Χαίρομαι που σου φάνηκε ενδιαφέρουσα ώστε να την αναδημοσιεύσεις, απλά θα θεωρούσα πιο σωστό είτε να έχω ερωτηθεί πρώτα είτε να γίνει μια σαφής αναφορά στην πηγή και χρήση κάποιου συνδέσμου παραπομπής στο πρωτότυπο κείμενο!!
Δε διεκδικώ την απόλυτη γνώση ούτε την αποκλειστικότητα των όσων γράφω και γι' αυτό ήθελα να μοιραστώ με όσους/ες με διαβάζουν την τεχνική που περιγράφω... Θεωρώ, όμως, πως είναι σωστό όταν δανειζόμαστε κάτι από κάποιο ιστολόγιο να αναφέρουμε τουλάχιστον με σαφήνεια την πηγή, πόσο μάλλον όταν αντιγράφουμε αυτούσια μία ολόκληρη ανάρτηση!!
Και επειδή κατανοώ ότι ενδεχομένως να μην υπήρχε πρόθεση και να έχει γίνει εκ παραδρομής, θα περιμένω να υπάρξει κάποια επανόρθωση... Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!!
Ειρήνη"

"Λυπάμαι αλλά δεν έγινε με δόλο"

"Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!! Δεν υπονόησα ότι υπήρξε δόλος και γι' αυτό έστειλα το μήνυμα... Απλά θα το εκτιμούσα αν έμπαινε με σαφή τρόπο κάποια αναφορά και παραπομπή στο αρχικό κείμενο!! Καλό σου βράδυ!!"

Στον ενάμιση χρόνο που διατηρώ αυτό το ιστολόγιο έχω γνωρίσει, είτε από κοντά είτε μέσα από την επικοινωνία μας, εξαιρετικούς ανθρώπους και εκπληκτικούς δημιουργούς... Ανθρώπους που κι εγώ δεν πίστευα ότι θα έβρισκα όταν ξεκινούσα σε αυτόν το χώρο!! Ξέρω ότι η κοινωνία μας δεν είναι η ιδανική κι επομένως και στο διαδίκτυο υπάρχουν όλοι οι τύποι ανθρώπων. Δεν ξέρω αν παρόμοιες συμπεριφορές με αυτή που περιγράφω με θυμώνουν ή πιο πολύ με στενοχωρούν... Το συγκεκριμένο θέμα δεν ξέρω πώς θα έπρεπε να το χειριστώ: να την ξαναενοχλήσω ή να την αφήσω μιας και δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ παραπάνω; Πραγματικά θέλω τη γνώμη σας!! Και θα ήθελα να σας ζητήσω να ρίξετε μια ματιά μήπως έχει "δανειστεί" αναρτήσεις κι από άλλα ιστολόγια, γιατί εγώ δεν είχα το κουράγιο να το κάνω...

Υ.Γ.1: Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τις ευχές σας στην προηγούμενη ανάρτηση και για 'μενα και για το bebe!! Να είστε πάντα υγιείς και χαμογελαστές και να κάνετε την κάθε σας στιγμή ξεχωριστή!! Αυτό είναι που μετράει ;)

Υ.Γ.2: Ευελπιστώ η επόμενη ανάρτηση να έχει να κάνει με κάποια δημιουργία γιατί σκούριασα όλο αυτό το διάστημα!!

64 σχόλια:

  1. στην κατάσταση σου δεν πρέπει να συγχίζεσαι!!!ήρεμα ήρεμα...!!όλα τα δίκια με το μέρος σου απλά είναι τόσο δύσκολο να το βρείς...σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείς κορίτσι, απολύτως ήρεμη είμαι!! Αλίμονο αν ήμουν συγχυσμένη όλο αυτό το διάστημα... Πιο πολύ απογοητεύομαι με τους ανθρώπους, παρά θυμώνω ;)

      Διαγραφή
  2. Ναι, όλα αυτά γίνονται και στο ίντερνετ και παντού. Ο άξιος όμως πάντα φαίνεται...Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ήξερα και το ξέρω αυτό, απλά δεν καταλαβαίνω γιατί να μην είμαστε εντάξει ο ένας απέναντι στον άλλον... Ειλικρινά, δε βρίσκω το λόγο!! Πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  3. Ειρήνη μου δεν ξέρω να σου πω τι πρέπει να κάνεις....το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως έχεις δίκιο....πως θα το βρείς είναι το θέμα....
    Μόνο μην αγχώνεσαι... Όμορφη μέρα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε νομίζω ότι μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα... Ο καθένας ας λειτουργεί όπως θεωρεί πιο σωστά!! Τί άλλο να πω;! Καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι!!

      Διαγραφή
  4. Είναι ενοχλητικό, συμφωνώ με όσα λες. Τώρα... τι θες να κάνεις για να αποτρέψεις στο μέλλον παρόμοια πράγματα;

    1. βάζεις πάνω ψηλά ένα http://www.ask2use.com/ (είνια πολύ απλό)
    2. Βάζεις σε υπότιτλο σο μπλογκ λίγα λογάκια π.χ.: Για αναδημοσίευση κλπ επικοινωνείστε μαζί μου ή υποχρεωτική η παραπομπή στο μπλογκ μου.

    Έτσι ώστε να υποχρεώνεις κάποιον αν θέλει να αναδημοσιεύει να σε ρωτάει-ενημερώνει και πάντα να βάζει λινκ από που πήρε την κάθε ανάρτηση.

    (αυτό που μου τυχαίνει είναι να χάνομαι με τις ώρες στο διαδίκτυο και να βλέπω διάφορες ιδέες κι όταν τελικά κάνω κάτι που έχω δει, δεν θυμάμαι από πού το πήρα ώστε να το αναφέρω! ) -> είπα να πω κ γω τον πόνο μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα είναι ότι θα ήθελα να το αποφύγω αυτό... Δε μ' αρέσουν οι απαγορεύσεις και γι' αυτό δεν το 'χω κάνει μέχρι τώρα, παρόλο που η Andria έχει βάλει αναλυτικότατες οδηγίες σε παλιότερη ανάρτησή της. Ούτε θα με πείραζε αν είχε πάρει κάποια φωτογραφία μόνο... Με ενόχλησε το copy-paste ολόκληρης της ανάρτησης, η συμπεριφορά της αφού της έστειλα μήνυμα και κυρίως αυτό το "οι οδηγίες είναι της Ειρήνης"!! Για να σου πω κι εγώ το δικό μου πόνο ;)

      Διαγραφή
  5. Ειρηνάκι μου μη στεναχωριέσαι για τίποτα!!
    Κάνε αυτό που σου γράφουν στο προηγούμενο σχόλιο και θα είσαι οκ,θα το κάνω και εγώ,το έχω δει σε πολλά μπλόγκ...
    Το αστείο είναι οτι το είδα και εγώ αυτό πριν 5 μέρες πρίπου και σκέφτηκα να σου στείλω email αν είσαι ενημερωμένη γιατί είναι ολόκληρη η ανάρτηση,στο τέλος όμως έγραφε είναι της Ειρήνης-χωρίς link- και λέω θα είναι κάποια φίλη σου και θα το ξέρεις...Οκ όλοι κάτι βλέπουμε κάπου, καλό είναι πάντα να αναφέρουμε την πηγή,κάποιες φορές όμως δε θυμόμαστε,αλλά οταν έχουμε τις φωτογραφίες-το κείμενο-και το όνομα ε πως δεν έχουμε το link?!...
    Σε φιλώ γλυκό μου κορίτσι,να προσέχεις!!!

    el.mar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν μικρή μου σ' ευχαριστώ για τις ευχές του προηγούμενου σχολιου σου... Αυτό είναι πάντως που με πείραξε πιο πολύ!! Αυτή η οικειότητα απ' το πουθενά!! Τέλος πάντων... πολύ ασχολήθηκα μου φαίνεται...

      Διαγραφή
  6. Είναι πολύ άσχημο αυτό που έκανε! Σε καταλαβαίνω πως νιώθεις...
    Λυπάμαι που συμβαίνουν αυτά και λυπάμαι πολύ περισσότερο με τον τρόπο που η ίδια απάντησε και δεν διόρθωσε το όλο θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι που με στενοχώρησε κι εμένα!! Αλλά τί να κάνεις;! Ο καθένας όπως έχει μάθει...

      Διαγραφή
  7. ΕΙΡΗΝΑΚΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΟΥ..ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ..ΑΛΛΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟΥΣ "ΤΡΟΠΟΥΣ"...
    ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΒΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΠΛΑΓΙΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ Ή ΕΣΤΩ ΤΟ BLOG ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΕΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ..
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΝΤΡΑΠΕΙ- ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ??!- ΑΥΤΗ Η ΑΝΕΔΕΣΤΑΤΗ Ή ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΣ BLOGGER...
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ!!!!!!!
    ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ να δεις πώς περιμένω να δω νέα δημιουργία απ' τα χεράκια μου... χαχαχαχα... σκούριασα και μου φαίνεται πως θα 'μαι σα να πηγαίνω πρώτη μέρα στο σχολείο όταν θα ξαναμπώ στο εργαστήριό μου!!

      Διαγραφή
  8. Ειρήνη μου εγώ δεν ξερω πολλα πραγματα απο το δυαδίκτιο..αλλα το θεορώ αυτονοειτο οταν παιρνεις απο καπου κατι να αναφέρεις τουλαχιστο απο που το πήρες αν και αν εχεις τρόπους πρωτα ρωτας αν θέλει ο αλλος να σου επιτρέψει να το παρεις..... δεν ξερω έτσι νομίζω.. φιλακια πολλα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ έτσι νόμιζα Σμαραγδένια μου, αλλά κάπου κάνουμε λάθος κι οι δυό :)

      Διαγραφή
  9. Πολύ άσχημη συμπεριφορά εκ μέρους της. Το χειρίστηκες πολύ πολιτισμένα, αλλά αφού και πάλι δεν το διόρθωσε από εκεί καταλαβαίνεις την παιδεία του καθενός.
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο λέω κι εγώ!! Δε μπορώ να ξεκατινιαστώ εγώ, αν η άλλη δε νιώθει από μόνη της πώς να λειτουργεί!! Ο καθείς με τις επιλογές του... Τί άλλο να πω;!

      Διαγραφή
  10. To θετικό της υπόθεσης είναι ότι από το μάτι του μεγάλου αδελφού δεν γλυτώνει κανείς...έτσι και η κυρία....έτσι και ο Καρύδης που αναδημοσίευσε όλο το κείμενο της Αχτίδας σαν να ήταν δικό του. Θέλω να πιστεύω ότι αυτούς που χαλάνε την πιάτσα θα τους πετάξει το ίδιο σύστημα έξω...αλλά όπως είπε και η προλαλήσασα στην κατάσταση σου δεν είναι να συγχύζεσαι!!! Είμαστε εμείς εδώ για αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο κακό βρε Νικούλα είναι πως στην άλλη μας ζωή στην "πραγματική" αυτούς που χαλάνε την πιάτσα μια χαρά τους βλέπω να επιβιώνουν!! Μην ανησυχείς πάντως, δε θα χαλάσω τη ζαχαρένια μου για το χατίρι κανενός!! Γι' αυτό πέρασε και τόσος καιρός άλλωστε για να ασχοληθώ με αυτό το θέμα!!

      Διαγραφή
  11. αχ Ειρήνη μου,ξεχνάνε πως υπάρχει το μεγάλο ''καρφί'' ο κύριος Google!!!Σου δίνω απόλυτο δίκαιο,και αντέδρασες ήρεμα.Σαφώς και πρέπει να ρωτάμε αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλλουνού υλικό.Εγώ βρήκα π.χ.έναν πίνακα,που κάποια το παρουσίασε για δικό της...τι να πω...
    πολλά φιλιά και πράγματι ήταν καταπληκτική ανάρτηση αυτή με το υγρό γυαλι!!!
    Ασε που έγινες και πιο γνωστή-))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τί άλλο να έκανα; Να την έβριζα; Τί θα άλλαζε; Απλά θα έπεφτα στο επίπεδό της!! Είπαμε ο καθένας όπως έχει μάθει λειτουργεί...

      Διαγραφή
  12. Πρώτα απ'όλα, μη σκάς! Εσύ να προσέχεις τον εαυτό σου και το μωρό σου! Αναμφίβολα δεν είναι καθόλου σωστό! Για να προστατευτείς, έστω και με κάποιο τρόπο, νομίζω ότι αυτό που σου πρότειναν και οι άλλες φίλες , είναι να βάζεις πάνω στις φωτο το όνομα του blog σου!Φιλάκια και καλό Σ.Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ότι σκάω το θέμα, απλά δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς λειτουργούν μερικοί άνθρωποι... Αυτό είναι το πρόβλημα μάλλον!! Πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  13. ένα μόνο θα πω για τη συμπεριφορά της κοπέλας,,,τράτζικ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ειρήνη μου, αν και είμαι πολύ νέα και άπειρη ακόμα στον τομέα του blogging, καταλαβαίνω πώς νιώθεις. Η γενικότερη στάση της άλλης πλευράς είναι ενοχλητική... Όταν κάνεις κάπου λάθος και σου το επισημαίνουν ευγενικά, είναι ακόμη χειρότερο σφάλμα να μην αναγνωρίσεις το λάθος σου και να μην το διορθώσεις. Η απειρία νομίζω θα μπορούσε να δικαιολογηθεί και να συγχωρεθεί (ή η άγνοια, δεν ξέρω τι είναι στην προκειμένη περίπτωση), η μετέπειτα αγένεια δε δικαιολογείται.

    Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στο μεταξύ μπήκα να δω το εν λόγω blog (είπα να αδιαφορήσω, αλλά με νίκησε η περιέργεια) και δεν κρατήθηκα, σου ξαναγράφω. Παίρνω πίσω το θέμα της άγνοιας (η φράση για το link στη δεξιά στήλη με αποστόμωσε).

    Επομένως, ουδέν σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με πρόλαβες με το δεύτερο μήνυμά σου... Ξαναλέω, η αντίδραση με ενόχλησε περισσότερο και όχι τόσο το copy-paste!! Καλή εβδομάδα να έχεις!!

      Διαγραφή
  16. Καταρχάς γλυκό μου κοριτσάκι, χάρακα πάρα πολύ που διάβασα την προηγούμενη σου ανάρτηση!!!! Εύχομαι από καρδιά τα καλύτερα! Να έχεις μια όμορφη και ομαλή εγκυμοσύνη και να κρατήσεις γερό και λαχταριστό το μικρούλη σου!!! Τώρα όσο για την τωρινή σου ανάρτηση, θλίβομαι με τους ανθρώπους που το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να μαϊμουδίζουν!!! Να κρατάς τσάντα μαϊμού το καταλαβαίνω, αλλά να είναι και όλη σου η ζωή, ακόμα και το χόμπι σου ένα ψέμα ποτέ δεν το κατάλαβα!!! Καλά έκανες και ανάρτησες το θέμα αυτό! Νομίζω μας αφορά όλες!!! Να περνάς καλά και να προσέχεις!!! Σε φιλώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ -πολύ για τις ευχές σου καλό μου!! Κι εσύ να έχεις πάντα ότι ποθείς!! Πολλά φιλιά :)

      Διαγραφή
  17. Ειρήνη μου, συνήθως αντιγράφουν κάτι καλό. Αν η ανάρτηση ήταν της πλάκας δεν θα την είχε αντιγράψει. Αλλά εκείνο που μπορείς να κάνεις είναι πάνω στις φωτό σου να γράφεις το όνομα όλου του μπλογκ σου σαν υδατογράφημα.
    Κατέβασε το πρόγραμμα photoscape και ετσι θα υπάρχει κάτι να τους αποτρέπει. Εσύ να είσαι καλά και με το καλό να δεχθείς το μωράκι σου!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάνια μου νομίζω ότι πολύ έχω ασχοληθεί τελικά, αλλά δε μπορούσα να μη σας το πω... Σε ευχαριστώ για τις ευχούλες!! Φιλάκια πολλά :)

      Διαγραφή
  18. Ντροπη και παλι ντροπη....λυπαμαι πολυ που με τις πλατες αλλων προωθουμε τις δουλειες μας...ενταξει,λιγο πολυ ολοι αντιγραφουμε ο ενας τον αλλον αλλα ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν αντιγραφουμε μια αναρτηση....αισχος...η αναρτηση σου αυτη ηταν η αφορμη για να κανω κ εγω σκουλαρικακια απο υγρο γυαλι αλλα ουτε εκανα τα ιδια σχεδια (και να τα ειχα κανει δεν θα τα δημοσιευα ποτε,θα ντρεπομουν)αλλα ουτε αναρτησα την αναρτηση σου...χαχαχαχα...μου φαινεται αστειο το ολο θεμα...δεν εχεις παρα να χαμογελασεις και να απολαυσεις τις μοναδικες στιγμες που σου χαριζονται...η ζωη ειναι μικρη για τετοιου ειδους στενοχωριες...φιλια στο νινι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλίμονο αν σκάμε για τέτοια πράγματα!! Λευκοθέα μου, δε διεκδικώ καμιά αποκλειστικότητα ούτε δηλώνω αυθεντία... Επομένως και ακριβώς τα ίδια κοσμήματα να κάνει κάποιος με εμένα, δε με πειράζει καθόλου, όπως και σε κάποιες περιπτώσεις έχει συμβεί!! Αντιθέτως, θα χαιρόμουν με κάτι τέτοιο!! Μην αντιγράφεις όμως βρε κοπελιά τα λόγια, τις φωτογραφίες μου κι ολόκληρη την ανάρτηση... Τέλοσπάντων και που το συζητάω δεν αλλάζουν και πολλά!! Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!!

      Διαγραφή
  19. Γεια σου Ειρήνη. Λυπάμαι για ότι έγινε. Αυτά είναι τα κακά του διαδικτύου όταν κάποιος είναι ανέντιμος και φυγόπονος και έτσι διαλέγει την εύκολη λύση της αντιγραφής.
    Μία ΙΔΈΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΊΝΩ ΕΊΝΑΙ Η ΕΙΣΑΓΩΓΉ ΥΔΑΤΟΓΡΑΦΉΜΑΤΟς ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΣΤΙς ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ.
    Η ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ http://www.haligali-creations.com/ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 30 ΜΑΪΟΥ 2012, ΔΙΝΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι η ηθική και οι τρόποι είναι μεγάλο θέμα τελικά όχι μόνο στα καθημερινά, αλλά και στα διαδικτυακά... Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου, θα το κοιτάξω!! Καλή εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  20. Από τη στιγμή που ο καθένας έχει πρόσβαση στον διαδικτυακό χώρο είναι δύσκολο να ελέγξουμε την κάθε κίνηση. Ευτυχώς που το εντόπισες. Υπάρχουν χαρακτήρες και χαρακτήρες. Μην συγχύζεσαι στην κατάστασή σου. Και για να σου φτιάξω τη διάθεση, έλα στο μπλοκ μου να παραλάβεις το βραβειάκι σου.Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο!! Σ' ευχαριστώ πολύ για το βραβείο σου... Τρέχω να το παραλάβω!!

      Διαγραφή
  21. Ανήθικο, εννοείται!!!!Και η απάντησή της ακόμη πιο προκλητική!Κι εμένα θα μου άναβαν τα λαμπάκια!!!Μη σκας, ειδικά στην κατάσταση που είσαι τώρα (συγχαρητήρια, παρεμπιπτόντως)..Δε σκέφτονται όλοι...όπως εμείς...πρέπει να το καταλάβουμε αυτό...Σε επόμενη φάση, απλά προσπέρασέ το και σκέψου οτι κάποιοι άνθρωποι έρχονται δεύτεροι!φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βρε Βικάκι, έτσι είναι... Εννοείται πως δε θα χαλάσω και τη διάθεσή μου, απλά δε μπορούσα να μη σας τα πω!! Τότε θα έσκαγα!! Πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φέρθηκες πολιτισμένα και με το παραπάνω, κάτι που δεν αξίζει απαραίτητα σε όλους τους ανθρώπους. Καλά έκανες και το ανέφερες, επειδή κι εγώ είμαι της άποψης πως τέτοιου είδους θέματα πρέπει να γίνονται γνωστά. Ωστόσο αν συνεχίζει και σε στεναχωρεί κι ασχοληθείς περισσότερο με το συγκεκριμένο θέμα, δίνεις αξία σε κάτι που ΔΕΝ έχει, πόσο μάλλον, σε κάποια που δεν κατέχει ούτε το στοιχειώδες επίπεδο παιδείας και ευγένειας. Γι΄αυτό, κοριτσάρα μου, μη στεναχωριέσαι άλλο και ειδικά τώρα που έχεις έναν πολύ καλό λόγο να περιφέρεσαι διαρκώς μ΄ένα χαμόγελο...μέχρι τ΄αφτιά!!!!! Συγχαρητήρια και η ώρα η καλή! Να προσέχεις τον εαυτό σου..διπλά, τώρα. Πολλά φιλιά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω ότι δεν αξίζει η καλή αντιμετώπιση σε όλους, αλλά αν έτσι έχεις μάθει αντιδράς όπως κάνεις πάντα... Δεν έχω σκοπό να δώσω άλλη έκταση, δεν έχει και κάποιο νόημα!! Ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου!! Καλό μήνα :)

      Διαγραφή
  24. ειναι εξοργιστικό να βλεπεις τετοια πραγματα..οκ δεν ειναι μοναδικα αλλα κ παλι δεν σημαινει οτι πρεπει να τα αφηνουμε ετσι.. η μπλοκογειτονια μας θα πρεπει να λειτουργει σαν οικογενεια..να φροντιζει ο ενας τον αλλο.. μπορουμε να γραψουμε σχολια στην αναρτηση της αν το θελεις οργανωμενα ολες.. ή οτιδηποτε αλλο θελεις εσυ γλυκια μου ..
    εννοειτε βεβαια οτι δεν αξιζει να χαλας την ηρεμια σου αλλα καταλαβαινω οτι σε στεναχωρει κατι τετοιο κ ειναι λογικο.. την ξερω καλα την αναρτηση σου αυτη για το υγρο γυαλι γιατι οταν θελησα ν ασχοληθω μ αυτο το υλικο με βοηθησε πολυ οπως κ αλλες κοπελες.. κ οκ θελησε να την αναδημοσιευση..τοσος κοπος πια να σε ρωτησω κ να βαλει ενα λινκ??με τρελαινει αυτη η αδιαφορια κ η γαιδουρια μπορω να πω καποιων ..τεσπα.. σκεψου κ οτι θελεις νομιζω πως σαν μπλοκογειτονια μπορουμε να λειτουργησουμε πολυ καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις!! Αυτό είναι που ενοχλεί, όταν βλέπεις ένα χώρο γεμάτο στήριξη κι αλληλεγγύη σε ξενίζουν αυτές οι συμπεριφορές... Εγώ δε μπορώ να σας ζητήσω να μπείτε σε μια τέτοια διαδικασία (οργανωμένων μηνυμάτων), δε θα με πείραζε αν συνέβαινε, αλλά θεωρώ πως δεν είναι σωστό να σας το ζητήσω!! Αν κάποιος θέλει να της στείλει κάποιο μήνυμα, φυσικά μπορεί να το κάνει... Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου πάντως!! Πολλά φιλιά και καλό μήνα :)

      Διαγραφή
  25. ΕΙΡΗΝΟΥΛΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.ΤΟ ΔΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΚΙΚΙΤΣΑΣ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΟΥ ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣ!ΣΕ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείς Νάσια μου, δε δίνω περισσότερη αξία σε αυτούς που απλά δεν το αξίζουν... Καλό μήνα και σε ΄σενα!!

      Διαγραφή
  26. Είναι όντως άσχημο να σου κλέβει κάποιος το ποστ που με κόπο εσύ έκανες!! Θα συμφωνήσω με όσα έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα και από τις άλλες κοπέλες..
    Ελπίζω να μην ξανασυμβεί..

    Πολλά φιλιά κοπέλα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν είναι ούτε η πρώτη και σίγουρα ούτε η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο... Σε τέτοιους ανθρώπους αξίζει μόνο το περιθώριο... Πολλά φιλιά κι από 'μενα!!

      Διαγραφή
  27. Λυπάμαι για όλο αυτό, έχω ακούσει και για άλλα ανάλογα να έχουν γίνει σε φίλες μπλόγκερς και κάθε φορά θυμώνω με την συμπεριφορά των ατόμων που κλέβουν τα ποστ άλλων. Συμφωνώ με όσα έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα στα παραπάνω σχόλια.Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ όταν το διάβαζα από άλλες κοπέλες μου φαινόταν πολύ περίεργο... Δεν το περίμενα να το δω και με κάποια δική μου ανάρτηση, για να πω την αλήθεια και τώρα δεν ξέρω κι εγώ τί να πω!!

      Διαγραφή
  28. Με το τρέξιμο της δουλειάς το καλοκαίρι και ασφαλώς τις φθινοπωρινές ιώσεις(!), τώρα κατάφερα να περάσω από 'δω...
    Δυστυχώς, έχουν συμβεί ανάλογα περιστατικά με άλλα φιλικά μου blogs... Το κακό της υπόθεσης είναι πως πολλά από τα "πρωτότυπα" blogs (με ή χωρίς εισαγωγικά) έφτασαν στο σημείο να διακόψουν ακόμα κ' τη λειτουργία τους...
    Θα συμφωνήσω απόλυτα με όλα όσα γράφεις...
    Την αγάπη μας κ' τα φιλιά μας!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ έχω διαβάσει κάποιες φορές για ανάλογες "κλοπές"... Όπως έχει μάθει ο καθένας, τί άλλο να πω;! Καλή εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  29. ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!
    ΣΤΑ ΕΙΠΑΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ!!!!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ!!!!!!!!
    ΚΑΛΟ ΣΒΚ!!!!!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Είχα γράψει εδώ ένα μεγάλο σχόλιο με οδηγίες και συνδέσμους διαφόρων που μας βοηθούν να προστατέψουμε το copyright μας, μας ειδοποιούν για τα 'κατεβάσματα' υλικού μας και (σ' εμένα πολύ χρήσιμο) όταν κάποιος αντιγράψει βγάζει κάτω από την επικόλλησή του το δικό μας σύνδεσμο (Tynt).

    Μεγάλο σχόλιο όμως.. και μπήκα να δω αν σου φάνηκε χρήσιμο και διαπιστώνω πως χάθηκε.. Ίσως αφηρημένη το έσβησα ή είχα διακοπή εδώ και δεν αποθηκεύτηκε..

    Τώρα δεν έχω το κουράγιο να τα ξαναγράψω μα για όποιον θέλει να τα ψάξει συστήνω να πάει στο δικό μου κάτω-κάτω δεξιά που τα έχω μαζεμένα. Με κλικ από τη σελίδα μου θα σας ανοίξει το πρόγραμμα να εγγραφείτε σε όποια διαλέξετε....

    Για το Tynt (που δίνει το σύνδεσμό σας όπως σας είπα αλλά και σας ειδοποιεί τι μπαινοβγαίνει κ.α.) επειδή είναι αόρατο σας ξαναδίνω σύνδεσμο: ΕΔΩ

    Έχω και σχετικό άρθρο μα δε είμαι εδώ για να.. 'διαφημιστώ' αλλά για να βοηθήσω να προστατευθούμε..

    Ειρήνη μου σου εύχομαι υπομονή με τους ληστές
    και Καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήμουν σίγουρη ότι είδα ειδοποίηση για σχόλιο σου σε αυτή την ανάρτηση τις προηγούμενες μέρες, απλά δεν ήμουν και τόσο καλά, οπότε δεν είχα απαντήσει... Τώρα που ξαναμπαίνω έχει εξαφανιστεί και βλέπω μόνο αυτό που έγραψες χθες!! Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, σε ευχαριστώ πολύ πάντως για το ενδιαφέρον και τις χρήσιμες συμβουλές!! Η αλήθεια είναι πως δε μου αρέσουν πολύ οι απαγορεύσεις, αλλά ούτε και να βλέπω κάτι "κυρίες" να γεμίζουν τα blogs τους με αναρτήσεις άλλων. Θα το ψάξω όταν είμαι καλύτερα και θα αποφασίσω τί ακριβώς θα κάνω... Ευχαριστώ πολύ και πάλι για το ενδιαφέρον και την υπομονή σου να ξαναγράψεις σχόλιο!! Καλή εβδομάδα :)

      Διαγραφή
    2. Λες δεν είσαι καλά;
      Πέρασαν μέρες Ειρήνη και δε έχεις γράψει νέο
      .. ελπίζω να μην είναι σοβαρό
      και σου εύχομαι
      Περαστικά

      Διαγραφή
  31. Έχεις δίκιο Ειρήνη μου γλυκούλα!!!Είναι αυτούσια η ανάρτησή σου!!!Ε!τώρα τι να πούμε!!! Δεν την χ...εις!!Sorry! Έτσι δείχνει την αξία της!!00000!!
    Πέρνα να πάρεις ένα βραβειάκι, και να δηλώσεις συμμετοχή στο δημιουργικό μου Giveaway!! φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα... Μ' αρέσεις Φανούλα που "τα πήρες" στο κρανίο!!! Τρέχω να πάρω το βραβειάκι μου... Φιλάκια πολλά-πολλά!!!

      Διαγραφή
  32. Από ότι είδα τα σχόλια στο blog της είναι από ελάχιστα εώς ανύπαρκτα, που κατά την γνώμη μου σημαίνει πως την έχουν πάρει χαμπάρι. Η άποψή μου είναι ότι δεν θα έπρεπε να έχει καθόλου μέλη με αυτά που κάνει!!! Της έδωσες την ευκαιρία να επανορθώσει και την αγνόησε... Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καθόλου συνείδηση και αίσθημα του τί είναι δίκαιο και τί όχι. Έκανες αυτό που έπρεπε και θα έλεγα να μην ασχοληθείς άλλο... Δυστυχώς δεν μπορούμε να βάλουμε μυαλό σε όσους δεν έχουν!!! Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. μην κακοκαρδίζεσαι κοριτσάκι μου γρήγορα ξεχωρίζουν τα χλωρά απο τα ξερά έλεγε η προγιαγιά μου ....

    πέρασα κιόλας να σου θυμίσω πως ξεκινάει το χριστουγέννιατικο πανηγύρι του stars and icicles και σε περιμένω φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ιρηνάκι...ξέρω πως πέρασε καιρός από τότε μα τώρα το είδα κάνοντας μια πρωινή μου βόλτα στο μπλογκ σου.Δεν μπορώ να σου πω πως δεν εντυπωσιάστικα! Εχω δει διάφορα αλλά νομίζω πως αυτό...ήταν από τα πιο...αναιδή!!!!Λυπάμαι πολύ...Εχεις δίκιο να θυμώνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή