7.6.12

Σουβέρ από καπάκια μπύρας βήμα-βήμα


Για να κλείσω τη μπεκροπαρένθεση που άνοιξα με την προηγούμενη ανάρτησή μου θα σας δείξω σήμερα το αποτέλεσμα μιας έμπνευσης που είχα, όταν πριν από αρκετό καιρό κοιτούσα τα βουνά από καπάκια που μου είχαν μαζέψει (και συνεχίζουν να μαζεύουν) οι αγαπημένοι φίλοι μου... Καθώς, τα κοιτούσα λοιπόν, σκέφτηκα ότι θα μπορούσα κάλλιστα να φτιάξω σουβεράκια-δώρα για τους λάτρεις της μπύρας και όχι μόνο!! Μια πολύ καλή λύση ένα διαφορετικό χειροποίητο δώρο για τα αρσενικά της παρέας... Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που σας δείχνω κάτι παρόμοιο, μιας και παρόμοια σουβεράκια σας είχα ξαναδείξει εδώ, απλά είπα να σας πω και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να γίνουν, για όσους πιθανά τους ενδιαφέρει:

Υλικά:
μεταλλικά καπάκια διαφόρων χρωμάτων και σχεδίων
(όσο μεγαλύτερη ποικιλία, τόσο πιο όμορφο είναι το τελικό αποτέλεσμα)
μεταλλικό σύρμα (το δικό μου από αρζαντό)
τρυπανάκι
πενσάκια


Διαδικασία:
Αφού επιλέξουμε τα καπάκια που θα χρησιμοποιήσουμε (9 για κάθε σουβέρ) τα τρυπάμε στα πλαϊνά τους με το τρυπανάκι σε τέσσερα σημεία, σταυρωτά, προσέχοντας να βρίσκονται όσο το δυνατόν στην ίδια ευθεία οι αντικριστές τρύπες.

εδώ σας το δείχνω αφού έχει περαστεί το σύρμα,
γιατί αλλιώς η τρυπούλα δε θα φαινόταν στη φωτογραφία

Κόβουμε το σύρμα σε διάσταση λίγο μεγαλύτερη από το μήκος που έχουν τρία καπάκια στη σειρά (6 κομμάτια για κάθε σουβέρ) και αρχίζουμε να το περνάμε διαδοχικά μέσα στις τρύπες που έχουμε δημιουργήσει, κάνοντας αρχικά τρεις σειρές από τρία καπάκια η καθεμία. Φροντίζουμε να λυγίσουμε το σύρμα στα ακριανά καπάκια, ώστε να είναι σταθερά και να μη φεύγουν τα καπάκια. Στη συνέχεια, περνάμε το σύρμα και από την άλλη διεύθυνση, ενώνοντας τις σειρές μας μεταξύ τους κι έχουμε μια εικόνα σαν κι αυτή στην κάτω πλευρά του σουβέρ μας:



Αφού ασφαλίσουμε και τα τελευταία καπάκια μας με το σύρμα, έχουμε έτοιμα τα σουβέρ μας σε πολλά  χρώματα και σχέδια!!





Και μιας και βρίσκομαι στο θέμα "σουβέρ" θέλω να ευχαριστήσω πολύ-πολύ την Ιωάννα για το πραγματικά πολύ όμορφο δωράκι που μου έκανε: 10 πλαστικοποιημένες εικόνες από μωρά, για να βάζω επάνω τους τα ποτήρια μου!! Ιωαννάκι σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ... με το που γύρισα σπίτι και τα άνοιξα, άρχισα αμέσως να τα χρησιμοποιώ!! Μα πείτε κι εσείς, δεν είναι σκέτη γλύκα;;




30 σχόλια:

  1. ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!!!!ΠΟΛΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑ!!!!ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΟΥΠΕΡ!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ εξυπνο κ ομορφο(και οικονομικότατο)!! Θα αρχισω να μαζευω κ εγω καπάκια σιγουρα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειρήνη μου καλημέρα!!!Έξυπνη και πολλή χρηστική η ιδέα με τα καπάκια!!Μπράβο άκρως καλοκαιρινή!!!Το δωράκι σου είναι σούπερ!!!
    Φιλάκια και καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία ιδέα!!! Αρχίζω να μαζεύω καπάκια!.... Το δωράκι σου να το χαρείς Ειρήνη...είναι πολύ όμορφο!!! Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλεια ιδέα τα καπάκια για σουβερ!!!Και ανακυκλώνεις και απολαμβάνεις την ιδιαίτερη κατασκευή σου! Καλή σου μέρα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία ιδέα με τα καπάκια!!!! Μπορείς να κάνεις και ποιο μεγάλη επιφάνεια και να ακουμπάς ζεστά πιάτα πάνω ή και τσικάλι (μάλλον)
    Την όμορφη καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλημέρα Ειρηνούλα μου.Αχ βρε,τι μου θύμισες με τα καπάκια μπύρας!!!Βασανιστήρια πέρασα με τα πιδικά παιχνίδια.Να το πω?Το λέω...περίπου 6 ετών,κολλητή με το ξαδερφάκι μου,όταν ήθελε να μου τη ''σπάσει''μου έβαζε τέτοια καπάκια μέσα στο δέρμα μου,των χεριών..ουάααααααααααα(μεγαλώνοντας πήρε όμως την τιμωρία του,χεχε)
    σόρυ που σε ζάλισα....-)))
    Η ιδέα σου είναι εξυπνότατη,βοηθάς και την ανακώση.Μπράβο Ειρήνη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ιδέα σου Ειρήνη μου καταπληκτική, μοντέρνα και πρακτική!!
    Μπράβο κουκλίτσα, καλό σας μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΄Απαιχτα τα σουβέρ σου!!!!! Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο είχα φτιάξι κι εγώ στο παρελθόν, με τη μόνη διαφορά πως στην πίσω πλευρά τους είχα κολλήσει φύλλο φελλού (αφ΄ενός να μη φαίνονται τα σύρματα κι αφ΄ετέρου για να μη γλυστράει και γρατζουναει το ξύλο του τραπεζιού). Πολύ παιχνιδιάρικο και χαριτωμένο το δωράκι σου, επίσης!! Μπράβο Ειρηνάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειρήνη καλημέρα
    Τα σουβέρ σου είναι υπέροχα, καλοκαιρινά και παιχνιδιάρικα. Να χαίρεσαι και τα δωράκια σου.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραία ιδέα τα "καπακοσουβέρ"!!!! Και πολύ δροσιστική και καλοκαιρινή....
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εξαιρετικά πρωτότυπα ! Καλοκαιρινά ! Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πλάκα έχει η ιδέα! Να την προχωρήσω λίγο? Θα φτιάξω ένα με καπάκια μόνο Kaizer για τον καλό μου, μόνο Coca - Cola για τη μαμά μου κ.ο.κ έτσι ώστε ο καθένας να έχει το δικό του!

    Fan,
    όπως λέμε SofaN!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ειρήνη μου, συγχαρητήρια ! Κέρδισες τις σαγιονάρες! Περιμένω mail σου (το δικό μου αναγράφεται στην αρχή της σελίδας μου) να μου πεις τη διεύθυνσή σου και το νούμερο που φοράς, για να σου στειλω το δωρο σου! Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα Ειρήνη!!!Πολύ ωραία, πρακτική και εύκολη η ιδέα σου!!!Πολύ μου άρεσε και η ανάρτηση σου με τις λεπτομερείς οδηγίες!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φοβερή ιδέα!!! Καλά βρε Ειρηνάκι, πώς τις κατεβάζεις τόσες ιδέες!;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι υπέροχα σουβέρ είναι αυτά!!!
    Μου αρέσουν πολύ οι κατασκευές με μεταλλικά καπάκια!!
    Καλό καλοκαίρι να έχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ ωραία ιδέα! Συγχαρητήρια και για το δωράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ όμορφα τα σουβέρ σου!!! Ευχαριστούμε για την ιδέα και βεβαίως για το μάθημα! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. μ αρεσει πολυ η κτασκευη σου!!!!!!!μπραβο για τις ιδεες σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ευχαριστώ που μου ξαναθύμησες αυτά τα σουβεράκια και πάνω από όλα για τις οδηγίες. Όλο λέω να κάνω και όλο το αφήνω για αργότερα. Νομίζω πως ήρθε η ώρα . Τα δικά σου πολύ όμορφα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τέλεια και πολύ πρωτότυπη η ιδέα με τα σουβέρ!Μπράβο!Ευχαριστούμε πολύ και για τις οδηγίες!Υπέροχο και το δωράκι σου!Πάντα επιτυχίες σου εύχομαι να έχεις!Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημέρα Ειρηνούλα!!
    Εύκολη και οικονομική η ιδέα με τα σουβέρ. Σκέφτομαι πως θα μπορούσες να φτιάξεις και κάτι γα τον τοίχο με τόσα που έχεις!!
    τέλειο και το δωράκι σου.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. εγω σαν καλο παιδι του κρασιου θελω να κανεις σουβερ με φελους αν μπορεις να σαι καλα κουκλα μου σε ευχαριστω και τα μωρα μου χαιρονται επησεις που ηρθαν σε εσενα θα μεγαλωσουν με αγαπη στοργη και τεχνη φιλουρες οπου και αν εισαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μπράβο Ειρήνη.Να μία ιδέα που δεν θα περνούσε με τίποτα από το μυαλό μου.Συγχαρητήρια. Περιμένουμε κι άλλες τέτοιες ιδέες σου.Καλορίζικα και τα σουβεράκια της Ιωάννας.Είναι πανέμορφα.Να τα χαρείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα Ειρήνη!Έίμαι καινούρια αναγνώστρια. Πραγματικά πανέξυπνη ιδέα τα σουβέρ από καπάκια! Τέλεια!!! Καλή συνέχεια στις δημιουργίες σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παρα πολυ ωραια ιδεα και μαλιστα για αγορια!!!
    Μπραβο Ειρηνη μου! ΘΑ φτιαξω κι εγω μερικα μου φαινεται....εχω μερικους σωρους απο καπακια κι εγω... τα κανουν συλλογη οι κορες μου και εχουν γεμισει το σπιτι! χαχαχα!!!
    Φιλια κι ευχαριστω για την ιδεααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή