5.5.12

Γιορτάζω ή λίγο πριν τις εκλογές...

Καλημέρα-καλημέρα!! Σήμερα είναι η γιορτή μου και είμαι πολύ χαρούμενη!! Θα μαζευτούμε με φίλους και γνωστούς (όσους έχουν μείνει εδώ λόγω εκλογών...) να γιορτάσουμε παρέα κι έχω ένα σωρό πράγματα να κάνω!!

Φέτος η γιορτή μου είναι λίγο παράξενη... πέφτει παραμονή των εκλογών. Των πιο κρίσιμων εκλογών των τελευταίων χρόνων, κατά τη γνώμη μου, για τη χώρα και για τον καθένα μας ξεχωριστά... Και είναι κρίσιμες γιατί όταν θα βγει το τελικό αποτέλεσμα θα βγουν ταυτόχρονα και πάρα, μα πάρα πολλά συμπεράσματα για τον τρόπο που σκεφτόμαστε και λειτουργούμε, για το πόσο έχουμε μάθει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες των επιλογών μας και για το αν μας αξίζουν στην τελική τα όσα μας συμβαίνουν!! Έχω μεγάλη αγωνία για το αποτέλεσμα, παρόλο που ξέρω ότι το σύστημα στο οποίο έχει αναπτυχθεί η κοινωνία μας, αυτό το σύστημα που θεοποιεί τους αριθμούς και εκμηδενίζει τους ανθρώπους, είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να μην επηρεάζεται από το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα... Ήδη ο άδικος και παράλογος εκλογικός νόμος εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση!!


Αν όμως κάτι δεν έχει προβλεφθεί σωστά;! Αν η επιλογές μας τους φέρουν μπροστά σε αποτελέσματα που ποτέ δεν τα περίμεναν;! Ας πάμε, λοιπόν, όλοι μας να ψηφίσουμε αυτό που μας λέει η συνείδησή μας, αυτό που θα μας επιτρέπει την άλλη μέρα το πρωί να βαδίζουμε με το κεφάλι ψηλά και να κοιτάζουμε τους δικούς μας ανθρώπους μέσα στα μάτια... Κατανοώ όσους έλεγαν τα τελευταία χρόνια ότι δεν ήθελαν να συμμετέχουν σ' αυτό το τσίρκο των εκλογών και απείχαν, αλλά πιστεύω ότι σε αυτή τη φάση η συμμετοχή μπορεί να δημιουργήσει σαφώς μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτούς που τόσα χρόνια είχαν δεδομένη την εμπιστοσύνη του λαού!!

Είμαι σχεδόν 30 χρονών, ανήκω σε μια γενιά γεμάτη όνειρα χαμένα, σε μια γενιά παρά-μορφωμένων ανέργων, γεμάτων ανασφάλειες κι απογοητεύσεις... Δεν θέλω να με πάρει από κάτω, άλλοι άνθρωποι ζουν πολύ χειρότερα από πολλούς από εμάς και γι' αυτό ας είναι καλά η αθάνατη ελληνική οικογένεια, που στηρίζει όσο μπορεί τα μέλη της!! Όμως κι αυτό δε με κάνει να νιώθω καλύτερα, θα έπρεπε ούτως ή άλλως να παλεύουμε εδώ και χρόνια για την εξάλειψη της φτώχειας και της εξαθλίωσης σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, πριν μας χτυπήσει την πόρτα... Προσωπικά δεν πιστεύω και δεν θέλω να πιστέψω ποτέ σε σωτήρες!! Το λέω και το ξαναλέω ο καθένας από εμάς έχει την ευθύνη στα χέρια του... Αν κάτι έγινε λάθος μετά τη μεταπολίτευση είναι ότι αφήσαμε τις τύχες μας σε μερικές εκατοντάδες ανθρώπους που θεωρήσαμε ότι είναι ικανοί και άξιοι στο να μας διοικούν. Αδρανήσαμε, αδιαφορήσαμε, ξεχάσαμε, αναισθητοποιηθήκαμε και στο τέλος μεταλλαχτήκαμε σε αυτό που είμαστε σήμερα!! Σε μια κοινωνία που συνήθισε να κοιτάζει αυτό που γυαλίζει, το περιτύλιγμα και ξέχασε να αναζητά την ουσία, στα απλά και καθημερινά, αλλά και στα πιο σύνθετα... 

Το βάρυνα πολύ, το ξέρω αλλά θα ήθελα πραγματικά να σας παρακινήσω να πάτε να ψηφίσετε κι εκείνα τα δευτερόλεπτα που θα βρεθείτε μόνοι σας πίσω απ' το παραβάν να σας παρακαλέσω να σκεφτείτε τα παιδιά σας και τους ανθρώπους που αγαπάτε, το μέλλον τους, το μέλλον σας και την αξιοπρέπειά σας κι αυτά που θα 'ρθουν!!  Πιστεύω στη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας κι εύχομαι κάποια μέρα να το συνειδητοποιήσουν οι περισσότεροι από εμάς!! Καλή ψήφο, καλά αποτελέσματα κι από Δευτέρα πάλι εδώ θα είμαστε να παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο :)


28 σχόλια:

  1. Χρόνια σου πολλά και καλά Ειρήνη μου! Δεν ξέρεις πόσο παίρνω τα πάνω μου και χαίρομαι, που διαβάζω αυτά τα λόγια,γραμμένα από ένα νέο κορίτσι! Κι επειδή έχω καταλάβει πως μόνο τα νέα παιδιά μπορούν να κάνουν την διαφορά, εύχομαι έτσι να σκέφτονται όλα! Ας είμαστε όλοι αισιόδοξοι πως θα τους εκπλήξουμε αύριο!!! Μου άλλαξες την διάθεση...να'σαι καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eιρηνάκι μου χρόνια σου πολλά και να είσαι πάντα χαρούμενη και αισιόδοξη όπως είσαι σήμερα!!!Συμφωνώ μαζί σου πως ο καθένας μας ξεχωριστά κρατάει τη ζωή και την τύχη του στα χέρια του γι'αυτό ας σκεφτούμε πολύ σοβαρά αύριο τι θέλουμε και όχι επιπόλαια!!Φιλάκια και καλή σου μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ!!!!!
    ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ, ΕΧΩ ΕΛΠΙΔΕΣ , ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΛΑ!!!!!!!
    ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ, ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ , ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ,ΠΟΥ ΓΕΝΙΚΑ ΗΤΑΝ ΛΙΓΑ!!!!!!!!
    ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ, ΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ, ΠΕΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΟΥΡΑΣΤΗΤΕ ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ!!!!!!!!
    ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ!!!!!!!
    ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΠΙΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΑΣ!!!!!!!!!!!
    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ !!!!!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ !!!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά, Ειρηνάκι!! Πάντα χαρές εύχομαι!! Όσο για τις εκλογές... με βρίσκω να συμφωνώ μαζί σου 100%! Ήμουν από αυτούς που απείχαν τα τελευταία χρόνια, φέτος όμως αποφάσισα να δώσω την ψήφο μου...
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα και από μένα καινούργια φίλη μου. Εύχομαι από Δευτέρα κάποιοι να έχουν πάρει το μάθημά τους...και εσείς τα νέα παιδιά να μπορέσετε να ξεδιπλώσετε τα όνειρά σας!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ!!!!!!
    ΓΕΡΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΑΡΕΣ!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια Πολλά, Ειρήνη μου! Ό,τι επιθυμείς! Δεν το βάρυνες καθόλου! Τα λόγια σου είναι πολύ σωστά και όλοι μας θα έπρεπε να σκεφτόμαστε έτσι συνεχώς! Καλά έκανες και τα έγραψες όλα! Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνι πολλά και καλά σου εύχομαι .Ελπίζω τη Δευτέρα να είμαστε όλοι λίγο πιο αισιόδοξοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειρήνη χρόνια σου πολλά και ευτυχισμένα!
    Πολύ ωραία το έθεσες το θέμα περί των εκλογών ..
    Μακάρι να βάλουμε μυαλό και να ψηφίσουμε εκείνους που θα βοηθήσουν την πατρίδα μας να ανανήψει !
    Καλά να περάσεις στην γιορτή σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. υπεροχο κειμενο..μπραβο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια Πολλά Ειρήνη !!!! Νά'σαι γερή και δυνατή !
    Και καλό βόλι !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ειρήνη, Χρόνια σου πολλά!!!
    Πράγματι έπεσε πολύ προβληματισμός στην διάθεση της ψήφου μου. Απογοητευμένη από τους πρωταγωνιστές και με τη Δαμόκλεια σπάθη της ανεργίας ή της εφεδρείας στο κεφάλι μου θα ψηφίσω σύμφωνα με την κατάσταση που με έχουν υποβάλλει οι κυβερνήσαντες, ελπίζοντας την Δευτέρα να συνεχίζουμε να υπάρχουμε σαν κράτος, μέσα ή έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση είτε με ευρώ είτε με δραχμή! Δεν φοβάμαι τίποτε, τα είδα όλα τα τελευταία δύο χρόνια και έμαθα να παλεύω και να επιβιώνω.

    Η φωτογραφία σου καταπληκτική, αρκεί να σου έχει μείνει καναπές να καθίσεις...:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπημένη χρόνια πολλά...να σε χαιρόμαστε...μια τέτοια ανάρτηση υπάρχει αποθηκευμένη στο ιστολόγιο μου αλλά κάτι με τραβάει και δεν θα την ανεβάσω...αύριο θέλω να ψηφίσω συνειδητοποιημένα και έχοντας στο μυαλό μου ότι "Αν αύριο κυβέρνηση είναι το κόμμα που θα ψηφίσω, ποιο πραγματικά θέλω να είναι αυτό;;;;"....νουνίζω νουνίζω και ακόμα δεν έχω βρει απάντηση...γιατί κάτι μου λέει ότι πάλι θα επικρατήσει ο δικομματισμός;;; γιατί κάτι μου λέει ότι όποια κυβέρνηση και αν έχουμε αύριο πάλι το Μνημόνιο θα μας κυβερνάει;;; Σε φιλώ...προβληματισμένη και αναποφάσιστη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύχρονη με υγεία, αγάπη, ευτυχία και χαρά! Κι εμένα μου αρέσει τρελλά όταν βλέπω νέους ανθρώπους να σκέφτονται πραγματικά, να προβληματίζονται, αλλά και να θέλουν να ονειρεύονται και να κάνουν τα πάντα για την χώρα μας! Θα τα καταφέρουμε! Το θέλω, το ελπίζω, το περιμένω! Φιλάκια πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύχρονη και πάντα έτσι δυναμική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρόνια Πολλά!!! Να είσαι γερή,χαρούμενη και αισιόδοξη στη ζωή σου!!!
    Ειρήνη μου να περνάς όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρόνια σου πολλά και να είσαι γερή.Ευτυχώς πρόλαβα να σε ευχηθώ.
    Υγεία και να χαίρεσαι την οικογένειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ειρηνάκι
    λίγο πριν αλλάξει η μέρα σου εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ με Υγεία και Αγάπη κοριτσάκι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρονια πολλα Ειρηνακι να εισαι παντα καλα και ευτυχισμενη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ήρθα καθυστερημένα να σου ευχηθώ, γιατί έλειπα και δεν είναι δικαιολογία. Χρόνια σου πολλά και ευτυχισμένα, με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΙΡΗΝΑΚΙ ΜΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΣ ΚΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ!
    ΣΕ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρόνια σου πολλά.. :)
    Ότι καλύτερο εύχομαι!!
    http://notebookofclaire.blogspot.com/2012/04/my-first-giveaway.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ειρήνη μου σου εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά γεμάτα υγεία
    και αισιοδοξία!!
    Εύχομαι επίσης να συνεχίσεις να δημιουργείς όλα αυτά τα πανέμορφα
    που μας δείχνεις και να σκορπίζεις το χαμόγελο σου που είναι τόσο
    φωτεινό παντού!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Να ζήσεις και να ευτυχισεις ....να είσαι ευλογημένη και πετυχημένη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολύχρονη Ειρήνη μου να είσαι υγιής και ευτυχισμένη. Φιλάκια και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ!!!!
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!ΦΙΛΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ειρήνη μου,λίγο καθυστερημένα,αλλά έχεις ότι καλύτερο υπάρχει σε ευχή και από μένα!!!!-)
    Οσο για τις εκλογές..χμ..πάλι μαντάρα τα κάναμε..δεν έχω λόγια.Φιλιά πολλά ,να ζήσεις πολλά καλά χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κοριτσάκι...χρόνια σου πολλά κι ευχές για μια πατρίδα όπως την αγαπήσαμε κι όπως τη χρειαζόμαστε!!! φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή