7.2.12

Ανώνυμοι κι επώνυμοι...

Η πρωινή μου βόλτα στο διαδίκτυο με έβγαλε σήμερα σε αυτή την ανάρτηση των Σχολιαστών Χωρίς Σύνορα... Καιρό τώρα συζητείται ο περιορισμός των ελευθεριών στο διαδίκτυο και στα ιστολόγια και μετά την ψήφιση του σχεδίου ACTA, που έχει υπογράψει και η χώρα μας, είμαστε ένα βήμα πριν όλα αυτά που διαβάζαμε και μας φαίνονταν πολύ μακρινά γίνουν πραγματικότητα... Με πρόσχημα την προστασία των πολιτών από την ανωνυμία, αυτοί οι επώνυμοι (που μας έχουν ωθήσει με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους στο χείλος του γκρεμού) προωθούν τη λογοκρισία και τη φίμωση των όποιων ελεύθερων φωνών έχουν απομείνει!! Μπορεί να αναρωτιέστε τί αφορούν όλα αυτά ένα ιστολόγιο που ασχολείται με τα χειροποιήματα, επειδή όμως εγώ πιστεύω πως τα όσα συμβαίνουν  γύρω μας αγγίζουν όλους μας, παραθέτω αυτούσια την ανάρτηση (με αντιγραφή-επικόλληση) όπως τη διάβασα για όποιον ενδιαφέρεται... Αν μπείτε στη σελίδα που σας παραπέμπω έχει υλικό για όποιον θέλει να το ψάξει παραπάνω. Πριν σας αφήσω, θέλω να σας πω οτι θα το κοιτάξω το θέμα αυτές τις μέρες, γιατί σκέφτομαι σοβαρά να φύγω από το blogspot... Έχω εκνευριστεί με τη google και ίσως το γυρίσω σε wordpress ή και αν βρω και κάτι άλλο καλύτερο!!



ΒLOGS: Aπό την 1η Μαρτίου 2012, όλα τα blogs της Google αλλάζουν domain και πλέον θα έχουν κατάληξη ανάλογα με τη χώρα από την οποία προέρχονται, με ότι αυτό συνεπάγεται / Ακούγεται πως την επόμενη εβδομάδα ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου θα περάσει το νομοσχέδιο για τα blogs από τη Βουλή / Το νομοσχέδιο ACTA που ψήφισε πριν λίγες ημέρες και η ελληνική κυβέρνηση

ΑΠΌ ΒLACKΜEDITERRANEANPIRATE
BlackMediterraneanPirate  07-02-2012   
short  link   wp.me/pPn6Y-cAz
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012
Συμφωνα με δημοσιευμα του BBC, η Google εκτος απο την πολιτικη απορρητου, απο την 1η Μαρτιου 2012 αλλαζει την πολιτικη της και στα blogs.
Oλα τα blogs της πλατφορμας blogspot.com ,θα αλλαξουν τον επομενο μηνα domain αυτοματα και θα εχουν καταληξη, αναλογα με τη χωρα απο τη οποια προερχονται, απο την οποια γινονται δηλαδη οι περισσοτερες αναρτησεις (*στη γλώσσα της χώρας).
Τι σημαινει αυτο;;;
Τα blogs που βγαινουν απο την Ελλαδα και ειναι της Google, απο 1η Μαρτιου 2012 θα εχουν την καταληξηblogspot.com.gr πραγμα το οποιο σημαινει πως πλεον θα υπαγονται στην Ελληνικη νομοθεσια και θα μπορει να γινεται αρση του απορρητου ακομη και για συκοφαντικη δυσφημιση!!!
ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ BLOGS ΚΑΘΩΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ BLOGSPOT,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΜΕ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ.
ΚΡΙΜΑ…ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ.
Διαβαστε το δημοσιευμα του BBC εδω http://www.bbc.co.uk/news/technology-16852920
ΠΡΕΖΑ TV
Εμείς το είδαμε στο ιστολόγιο  epitropesdiodiastop.blogspot.com
*Διαβάσαμε ότι πολλοί/ές bloggers του blospot σκέφτονται σαν λύση να το γυρίσουν στο wordpress
—————————————————————————————————————————————————-
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ραγδαιες ειναι οι εξελιξεις αναφορικα με την ανωνυμια στο διαδικτυο.
Τη Κυριακη 29 Ιανουαριου στην εκπομπη ΝΕΤ Σαββατοκυριακο ,ο Μιλτιαδης Παπαϊωαννου,Υπ.Δικαιοσυνης, ειπε, πως την επομενη εβδομαδα,δηλαδη απο τη Δευτερα 9/2,θα ξεκινησει τις διδικασιες,ωστε να περασει απο τη Βουλη το νομοσχεδιο για το διαδικτυο.
Οπως δηλωσε χαρακτηριστικα, το νομοσχεδιο αφορα “ζητηματα που εχουν να κανουν αναφορικα με το απορρητο των επικοινωνιων,την ελευθερια διακινησης των ιδεων και τη προστασια απο τα  εγκληματα που διαμορφωνονται μεσα απο το διαδικτυο”.
“Θα υπαρχει προστασια των πολιτων για τα εγκληματα που διαπρατονται κατα των πολιτων μεσα απο το διαδικτυο,συμπεριλαμβανομενου και αυτου της συκοφαντικης δυσφήμησης”,οπως δηλωσε!!!
Στο σημειο αυτο να σημειωσουμε πως τα blogs της Google τα οποια ειναι στη πλατφορμα του Blogspot.com απο 1/3/2012 ,συμφωνα με δημοσιευμα του BBC θα αλλαξουν καταληξη domain αναλογα με τη χωρα απο την οποια “βγαίνουν” και θα υπαγονται αποκλειστικα στη νομοθεσια της χωρας τους και οχι στην Αμερικανικη (πχ για την Ελλαδα οι καταληξεις θα ειναι blogspot.com.gr ).
Υπενθυμιζουμε πως συμφωνα με την Ελληνικη νομοθεσια, αρση του απορρητου μπορει να γινει και για συκοφαντικη δυσφημηση στα Ελληνικα sites/blogs με καταληξη .gr
Τωρα, το που αρχιζουν τα ορια της προστασιας του πολιτη και που της αυτολογοκρισιας δεν ξερουμε.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ.
Δειτε τις δηλωσεις του Μ.Παπαϊωαννου εδω*
http://www.ert.gr/sinentefxis-sti-net/item/2805-M-Papaiwannoy-Ayrio-to-nomoschedio-gia-th-Dikaiosynh
στο 30:42
Πηγή: ΠΡΕΖΑ TV, 3-2-2012
*Αν παίζει, γιατί το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ δεν παίζει πάντα… … …
—————————————————————————————————————————————————-
Δηλώσεις Μιλτιάδης Παπαϊωάννου-”Τέλος στην ανωνυμία των blogs”
(Δελτίο ειδήσεων Mega, 6 Αυγούστου 2011)
Ο υπουργός Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου πιστεέυει πως η ανωνυμία των blogs δημιουργεί πρόβλημα στις δημοκρατικές διαδικασίες της χώρας και θέλει κάθε blog να έχει δηλώσει τον διαχειριστή του σαν φυσικό πρόσωπο. Το Υπουργείο διόρισε επιτροπή για να προτείνει το νομοθετικό πλαίσιο.
—————————————————————————————————————————————————-
Δευτέρα, Φεβρουάριος 06, 2012

STOP ACTA NOW – Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Μετα απο το Megaupload,μπηκε λουκετο και στο BTJUNKIE,ενα απο τα μεγαλυτερα sites ανταλλαγης αρχειων στο κοσμο, με τη μεθοδο P2P – torrents.
Παραλληλα η Google απο 1η Μαρτιου αλλαζει την πολιτικη απορρητου της και ολα της τα blogs ανα τον κοσμο,θα υπαγονται πλεον στη νομοθεσια της χωρας απο την οποια εκπεμπουν.
Η λογοκρισια δεν πρεπει να περασει.
Η Ελλαδα εχει ψηφισει και αυτη το σχεδιο Acta, οπου με το προσχημα της ασφαλειας και της καταπολεμησης της πειρατειας και των εγκληματικων ενεργιων μεσω διαδικτυου, ουσιαστικα εδραιωνουν τη λογοκρισια στο internet και απαγορευουν την ελευθερη διακινηση ιδεων και πληροφοριων.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ.

Πηγή: ΠΡΕΖΑ TV
6-2-2012
—————————————————————————————————————————————————-

ACTA: BIG BROTHER ON LINE

Ένα ακόμη μέτρο προσπάθειας ελέγχου του διαδικτύου, είναι το νομοσχέδιο ACTA (Anti-Counterfeiting Trademark Agreement) που ψήφισε πριν λίγες ημέρες και η ελληνική κυβέρνηση.
Οι όλες διαδικασίες έγιναν με απόλυτη μυστικότητα και βέβαια με καμία προβολή από τα καθεστωτικά media. Το πρόσχημα βέβαια για να δικαιολογηθεί η ψήφισή του, είναι η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Φυσικά αποτελεί συμφωνία πολλών χωρών, των οποίων οι κυβερνήσεις αντιλαμβάνονται την επιρροή του διαδικτύου στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης, την οποία ως τώρα μονοπωλούσαν ως προς την χειραγώγησή της.
Ουσιαστικά, το νομοσχέδιο υποχρεώνει τους παρόχους να χρησιμοποιούν συστήματα παρακολούθησης των χρηστών, στέλνοντας μάλιστα αναφορές για όσους παραβαίνουν τα συμφωνηθέντα! Αν κάποιος δεν συμμορφώνεται, τότε θα μένει χωρίς ίντερνετ! Όμορφα, απλά και δημοκρατικά.Η ισχύ της ACTA θα είναι δεσμευτική για τις χώρες που θα την υιοθετήσουν. Ολόκληρη (σχεδόν) η Ε.Ε., οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, το Μαρόκο, η Ν. Κορέα κ.α την έχουν υπογράψει ήδη.
Τα τερατώδη συμφέροντα που προωθούν ένα σύστημα Μεγάλου Αδελφού στο ίντερνετ, ουσιαστικά πρόκειται να ποινικοποιήσουν ότι δεν τους αρέσει. Το πιο ελεύθερο μέσο, το ίντερνετ, αμαυρώνεται από νόμους που λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες, από ελίτ, που δεν τα πάνε καλά με τις δημοκρατικές ευαισθησίες. Ο καθένας μας, ως χρήστης του διαδικτύου, δεν γνωρίζουμε τι περιλαμβάνουν οι συμφωνίες για την ACTA. Σίγουρα, δεν πρόκειται να περιοριστεί σε αναδημοσιεύσεις και δωρεάν διακίνηση ψηφιακού υλικού, αλλά προφανώς και στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.
Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς, τον χαρακτηρισμό του επίμαχου εγγράφου ως έγγραφο εθνικής ασφάλειας από την κυβέρνηση Ομπάμα; Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο λογοκρισίας και ελέγχου, που τον ρόλο των ρουφιάνων, θα τον παίζουν οι πάροχοι, αυθαίρετα, μετακινώντας τα όρια κατά το δοκούν.
Στόχος είναι οι ανεξάρτητες φωνές (ανεξαρτήτως ιδεολογίας) μέσα από μια ασαφή επιχειρηματολογία.
Ιδιωτικά συμφέροντα θα ελέγχουν την ACTA, παρακάμπτοντας τα υπάρχοντα νομοθετικά πλαίσια.
Η λογοκρισία και η αυτολογοκρισία, η καταπίεση της ελευθερίας της έκφρασης και μάλιστα από αρχές που δεν ελέγχονται δικαστικά, παρά προσκυνούν ιδιωτικά συμφέροντα, είναι απόρροιες του υπάρχοντος οικονομικού μοντέλου, αφού πρέπει να διαιωνιστεί, αφανίζοντας τις αντίθετες φωνές. Ας μας πουν και οι Έλληνες ευρωβουλευτές, γιατί έχουν ψηφίσει τις διατάξεις της ACTA.
Αν δεν καταψηφιστεί, τότε η δημοκρατία τίθεται εν αμφιβόλω, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ε.Ε. και βέβαια και σε όσες χώρες την αποδεχτούν.
—————————————————————————————————————————————————-

Διαμαρτυρόμαστε κατά της ACTA. Σαβ.11 Φεβρουαρίου

Μια νομοθετική ρύθμιση κρυμμένη κάτω από το μανδύα της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ κρατών, ετοιμάζεται να μπει στη ζωή μας. Λέγεται ACTA και μετατρέπει τις εταιρείες που παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ιδιωτική αστυνομία, η οποίαμας παρακολουθεί όλους και επεμβαίνει χωρίς τη συνδρομή της δικαστικής εξουσίας!
♦ Η ACTA φέρνει μεγάλης κλίμακας και σκληρές ποινικές κυρώσεις, χωρίς να αποσαφηνίζονται το εύρος και ο τρόπος εφαρμογής τους.
♦ Η ACTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σταματήσει τη χρήση οικονομικών γενόσημων φαρμάκων, ώστε να προστατευθούν μεγάλες εταιρείες, σε βάρος όλων μας.
♦ Η ACTA παρακάμπτει τη Δημοκρατία και ανοίγει την πόρτα σε μια παράλληλη νομοθετική διαδικασία, την οποία οι Βουλευτές και οι Ευρωβουλευτές μας, ως εκπρόσωπο δικοί μας και όχι μεγάλων εταιρειών, θα έπρεπε να καταδικάσουν.
♦ Τέλος η επιτροπή της ACTA θα μπορεί να μεταβάλλει τη συμφωνία και μετά την υιοθέτησή της, κάτι που την καθιστά μη εκλεγμένο νομοθέτη. Ζητάνε να παραδώσουμε λευκή νομοθετική επιταγή σε ένα αδιαφανές και ελεγχόμενο από ιδιωτικά συμφέροντα σώμα.
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας δηλώνει την κάθετη εναντίωσή του στην συγκεκριμένη συμφωνία και αποφασίζει να υποστηρίξει τις διαμαρτυρίες που θα γίνουν σε δεκάδες Ευρωπαϊκές χώρες από την Ιρλανδία μέχρι τη Βουλγαρία κι από τη Σουηδία μέχρι τη Μάλτα,οργανώνοντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το Σαββάτο 11 Φεβρουαρίου.
Οι συγκεντρώσεις ξεκινούν στις 17:00, στα εξής σημεία:
  • Πλατεία Συντάγματος (Αθήνα)
  • Πλατεία Αριστοτέλους (Θεσσαλονίκη)
  • Πλατεία Γεωργίου (Πάτρα)
Η αντίθεση στην αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA αυξάνεται. Πάνω από 1.500.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει στο Avaaz εναντίον της.
Η εκπρόσωπος της Σλοβενικής κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη για την υπογραφή.
Ο Γάλλος Ευρωβουλευτής Kader Arif, εισηγητής της ACTA στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,παραιτήθηκε από τη θέση του στις 26 Ιανουαρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Είναι ζωτικής σημασίας να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει την ACTA, ότι η ACTA – όπως και κάθε άλλη προσπάθεια λογοκρισίας του διαδικτύου – δεν είναι αποδεκτή από την Κοινωνία.
Το Σάββατο 11/2 απαιτούμε να μην διαβρωθούν περαιτέρω η ελευθερία του λόγου και της ιδιωτικής ζωής.
Απαιτούμε οι πολιτικοί να αφήσουν τα τεχνάσματα και να καταλάβουν πως δεν μπορούν να παρακάμπτουν συνέχεια τη Δημοκρατία, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς και χωρίς να αντιδράσει κανείς.
ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διαμαρτυρία κατά της ACTA

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ACTA –

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΕ ΑΘΗΝΑ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , ΠΑΤΡΑ,

στις 17:00 

*Δείτε επίσης:
**********************************************************************************************************
BlackMediterraneanPirate
wp.me/pPn6Y-cAz

11 σχόλια:

  1. Ειρήνη μου να είσαι καλά για την ενημέρωση...Εγώ είχα διαβάσει μόνο για την αλλαγή της πολιτικής απορρήτου...και οτι θα είναι πιο "κοινά" τα στοιχεία μας και θα μας βρίσκουν πιο εύκολα....Ότι αλλάζουν και τα μπλόγκς δεν το ήξερα....και με το παραμικρό θα υπάρχουν τρεχάματα στα δικαστήρια!!....Αν μάθεις κάτι άλλο ή αλλάξεις το blogspot μια ακόμη ενημέρωση θα ήταν πολύ χρήσιμη,γιατί συμφωνώ οτι μας αφορούν όλους!!
    Σε ευχαριστούμε πολύ!!
    Σε φιλώ γλυκιά μου!!!

    el.mar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειρήνη γειά!!πολύ καλά κάνεις ειρήνη μου στις μέρες που ζούμε η δημιουργία ναι φυσικά και είναι ότι καλύτερο μα καλύτερο είναι να βοηθάμε ο ένας τον άλλο να ενημερώνουμε να στηρίζουμε να παλεύουμε...και πάλι πήραν αποφάσεις χωρίς τον ξενοδόχο...ακόμα κι εκεί...ακόμα και στο ίντερνετ...τι να πώ....θέλω να κατεβάσω μια ταινία και φοβάμαι μην έρθει και με συλλάβει η warner bros...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά ποτέ δε ξέρεις από που θα σου έρθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειρήνη, παρακολουθώ τις εξελίξεις τον τελευταίο καιρό και έχω πραγματικά εξοργιστεί !! Νομίζω θα αναμεταδώσω κάποιο από τα βιντεάκια στο μπλογκ μου αν βρω το χρόνο. Πολύ καλά κάνεις, κράτα μας ενήμερους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως πρέπει να συντονιστούμε και να κάνουμε την αλλαγή όλοι μαζί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΜΙΚΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΤΩΝ ΠΡΙΝ....ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ....ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το παρακολουθώ κι' εγώ το θέμα, μ' ενδιαφέρει και μ' έχει κάνει έξω φρενών!!! Το να μου εγκαταστήσουν έναν big brother στον εγκέφαλο και στη γλώσσα, μου φέρνει το λιγότερο ναυτία....
    Απαράδεκτα πράγματα... Ίσως πρέπει να κάνουμε κάτι όλοι μαζί, μια ομαδική έξοδος από την Google δε θάταν και κακή ιδέα.... αλλά όλα αυτά ισχύουν μόνο για την Google;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάει θα το κλείσουμε μου φαίνεται το σπιτάκι μας...είχαμε μια διέξοδο και τώρα φίμωτρο...Ναι πάντως σίγουρα κάτι πρέπει να κάνουμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ..............................................................................................................................................................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τελικά μόνο τις φωτογραφίες του μπέμπη θα μπορώ να ανεβάζω σύμφωνα με το βιντεάκι αρκεί να μην έχει καμιά κοκα κολα δίπλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. λες πως κάποιοι σκέφτονται να το γυρίσουν στο wordpress..δεν κατάλαβα..αυτός ο έλεγχος θα γίνεται μόνο απο την google?η ακτα στο wordpress δεν θα λογοκρίνει;;;;;αν ξέρει κανείς ας μου απαντήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή