12.4.11

Η γνώση υπάρχει για να μοιράζεται...

Καλημέρα σε όλους!!

Η αφορμή για τη σημερινή μου ανάρτηση είναι τα σχόλια σας στην ανάρτησή μου http://eirinixeiropoihmata.blogspot.com/2011/03/blog-post_30.html με θέμα τις οδηγίες για το υγρό γυαλί.

Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση το γεγονός οτι σε πολλές κοπέλες φάνηκε περίεργο το οτι έβαλα οδηγίες βήμα-βήμα για τη δημιουργία κοσμημάτων με υγρό γυαλί. Όταν μάλιστα έγραφα εκείνη την ανάρτηση σκεφτόμουν οτι θα ήταν κάτι τετριμμένο για τους περισσότερους που ασχολούνται με το κόσμημα και γενικότερα με τις κατασκευές... Πίστευα οτι δε θα αφορούσε πολύ κόσμο...

Προς μεγάλη μου έκπληξη αρκετές κοπέλες δε γνώριζαν ούτε τα υλικά, ούτε τη διαδικασία που απαιτούνται για αυτήν την τεχνική!!

Αυτό που ένιωσα την ανάγκη να πω είναι οτι η γνώση υπάρχει για να διαχέεται... Για να τη μοιραζόμαστε με τους γύρω μας, γνωστούς ή άγνωστους... Εξάλλου όλοι από κάπου είδαμε, από κάπου ακούσαμε, κάποιος μας έδειξε αυτά που ξέρουμε!!

Είναι τόσο όμορφο το αίσθημα της δημιουργίας, που είναι πραγματικά κρίμα να το κρατάμε για τον εαυτό μας... Και να μη βοηθάμε αυτούς που έχουν τη διάθεση να προσπαθήσουν να φτιάξουν ότι περνάει από το χέρι τους.

Αυτό που μας ξεχωρίζει εξάλλου δεν είναι οι τεχνικές που γνωρίζουμε, αλλά η ίδια η προσωπικότητά μας... Το πόσο αγαπάμε αυτό που κάνουμε και το συναίσθημα που αφιερώνουμε στο κάθετι που δημιουργούμε!!

Ας αφήσουμε, λοιπόν, τους διαχωρισμούς και τις περιχαρακώσεις κι ας μοιραστούμε οτι μπορούμε με τους γύρω μας!!

Υ.Γ. Συγγνώμη για το λογύδριο, αλλά δε μπόρεσα να κρατηθώ!!

12 σχόλια:

  1. ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ....!!!!!!!!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ Ειρήνη μου σωστά τα λες εσύ!
    "Αυτό που μας ξεχωρίζει εξάλλου δεν είναι οι τεχνικές που γνωρίζουμε, αλλά η ίδια η προσωπικότητά μας..."..πόσο μου άρεσε αυτό!
    Φιλάκια κ καλή εβδομάδα!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειρήνη συμφωνώ και επαυξάνω!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάτι σε πείραξε πολύυυυυυυ!!!!!!
    Έχεις δίκιο πάντως!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλά τα λές Ειρήνη μου! ! !
    Συμφωνώ απολύτως με όλα! Όλες απο καπου πήραμε τις τεχνικές!!! Αλλά το ταλέντο και η διαφορετικότητα δεν μπορει να αντιγραφεί! Ας δίνουμε λοιπον και να πέρνουμε γνώσεις και πληροφορίες για να υπάρχει και εξέλιξη!
    Φιλιά! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλε καλα κανεις και μοιραζεσαι ποιος ειπε οτι επειδη τα θαυμαζουμε ξερουμε και πως γινονται? ποτε δεν λεει καμια απο οσες το φτιαχνει πως γινονται γτ σου λεει θα μου παρουν την δουλεια
    σε μια κοινωνια που εχει μπολικες πληροφοριες δεν μπορουμε να μαθουμε παο αλλου λες; καλα κανεις και μιλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κοριτσάκι απ΄τον τίτλο μου ήλθε να σου φωνάξω "σωστά τα λές". Ειναι ακριβώς το πιστεύω μου. Εκτος με τους εργοδότες, με όλους τους άλλους πρέπει να μοιραζόμαστε τη γνώση κι έτσι θα γίνουμε όλοι πιό σοφοί. Το εφαρμόζω εδώ και χρόνια και μου αρέσει τόσο. Πολύ χαίρομαι που πιστεύεις κι εσύ σ'αυτό. Πάω να δω την ανάρτηση με το γυαλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειρήνη γειά στο στόμα σου!!!
    Ετσι είναι όπως τα λες. Ολοι απο κάπου ξεκίνησαν και σε κάποιον στηρίχτηκαν,είναι λοιπόν ηλιθιότητα η διεκδίκηση της αυθεντίας και της μοναδικότητας.
    Ο καθένας μας το κάνει μοναδικό με την προσωπικό τητα του και την δική του έκφραση.Νάσαι πάντα έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειρήνη μου, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο συμφωνώ μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειρήνη μου καλώς σε βρήκα!
    Σωστά αυτά που λες!Αυτοί που ενοχλούνται, ειναι αυτοί που πληρώνονται για να σου δώσουν γώση και αυτοί που έχουν επαγγελματικά οφέλη από τη γνώση που πήραν!
    Προσωπικά, έχω πληρώσει 75 ευρώ σεμινάριο για υγρό γυαλί και δεν έμαθα τίποτα περισσότερο από αυτά που ήδη ήξερα!
    Συνέχισε έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλώς βρεθήκαμε Ιωάννα!!
    Είναι άλλο να είναι κανείς δάσκαλος πραγματικός, με ουσιαστικές γνώσεις, εμπειρία και αγάπη γι' αυτό που κάνει και φυσικά πληρώνεται για τη δουλειά που κάνει κι άλλο οι αρπαχτές και η κοροϊδία για να βγάλουμε χρήματα από ανθρώπους με όρεξη να μάθουν!!
    Είμαι πολύ τυχερή γιατί η δασκάλα μου στα μαθήματα που παρακολουθώ ανήκει στην πρώτη κατηγορία κι έχει πάντα πολλή διάθεση να μας δείξει ότι τη ρωτήσουμε!!
    Ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή